به گزارش ایسنا، روزشمار کنکور سراسری، آزمونی که بزرگترین ماراتن زندگی هر فردی محسوب میشود به روزهای پایانی میرسد و داوطلبان این روزها حال و هوای خاصی را تجربه میکنند. شاید احوال این روزهای آنها که ممکن است برایشان دشوار و طاقتفرسا نیز باشد، پس از سالها به بهترین خاطراتشان تبدیل شود؛ اما تجربههای این روزهای زندگی بعد از موفقیت در کنکور به خاطرهای شیرین برای آنها تبدیل خواهد شد و در تمام طول زندگی از ذهنها پاک نمیشود.
خبرنگار ایسنا برای اینکه بیشتر در جریان حال و هوای داوطلبان در روزهای پایانی کنکور قرار گیرد، به کتابخانه "اندیشه" رفته و پای صحبتهای چند نفر از این داوطلبان قرار میگیرد.
سمانه دبیر یکی از داوطلبان کنکور سراسری در رشته علوم تجربی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، "کنکور" را بزرگترین آزمون زندگی خود عنوان کرد و افزود: هر بار که اسم "کنکور" به گوشم میرسد، ناخودآگاه دچار استرس میشوم با اینکه از همان دوره پیش دانشگاهی خودم را برای چنین روزی آماده میکردم و تقریبا برای حضور در این رقابت آمادگی دارم؛ اما هر چه به روزهای پایانی آزمون نزدیکتر میشوم بیشتر استرس و اضطراب آزمون را دارم.
وی در ادامه تصریح کرد: برای رقابت در کنکور در هیچکدام از موسسات خصوصی ثبتنام نکردهام و همواره این نکته که برای حضور در صندلی دانشگاهها باید به تلاش و پشتکار خودم متکی باشم از سوی خانواده به من گوشزد میشد، به همین دلیل برنامههای خودم را بهگونهای تنظیم کردم که تقریبا با آمادگی بیشتر در جلسه امتحان حاضر شوم.
این داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی کنکور 96 همچنین خاطرنشان کرد: با اینکه مطمئن هستم که "کنکور" غول نیست، ولی با این وجود استرس تنها چیزی است که در روزهای پایانی کنکور هر داوطلبی را آزار میدهد. بهطوری که گاهی مواقع این ترس در درون من وجود دارد که نتوانم سر جلسه آزمون با آرامش به پرسشها پاسخ بدهم.
وی افزود: در این روزهای پایانی کنکور استراحت بعد از روز آزمون، تنها چیزی است که میتواند به من آرامش دهد؛ چراکه یکسال است حتی یک روز را هم بدون فکر "کنکور" سپری نکردهام.
در ادامه مجید صالحی، داوطلب دیگر کنکور سراسری، با بیان اینکه چهار ماه است که فرصت انجام کارهای شخصی را ندارم، به خبرنگار ایسنا گفت: من نمیخواهم در هر رشته یا دانشگاهی قبول شوم و برای قبولی در دانشگاه و رشته موردنظر خود یک سال زحمت کشیدهام و سعی میکنم در این چند روز مانده به کنکور با مرور کلی یادداشتهای خود یک نتیجه موفق را کسب کرده و سرنوشتم را به خوبی رقم بزنم.
اولین و آخرین باری که برای کنکور شرکت خواهم کرد
وی در ادامه تصریح کرد: تحصیل در رشته حقوق آرزویم در زندگی است، اما با وجود تمام زحمات و تلاشی که برای قبولی در این رشته انجام دادم به خدا توکل میکنم و معتقد هستم تا خدا نخواهد، هیچ اتفاقی در زندگی کسی نخواهد افتاد و اگر قبول هم نشوم، برای بار دوم در کنکور ثبتنام نخواهم کرد.
این داوطلب گروه آزمایشی علوم انسانی در کنکور 96 با بیان اینکه مطالعه در روزهای پایانی کنکور هیچ تاثیر قابل قبولی ندارد، گفت: برخی از دوستانم که داوطلب کنکور هستند، در این روزهای مانده به کنکور به فعالیتهای تفریحی پرداخته و استراحت میکنند که البته این اقدامات میتواند برای آنها مفید باشد؛ اما من فکر میکنم مطالعه بیش از چهار ساعت در روز برای افرادی که احساس میکنند نیاز به مطالعه بیشتری دارند، فایده ندارد.
در ادامه پرستو امینی، داوطلب رشته علوم تجربی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: من فارغالتحصیل رشته تجربی هستم و امسال برای سومین بار است که در کنکور شرکت میکنم، البته در دو دور اول هدف جدی نداشتم و به اصطلاح سیاهی لشکر بودم؛ اما امسال با کمک مشاور تحصیلی برنامهریزی جدی انجام دادم که امیدوارم نتیجه خوبی نیز بگیرم.
نگران قبولی در دانشگاه نیستم
وی در ادامه گفت: با توجه به بالا بودن ظرفیت پذیرش در دانشگاهها و بالا بودن میزان صندلیهای خالی، مطمئن هستم که در دانشگاه پذیرفته خواهم شد اما تنها نگرانی من نوع دانشگاه و رشته قبولی است که تمام تلاشم را خواهم کرد که در دانشگاههای برتر و مرکز پذیرفته شوم.
