به گزارش ایسنا،دوشنبه ۱۲ تیرماه سام کلانتری (رئیس جشن مستقل سینمای مستند) به همراه رامین حیدری فاروقی (رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند) و محمد تهامی نژاد (رئیس انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند) در تالار سیفالله داد خانه سینما جزئیات برگزاری جشن سینمای مستند را تشریح کرد.
سام کلانتری در این نشست اظهار کرد: امسال اولین دورهای است که جشن مستقل سینمای مستند، نشان ویژه خود را به برگزیدگان خواهد داد که این نشان به زودی طراحی و در مراسمی رونمایی میشود.
او افزود: در هشت دوره گذشته جشن سینمای مستند، تندیس خانه سینما به تهیهکنندگان، کارگردانان و بخش پژوهش داده میشد اما امسال نشان ویژه به تمام شاخههای مستند فنی، غیرفنی و هنری داده خواهد شد. در واقع ۹ نشان ویژه به همراه یک نشان ویژه هیأت داوران به برگزیدگان اهدا میشود که علاوه بر اینها دو تندیس هم در جشن اصلی خانه سینما داده میشود و این مسئله نشان میدهد که جشن مستند از جشن اصلی خانه سینما جدا نیست.
کلانتری گفت: علت اینکه نام مستقل را درعنوان جشن امسال قرار دادهایم برای حرکت به سمت آکادمی است و این اتفاقی است که خانه سینما در راستای آن تلاش میکند.
وی راهاندازی وبسایت این جشن را به آدرس Idiaward.com یکی دیگر از کارهای انجام شده در کنار برگزاری جشن امسال برشمرد و اعلام کرد که در این وب سایت اطلاعات مربوط به مستندهای تولید شده به ویژه آنهایی که در جشن مستند برگزیده میشوند اطلاعرسانی و حمایت شود.
کلانتری در ادامه این نشست با بیان اینکه دبیرخانه دائمی جشن هم راهاندازی میشود، اضافه کرد: امسال یک هیأت رئیسه سه ساله برای جشن معین میشود که قرار است از برگزیدگان پشتیبانی کند و تدوین اساسنامه کلی جشن را هم بر عهده خواهد داشت. این هیأت رئیسه از دو صنف تهیهکنندگان و کارگردانان خواهند بود.
رئیس نهمین جشن مستقل سینمای مستند با تأکید بر اینکه این جشن متعلق به تمام خانواده مستند در ایران است و از همه دعوت میکند که بر سر سفرهای که گسترده شده حاضر شوند، در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به اختلافاتی که میان جمعی از مستندسازان بوجود آمده و مدتی قبل به تجمع در مقابل خانه سینما هم منجر شد و اینکه آیا اتفاق جدیدی در این باره رخ داده یا خیر، توضیح داد: آنچه میان جمعی از مستندسازان اتفاق افتاد به زودی رفع خواهد شد و این موضوع ارتباط مستقیمی به جشن ندارد چون جشن برای همه مستندسازان است. بنابراین تمام مستندسازانی که خانه سینما را خانه خود میدانند میتوانند سر این سفره بنشینند و ما به دلیل اینکه این مسئله به زودی حل میشود، خیلی نگران آن نیستیم.
او همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در صورت پیشبرد برگزاری جشن به صورت آکادمی آیا فیلمها باید از قبل نمایش داده شده باشند، گفت: جشن اصلی خانه سینما به سمت آکادمی پیش میرود و ما با یک شیبی سعی میکنیم این جشن را به آن سمت پیش ببریم. به همین دلیل است که هیأت رئیس آکادمی تشکیل شده و در آن نمایندهای از شاخه مستند هم حضور دارد که در واقع یکی از دلایل مستقل شدن جشن هم همین مسئله است.
رامین حیدری فاروقی در این باره نیز توضیح داد: فرآیند حرکت به سمت آکادمی یک جریان سه ساله است و در حال حاضر روند به این شکل است که فیلمها باید ساخته و دیده شده باشند. در این جریان سه ساله آثار در اختیار هیأت انتخاب قرار میگیرد و در واقع فعلا فرآیند به شکل سابق خواهد بود تا اصلاح شود.
او خاطر نشان کرد: برای اصلاح این روند شورایی در حال شکلگیری از دو صنف (انجمن تهیهکنندگان و کارگردانان) است که طراحی نقشه راهبردی سینمای مستند را در دستور کار قرار خواهند داد. در این راستا عنوان شد که جلساتی با رئیس سازمان سینمایی هم برگزار شده است.
در این نشست اعلام شد، فراخوان برای مستندسازان از ۱۲ تیرماه آغاز به کار میکنند و علاقهمندان تا ۱۵ روز کاری فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشن ارسال کنند.
همچنین زمان تعیین شده برای برگزاری جشن ۱۹ شهریورماه است که در آن بزرگداشتی برای دو مستندساز تدارک دیده شده که اسامی آنها هنوز قطعی نشده است.
انتهای پیام