/ یادداشت روز/

آموزش و پرورش از کنار ماجرای لو رفتن سوالات امتحانی به سادگی عبور نکند

یکی از مخاطبان ایسنا در یادداشتی بااشاره به لورفتن سوالات امتحان نهایی گفت: در این میان یا باید آموزش و پرورش برای بازگشت اعتماد از دست رفته مجددا امتحانات نهایی در چند درس را تکرار کند یا سازمان سنجش بایستی با توجه به این خیانت در امانت ایجاد شده در سوالات امتحان نهایی، حداقل برای اجرای عدالت آموزشی هم که شده،  امسال  اثر  معدل دیپلم  و پیش دانشگاهی بر کنکور را حذف کند.

به گزارش ایسنا، در این یادداشت آمده است:

«درخبرها آمده بود متاسفانه سوالات امتحان نهایی دبیرستان‌ها لو رفته و در بین دانش آموزان دست بدست گشته است . واکنش آموزش و پرورش هم این بود که تخلفات محدود بوده و چون سوالات چند دقیقه قبل از امتحان منتشر شده و به دست دانش آموزان رسیده امکان سوءاستفاده از آن وجود نداشته و در روند کلی امتحانات اثرگذار نیست.

از اینکه چند نفر مرتکب خطا شده و  خیانت در امانت کرده  و یا چند دانش آموز خسته از درس کنکور، امتحان  پایانی را برای خود بی فایده دیده و با پرداخت مبلغی از جیب پدر ، نمره ای کسب کرده اند ! امری است که وظیفه آموزش و پرورش و  پلیس فتا است که دنبال کرده،  حق الناس را برگرداند.

هرچند در صورت تمایل دبیران،  دست یافتن به خلاف دانش آموزان برای آموزش و پرورش کار سختی نیست . اگر مصمم شوند،  که بایستی مصمم شوند مقایسه نمره نهایی دانش آموز با نمره کلاسی و سابقه تحصیلی او،  کار سخت و پیچیده ای نیست.

آنچه مسلم است آثار سوء این کار ناشایست در آموزش و پرورش و آینده جوانان این مرز و بوم و تاثیر منفی آن برای دانش آموزان درس خوان و زحمت کشیده،  و آثار ناشایست برای  آینده  آموزش و پرورش و دانش آموزان و پایه  علمی کشور است. علاوه بر این بزرگترین اثر سوء اتفاقات اخیر، بی اعتمادی به دستگاه تعلیم و تربیت است که ترمیم و جبران آن بسیار سخت خواهد بود.

جدای از اینکه دانش آموزان چگونه بایستی از سد کنکور بگذرند تا به رشته مطلوبی دست پیدا کنند؛ اثر معدل سال پایانی دبیرستان و پیش دانشگاهی در کنکور قابل توجه است که خود جای بحث دارد.

اگر بپذیریم که نمره امتحان نهایی دانش آموزان لو  رفته که پذیرفته ایم  و اگر بپذیریم حتی یک نفر از این خیانت منتفع شده که بیش از اینها منتفع شده اند و اگر بپذیریم آنکس که بدین طریق کسب مدرک کرده  از سواد و دانش کافی برای پذیرفته شدن در کنکور برخوردار نیست؛ اثربخشی معدل دیپلم و پیش دانشگاهی که سوالاتش قبل از امتحان در بین دانش آموزان، دست بدست گشته حتی اگر تعدادشان هم بالا نباشد، خارج از عدالت و انصاف است و توجیه پذیر نیست.

در این میان یا باید آموزش و پرورش برای بازگشت اعتماد از دست رفته و بی عدالتی رخ داده مجددا امتحانات نهایی در چند درس گفته شده را تکرار کند یا سازمان سنجش بایستی با توجه به این خیانت در امانت ایجاد شده در سوالات امتحان نهایی ، حداقل برای اجرای عدالت آموزشی هم که شده،  امسال  اثر  معدل دیپلم  و پیش دانشگاهی بر کنکور را حذف نموده تا هم خاطی بجای پاسخگویی و محاکمه خطای خود،  از امتیاز دوباره خیانت در امانت بهره مند نشود و هم برای آموزش و پرورش توجیهی باشد که وقتی امانت را به اهلش  نمی سپارد،  دامن سازمان سنجش با اعتبار گذشته اش آلوده نیست.

این حداقل خواسته دانش‌آموزانی است که برای دستیابی به رشته مطلوب خود در این روزها حداقل ۱۵ ساعت برای کنکور درس می خوانند.

ضمن اینکه آموزش و پرورش نبایستی از این پرونده به آسانی گذشته و بادقت و بررسی بیشتر عاملان و خیانت کنندگان به علم و اعتماد علمی کشور را به سزای اعمال خود برساند.»

انتهای پیام

  • جمعه/ ۹ تیر ۱۳۹۶ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 96040903670
  • خبرنگار :