به گزارش ایسنا، عزیز جوان پور در نشست خبری صبح امروز با اشاره به ظرفیت های دانشگاه آزاد استان اظهار کرد: مجموع هیئت علمی دانشگاه آزاد آذربایجان غربی 800 نفر بوده که تا سال گذشته، با حضور 750 کارمند، تا سال گذشته بیش از 112 هزار دانشجو از واحدهای دانشگاه آزاد استان فارغ التحصیل شدهاند.
رئیس دانشگاه آزاد واحد آذربایجان غربی با بیان اینکه سهم این واحد دانشگاهی از 2 هزار و 800 رشته حذف شده 86 رشته بوده است تصریح کرد: با وجود هیئت 3 نفره بررسی و ممیزی رشته های دانشگاه آزاد، سال گذشته این دانشگاه به ارزیابی و ممیزی بیش از 2000 رشته پرداخته و 399 رشته که حائز شرایط نبودند به ظرفیت صفر رساند.
جوان پور با اشاره به ارائه رشته های ارشد و دکتری در برخی دانشگاههای غیر انتفاعی که از پتانسیل کافی برای ارائه رشته های مذکور را ندارند افزود: امید است با بازگشت رشته های فسخ شده شائبه های موجود مبنی برحذف رشته ها بدلیل سلیقه ای بودن پایان پذیرد.
وی با اشاره به پتانسیل و بار علمی دانشگاه ازاد افزود: طی چند سال گذشته 3 هزار و 219 نفر هیئت علمی که 60 درصد آنها از بین فارغ التحصیلان دانشگاههای دولتی بوده جذب شده است در حالی که هیچ دانشگاهی جذب هیئت علمی نداشته است.
جوان پور با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین و اثرگذارترین دانشگاه حضوری کشور و از افتخارات نظام است اظهار کرد: با وجود 300 واحد دانشگاهی، 43 درصد از دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند.
وی تصریح کرد: بیش از 70 هزار نفر هئیت علمی و اساتید تمام وقت و پاره وقت در این دانشگاه فعالیت می کنند که 300 هزار نفر کارمند و نیرو به شکل مستقیم و غیر مستقیم با دانشگاه آزاد در ارتباط هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با بیان اینکه یک میلیون و 600 هزار نفر در دانشگاه آزاد اسلامی کشور مشغول به تحصیل هستند افزود: تاکنون 6 میلیون دانشجو در رشته های مختلف از دانشگاه آزاد فارغ التحصیل شدهاند.
وی با اشاره به غیر دولتی بودن دانشگاه آزاد و مردمی بودن آن بیان کرد: دانشگاه آزاد پس از انقلاب تلاشهای فراوانی در زمینه خدمت به آموزش عالی انجام داده و با وجود پتانسیل ها و امکانات خوب دانشگاهی از اثرگذارترین دانشگاهها در تولید بار علمی کشور بوده است.
جوان پور دانشگاه آزاد اسلامی را نماد حقیقی اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: دانشگاه بدون بهره بردن از بودجه دولتی و با اتکا به منابع داخلی و شهریه ها طی سالهای گذشته نقش اساسی در بومی سازی دانشجویان و برخی رشته ها داشته و با وجود مشکلاتی در گسترش تحصیلات تکمیلی موفق بوده است.
وی خواستار حمایت مسئولین نظام و وزارت علوم از دانشگاه آزاد اسلامی شد و گفت: در صورت وجود ایرادات و مشکلات ،دانشگاه آزاد را در رفع موانع آن یاری دهند نه با ممیزی غیر کار شناسانه رشته هایی که قابلیت و پتانسیل اجرا شدن را داشتند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با اشاره به رشد چشمگیر تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: 221 رشته در کارشناسی ارشد و 21 رشته در دوره دکتری ر دانشگاه ازاد آذربایجان غربی ارائه می شود.
وی با اشاره به اینکه هیچ واحد دانشگاه ازاد تعطیل نمی شود گفت: سیاست دانشگاه آزاد تقویت واحدهای دانشگاهی بوده و گاه با تجمیع واحدهای دانشگاهی و یا تبدیل آنها به پردیس در صدد بهره مندی بیشتر مراکز از امکانات دانشگاه مادر هستیم.
جوان پور با اشاره به انحصار برخی رشته ها در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد تصریح کرد: برخی رشته های دانشگاهی در واحدهای بخصوصی باید به قطب آن رشته تبدیل شود و لزومی به ارائه همه رشتهها در همه واحدها و مراکز وجود نداشته و رشته ها به تناسب ظرفیت هر مرکز دایر می شوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با اشاره به سختگیری در جذب اساتید حق التدریس به منظور افزایش راندمان دانشگاه گفت: درصورت وجود بی نظمی از سوی اساتید در تشکیل برنامه های کلاسی و اعلام دیرهنگام نمرات پایان ترم برخورد جدی از سوی دانشگاه صورت میگیرد.
وی به لزوم مهارت آموزی دانشجویان دانشگاه آزاد تاکید کرد و گفت: برای ورود فارغ التحصیلان حرفه ای به بازار کار در تمامی رشته های دانشگاهی ظرفیت برگزاری دوره های کارآموزی وجود دارد و با وجود تعریف کارورزی در برخی رشته های دانشگاه آزاد، درصورت نبود سرفصل کارآموزی برخی رشته ها قادر به ایجاد این کارگاههای آموزشی با درخواست هستیم.
انتهای پیام