ردیابی ماهواره‌ها در کشور امکان‌پذیر شد/ساخت سامانه‌ای برای پیش‌نشانگرهای حوادث طبیعی

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با تاکید بر ضرورت رصد ماهواره‌های پرتاب شده و دریافت اطلاعات از ماهواره، گفت: بر این اساس با امضای تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فضایی در زمینه ردیابی ماهواره‌ها با این سازمان همکاری خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی مدیری، معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صبح امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه با سازمان فضایی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه سنجش از راه دور از سال 68 تاکنون، افزود: با توجه به توسعه علمی کشور، استفاده از توانمندی‌های کشور و تقویت آن امروز به صورت یک الزام درآمده است تا بتوانیم به اهداف چشم‌انداز موردنظر دست یابیم.

وی امضای این تفاهم‌نامه را گام ارزشمندی برای بهره‌برداری از توانمندی‌های کشور نام برد و یادآور شد: با تدوین برنامه چهار ساله اول در سازمان جغرافیایی اقدام به طراحی و اجرای 42 طرح نوآورانه کردیم که 10 مورد از این طرح‌ها در زمینه توسعه فناوری‌ها مورد نیاز بوده است.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه 6 تا 7 مورد از طرح‌های اجرا شده در حوزه زیرساخت‌ها و اطلاعات مکانی بوده است، اضافه کرد: علاوه بر آن اقدام به راه‌اندازی آزمایشگاه کیفی مجهزی کردیم که با بهره‌برداری از این آزمایشگاه، می‌توان 25 میلیون شغل تخصصی در کوتاه‌مدت در کشور ایجاد کرد.

مدیری خاطرنشان کرد: همچنین ما به دانشگاه‌ها اعلام کرده‌ایم که برای اجرای پایان‌نامه‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی در حوزه‌های علوم زمین و سنجش از راه می‌توانند به صورت رایگان از این آزمایشگاه استفاده کنند.

معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، طراحی و ساخت سامانه‌های جدید را از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی سازمان جغرافیایی نام برد و یادآور شد: اعتقاد ما بر آن است که اطلاعات دقیق می‌تواند پایه تصمیم‌گیری‌های عقلایی باشد، بر این اساس هر چه اطلاعات ما دقیق‌تر باشد، می‌توانیم حوزه‌های فناوری را توسعه بیشتری دهیم.

مدیری همچنین از راه‌اندازی دو پژوهشکده مجازی با دانشگاه‌های پردیس فنی دانشگاه تهران و صنعتی خواجه‌نصیرالدین طوسی خبر داد و گفت: با دانشگاه تهران اقدام به راه‌اندازی پژوهشگاه ژئوماتیک کرده و با دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی نیز پژوهشکده اطلاعات مکانی را راه‌اندازی کردیم.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با اشاره به امضای تفاهم‌نامه با سازمان فضایی، یادآور شد: در حال حاضر ایستگاه‌های فضایی متعددی در کشور ایجاد شده که نیاز است از توانمندی‌های کشور در جهت رصد و کنترل ماهواره‌های پرتاب‌شده و دریافت اطلاعات ماهواره استفاده شود که این خدمات در قالب این تفاهم‌نامه ارائه می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای سازمان جغرافیایی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در برخی از مناطق شمال‌غرب کشور روزهای آفتابی کم است؛ از این رو ما سامانه‌هایی برای تهیه نقشه‌های سریع و درجا طراحی کرده‌ایم.

به گفته رئیس سازمان جغرافیایی این سامانه مشتمل بر خودرویی است که با سه نوع پهپاد مجهز شده است و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته می‌تواند در کمترین زمان موجود اطلاعات مورد نیاز را دریافت کرده و به کاربر ارائه دهد و این داده‌ها به نقشه‌های مکانی تبدیل خواهد شد.

معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه نقشه ناوبری هوایی را از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی سازمان جغرافیایی نام برد و گفت: این سامانه قادر به تصویربرداری هوایی برای بهره‌برداری در حوزه‌های مختلفی چون کشاورزی و دفاعی است.

مدیری، طراحی سامانه‌ای برای بررسی تغییرات پوسته زمین را از دیگر پروژه‌های اجرا شده در این سازمان ذکر کرد و گفت: پایلوت این سامانه در منطقه‌ای در جنوب شرقی کشور راه‌اندازی شده است و از آن می‌توان در زمینه رصد تغییرات پوسته زمین استفاده کرد.

به گفته وی، این سامانه یک پیش‌نشانگر دقیق برای پیشگیری از حوادث غیرمترقبه است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۱ تیر ۱۳۹۶ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96041104814
  • خبرنگار : 30057