به گزارش ایسنا، دکتر محسن بهرامی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه 30 سال از آغاز فعالیتهای فضایی در کشور میگذرد، افزود: در طول این مدت محققان زیادی به این حوزه وارد شدهاند که باعث شده امروزه ما در این جایگاه قرار گیریم.
وی بخش عمدهای از آینده فضایی بشر را در فضا دانست و ادامه داد: از این رو این علم نقش مهمی در توسعه تمدن فعلی دارد و کشور ما نیز به دلیل سابقه فعالیت در این حوزه علمی در توسعه این علم نیز سهمی دارد.
بهرامی اضافه کرد: بر این اساس تلاش ما بر این است تا همه توانمندیهای کشور را در توسعه فناوری فضایی استفاده کنیم. بر این اساس تعاملات زیادی با دستگاههای دیگر برقرار کردیم.
رئیس سازمان فضایی ایران امضای تفاهمنامه با سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح را از جمله این تعاملات دانست و یادآور شد: ماهوارههای تحقیقاتی که تاکنون پرتاب کردیم یا در آینده پرتاب خواهیم کرد، در واقع نسلهای اولیه است که نیاز به ردیابی و رصد آنها داریم تا مطمئن شویم ماهوارهها در مسیر و عملکرد واقعی خود قرار دارند.
بهرامی با تاکید بر اینکه امضای این تفاهمنامه در راستای رصد و ردیابی ماهوارهها است، گفت: بر این اساس از امکانات اپتیکی و رادیویی سازمان جغرافیایی برای این امر استفاده خواهیم کرد.
وی با اشاره به تجربه کشور در پرتاب ماهواره «امید»، توضیح داد: برای رصد ماهوارههای پرتاب شده از طریق سامانههای جهانی به 15 تا 24 ساعت زمان نیاز داریم تا این سامانهها ماهوارههای ما را شناسایی کنند؛ ولی با استفاده از توانمندیهای داخلی ماهوارهها از همان لحظه اول پرتاب رصد خواهند شد.
بهرامی زمان اجرای این تفاهمنامه را سه ساله ذکر کرد و یادآور شد: ما علاوه بر امکانات سازمان جغرافیایی از امکانات سایر دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی بهره خواهیم برد، بهگونهای که بسیاری از سامانهها و فناوریهای تولید شده در حوزه ماهوارهها به بهرهبرداری رسیدهاند.
انتهای پیام