علاقه کنکوریها برای ورود به رشتههای تجربی
این داوطلب کنکور سراسری 96 با بیان اینکه خانوادهام اصرار دارند در رشته پزشکی پذیرفته شوم، افزود: به نظر من رشتههای تجربی در مقایسه با رشتههای گروههای دیگر به خصوص علوم انسانی کاربردیتر و بازار کار بهتری دارند، به همین دلیل خانواده من هم اصرار میکنند در رشته پزشکی ادامه تحصیل بدهم چراکه در این صورت هزینه بیهوده برای دانشگاه نمیکنم و تقریبا به آینده شغلی خود نیز مطمئن هستم.
برای دانشگاههای غیردولتی هزینه نخواهم کرد
امینی در پاسخ به این سؤال که در صورت عدم قبولی در کنکور چه برنامهای برای آینده دارد، گفت: من تمام تلاش خودم را به کار میگیرم تا در دانشگاه دولتی و رشته مورد علاقه خودم پذیرفته شوم و اما اگر موفق نشوم برای دانشگاههای غیردولتی هزینهای نخواهم کرد و سعی میکنم کارهای هنری یاد بگیرم و وارد مشاغل هنری شوم.
فرصت انجام کارهای شخصی را ندارم
بابک محمدی یکی دیگر از داوطلبان کنکور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: من نهایتا روزی 9 تا 10 ساعت درس میخوانم؛ البته قبل از این زمان کمتری میخواندم ولی حالا در فاصله کم مانده به کنکور زمان مطالعهام را بیشتر کردهام و حتی فرصت انجام کارهای شخصیام را هم ندارم.
وی که داوطلب کنکور در گروه آزمایشی علوم تجربی است، تصریح کرد: در دروس اختصاصی بیشتر زیست و شیمی میخوانم و در دروس عمومی نیز زمان بیشتری را به ادبیات و معارف اختصاص دادهام.
این داوطلب کنکور با بیان اینکه برای آمادگیاش در کنکور به هیچ کلاس آموزشی نرفته است، خاطرنشان کرد: کلا در هیچ کلاسی ثبتنام نکرده و فقط آزمونهای آزمایشی را شرکت کردهام که این موضوع استرس مرا بیشتر کرده است؛ چرا که بسیاری از داوطلبان کنکور را میبینم که به کلاسهای مختلف میروند و احساس میکنم شاید آنها درصدهای بهتری را در کنکور کسب کنند.
محمدی میگوید: اگرچه فقط چند روزی است که برای مطالعه به کتابخانه میآیم، اما معتقد هستم فضای خانه برای مطالعه مناسبتر از کتابخانه است. همچنین روحیه دادن اعضای خانواده به داوطلب کنکور بسیار مهم است، چراکه تجربه کردهام که روحیه خانواده در پیشرفت فرد بسیار تاثیرگذار است. حمایت خانواده در همین فرصت باقیمانده اهمیت دارد.
وی به خاطره خود در این مورد اشاره کرد و گفت: اوایل در چند آزمون آزمایشی درصدهای پایینی را کسب کردم، ولی از طرف خانوادهام حمایت شدم و با صحبتهای آنها متوجه شدم که باید در فرصت باقیمانده تلاش کنم که حالا وضعیتم بهتر شده است.
سرنوشتی که کنکور رقم میزند
یکی از داوطلبان گروه آزمایشی علوم ریاضی نیز با بیان اینکه کنکور سرنوشت افراد را مشخص میکند، افزود: " کنکور" همانند یک مسابقهای است که هر کسی بیشتر تلاش کند و دیرتر خسته شود، زودتر به قله میرسد. مثلا اگر من خسته شوم و با سرعت کندتری حرکت کنم، افراد پشتسر من جلوتر میروند ولی اگر من به تلاش خودم ادامه دهم، ممکن است از رقبای جلوتر از خودم هم پیشی بگیرم.
وی با بیان اینکه در هیچ کلاس آموزشی شرکت نکرده است، افزود: در طول سال بیشتر مطالعه میکردم؛ ولی با نزدیک شدن به کنکور در پی رفع نقاط ضعفم هستم و دروس عمومی را هم مطالعه میکنم.
این داوطلب 18 ساله، کنکور را سکوی پرتاب میداند و میگوید: کنکور مانند یک سرسره است، بالا رفتن از آن سخت است؛ ولی اگر به بالا برسی، کار راحت میشود. اگرچه برخی از دوستان نیز آن را به هندوانهای تشبیه میکنند و معتقد هستند رویکرد روشنی در خصوص آن ندارند و تا زمانی که برگزار نشود، نمیتوانند در خصوص سختی یا راحتی سؤالات صحبت کنند.
نتیجه کنکور را پیشبینی نمیکنم
او گفت: سعی میکنم نتیجه کنکورم را پیشبینی نکنم تا اگر به رتبه موردنظرم نرسیدم، شوکه نشوم؛ همچنین خوشبختانه همیشه خانواده و دوستانم کمکم کردهاند و از لحاظ روحی و دور شدن از استرس بسیار تاثیرگذار بودهاند.
به گزارش ایسنا، آزمون سراسری 96 با شرکت ۹۳۰ هزار و ۲۰۸ داوطلب در روزهای پنجشنبه و جمعه، ۱۵ و ۱۶ تیرماه جاری در ۳۷۲ شهرستان و ۴۷۸ حوزه امتحانی برگزار میشود.
انتهای پیام