گزارش ایسنا از آغاز به کار نمایشگاه نقاشی خالق نوای جهله در بندرعباس‌

‌موسی کمالی از هنرمندان هرمزگانی است که در موسیقی، فیلم‌سازی، عکاسی، سفال‌گری، نقاشی و ترانه‌سرایی فعالیت کرده است.

‌وی بیش از 4 ماه است که از ناحیه لگن و زانو دچار مشکل شده و توانایی کار کردن ندارد برای بهبود آسیب‌دیدگی جسمی‌اش نیاز به عمل دارد که از پس هزینه آن برنمی‌آید؛ وی که خالق نوای جهله است و شهرتش در موسیقی از دیگر هنرهایش بیشتر است، دارای آثار متعدد نقاشی نیز است.

به دنبال گزارش ایسنا در مورد بیماری این هنرمند هرمزگانی و عدم توانایی مالی وی برای عمل، نمایشگاه آثار نقاشی موسی کمالی از ۹ تا ۱۴ تیرماه در گالری مرداد بندرعباس از ساعت ۱۸ تا ۲۲ در حال برگزاری است.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس  در بازدید از نمایشگاه آثار نقاشی موسی کمالی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: موسی کمالی که از هنرمندان خوب هرمزگان هست و وظیفه خود دانستم که برای بازدید از نمایشگاه آثار نقاشی وی که آثار ماندگاری در زمینه خشک‌سالی و آب است حضور یابم.

احمد مرادی بیان کرد: از ادارات آب و فاضلاب منطقه‌ای، شهر و روستا انتظار دارم به‌عنوان دستگاه‌های متولی در زمینه آب به بازدید این نمایشگاه بیایند و از این هنرمند حمایت کنند.

وی ادامه داد: این انتظار از تمام مردم، هنرمندان و هنردوستان نیز وجود دارد که از این نمایشگاه حمایت کنند و به تماشای این ایده بیایند و آن را تحسین کنند.

مرادی تصریح کرد: از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز انتظار داریم امثال موسی کمالی را موردحمایت قرار دهند و اجازه ندهند این ایده و خلاقیت دچار روزمرگی و ناامیدی شود.

وی اضافه کرد: در هر بخش و قسمتی که هستیم باید به این‌گونه تفکرات که نمونه آن در هرمزگان کم نیست توجه کنیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: به سهم خودم از موسی کمالی کمال تشکر را دارم و اعلام آمادگی می‌کنم که هر کاری نیز لازم است برای وی انجام خواهیم داد و علیرغم اینکه در بستر بیماری است باز دست از کار نکشیده است و در حال ادا کردن دین خود نسبت به استان ‌است، به همین لحاظ ما نیز وظیفه‌ داریم از وی تقدیر و تشکر کرده و حمایت خود را از وی اعلام کنیم.

یک پژوهشگر و فعال فرهنگی هرمزگان در گفت‌وگو با ایسنا، ‌بیان کرد: موسی کمالی و خالو قنبر از استثنائات موسیقی ایران خصوصاً در بندرعباس هستند، در واقع با این دو شخص و موسیقی آن‌ها بزرگ‌ شده‌ام و از مشقت‌های آن‌ها تا به امروز مطلع هستم.

منصور نعیمی عنوان کرد: در تمامی مراحل تا به امروز که نقاشی‌های موسی کمالی به این سبک و سیاق رسیده است را در تمامی مراحل شاهد بوده‌ام و اولین‌های این سبک نقاشی را به من اهدا کرده است و همچنان این آثار نزد من هست و نمایشگاه امروز برای من بسیار ملموس است.

وی ادامه داد: استقبال خیلی خوبی از آثار موسی کمالی در سطح کشور و خارج از کشور صورت گرفته است، جهله را از حالتی که تنها وسیله نگهداری آب بوده است را به آلت موسیقی تبدیل کرده است و خیلی از موسیقی‌دانان بزرگ کشور از جمله همایون شجریان از این سفال به‌عنوان آلت موسیقیایی استفاده می‌کنند.

