به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، حافظ کریمیان تاکید کرد: این گورستان بزرگ در گسترهای به مساحت 168 هکتار قرار گرفته و دارای بیش از چهارصد گورسنگی است که توسط کارشناسان باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان در بخش «پیر بکران» از توابع این شهرستان کشف شده است.
او افزود: براساس برآوردهای اولیه، اجرای برنامههای پژوهشی در قالب بررسی، مطالعه و کاوشهای باستانشناختی در این گورستانِ کم نظیر به اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال نیازمند است که نیاز به همکاری همهی نهادها در سطح شهرستان است.
او با بیان اینکه در صورت تخصیص این اعتبار، اطلاعات و یافتههای ارزشمندی از اقوام ساکن در دورههای مختلف تاریخی در مناطق جنوبی اصفهان به دست میآید، افزود: با این وصف روند تهیه پرونده ثبتی این گورستان بزرگ برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور در دست اقدام است.
براساس این گزارش؛ همچنین علمدار علیان مسئول گروه باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان دربارهی شاخصههای مختلف این گورستان تاریخی، اظهار کرد: گورهای موجود در این گورستان، در دو نوع بزرگ و کوچک دیده میشوند که با استفاده از سنگهای قلوه و نیمه قواره احداث شدهاند.
او ادامه داد: هر گور بر بستری سنگی قرار گرفته و با دیوارهایی سنگچین محصور شده است، به گونهائی که ارتفاع قبور بین 70 تا 1.30سانتیمتر ارتفاع دارد، همچنین پوشش گورها از سنگهای لاشه تخت تشکیل شده و روی این پوشش تلی از سنگهای قلوه قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه ورودی گورها عموما رو به جهت غرب قرار دارند، افزود: با اینحال بررسی معماری سنگی و یافتههای سفالی این گورها نشان میدهد که احتمالا این گورستان بزرگ در دوره اشکانی فعال بوده است. از سوی دیگر بررسیها نشان میدهد که این مجموعه تاریخی بزرگترین گورستان تاریخی کشف شده در فلات مرکزی ایران در پنجاه سال اخیر توسط سازمان میراث فرهنگی است.
انتهای پیام