نعیمی اظهار کرد: موسی کمالی یک هنرمند چندوجهی است و در زمینه سفال‌گری، قصه، فیلم، شعر، عکاسی و غیره فعالیت دارد و در نوجوانی هنرجوی من در فیلم‌سازی بوده است و فیلم‌هایش همیشه در عین سادگی مطرح بوده است و کارهای صریح و پر تأملی را انجام داده است.

مدیر داخلی گالری مرداد در گفت‌وگو با ایسنا،‌ بیان کرد: برنامه‌های سالانه گالری مرداد به این صورت است که آثار هنرمندانی که در گذشته تولیداتی داشته‌اند و در حال حاضر کم‌کار شده‌اند را محک بزند تا آن هنرمندان نیز اثری را تولید کنند و محلی را برای نمایش آثار آن‌ها فراهم کنیم.

حامد علیزاده افزود: با اتفاقی که برای موسی کمالی افتاده بود واقعاً نیاز به این بود که توجه‌ها را به وی نگه‌داریم و مسائل و مشکلات وی را به گوش شهروندان برسانیم.

وی تصریح کرد: موسی کمالی معمولاً به‌عنوان یک نوازنده و موزیسین شناخته‌شده بود و ما قصد داشتیم وجه‌های دیگر از زندگی موسی کمالی از جمله فیلم‌سازی، عکاسی و نقاشی را به معرض نمایش گذاریم و خیلی سعی کردیم در این فرصت کوتاه به آرشیو عکاسی این هنرمند دست پیدا کنیم اما به دلیل اینکه کار آسانی نبود، از این فرصت کم برای نمایش آثار نقاشی وی اقدام کردیم.

علیزاده خاطرنشان کرد: در قالب نمایشگاه آثار نقاشی موسی کمالی دو فیلم از ساخته‌های این هنرمند نیز به نمایش گذاشته می‌شود.

خالق نوای جهله در گفت‌وگو ایسنا،‌ اظهار کرد: در حال حاضر احساس خوبی دارم و حمایت خوبی در حال صورت گرفتن است و از مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس و خبرگزاری ایسنا منطقه خلیج‌فارس بابت انعکاس مشکلاتم تشکر ویژه‌ای برای حمایت‌های صورت گرفته دارم.

موسی کمالی ادامه داد: امیدوارم نه‌تنها من هنرمند بلکه تمام افرادی که در بستر بیماری و درد هستند با همیاری مسئولان دغدغه‌شان رفع شود.

وی افزود: نمایشگاه نقاشی حال حاضر یک سری آثار ذهنی من است و ایده اولیه آن از بحث خشک‌سالی به وجود آمد و چندین سال است با این موضوع درگیر هستم و روزبه‌روز در حال به تکامل رساندن این آثار هستم.

کمالی تصریح کرد: نمایشگاه حال حاضر حاصل تلاش‌های 10 الی 15 ساله من است و ازآنجایی‌که بحث آب در هرمزگان بسیار مهم است و کمتر به آن پرداخته‌شده است سعی کرده‌ام با پیاده‌سازی این تصاویر بر کاغذ این موضوع را به تصویر بکشم.

وی تأکید کرد: اتفاق‌های خوبی در حال رخ دادن است و مسئولین اداره کل فرهنگ و ارشاد هرمزگان پیشنهاد اعزام من برای مداوا به تهران را داده‌اند و تمام هزینه‌های جراحی من از صندوق هنرمندان پرداخت خواهد شد.

این هنرمند در پایان گفت: نوبت عمل من نیز 16 مرداد در بندرعباس است و رایزنی‌هایی در حال صورت گرفتن است که به دلیل شرایط آسان‌تر برای خودم عمل مداوایم در بندرعباس انجام شود.

گزارش از: محمد ذاکری نژاد، خبرنگار ایسنا، منطقه خلیج فارس

‌انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ تیر ۱۳۹۶ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 96041004242
  • خبرنگار :