«امیر حمیدنیا» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: توسعه خوشههای صنعتی، زمینه رسیدن به مقیاس بالا، از جمله در تولید محصولات و ارایه خدمات و دستیابی به بازارهای جهانی را فراهم میکند و هماکنون در اکثر کشورهای جهان، صنایع کوچک و متوسط از جنبههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، تولید صنعتی و ارایه خدمات در حال نقشآفرینی هستند.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای در حال توسعه، صنایع کوچک و متوسط عامل راهبردی برای توسعه اقتصادی، اشتغالزایی و رقابتپذیری صنایع است، تصریح کرد: در کشور ما با وجودی که بیش از 90 درصد واحدهای تولیدی در گروه صنایع کوچک و متوسط قرار میگیرند، اما متأسفانه این بنگاهها نتوانستهاند سهم قابل توجهی در تولید ناخالص ملی و ایجاد ارزش افزوده داشته باشند و از کمبودهای شدیدی همچون فقدان مقیاسهای لازم از جنبههای مختلف سرمایه، تولید و بازار، فقدان محیطهای مناسب رشد کسب و کار از جنبههای مختلف حقوقی، قانونی و ... فقدان زیرساختهای نرمافزاری و تشکیلاتی، تولید با فناوریهای کهنه و عدم دسترسی به تکنولوژیهای نوین، فقدان ارتباط منسجم با شبکههای بانکی و مالی کشور، عدم وجود شبکههای همکاری میان بنگاهی و در نهایت نداشتن شناخت از بازارهای هدف رنج میبرد.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل خوشههای صنعتی ضرورت دارد و بیش از یک دهه است که توسعه صنعتی مبتنی بر خوشهها، بهعنوان یک استراتژی نوین مورد توجه برنامهریزان و سیاستگذاران در کشورهای صنعتی و در حال توسعه است و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با هدف شناسایی و توسعه خوشههای صنعتی کشور، دفتر خوشههای صنعتی را از نیمه دوم سال 1380 دایر کرده و با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استانها نسبت به توسعه صنایع مرتبط اهتمام میورزد.
حمیدنیا خاطرنشان کرد: خوشههای صنعتی میتوانند موتور محرکه اقتصاد ملی و منطقهای باشد. توسعه خوشهای دارای بازدهی بیشتری نسبت به سایر راههای توسعه بنگاههای بخش خصوصی است که بهعلت افزایش همکاری و فعالیتهای مشارکتی در این امر است و هزینه کمتری در بردارد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان یادآور شد: در شرکت شهرکهای صنعتی زنجان تاکنون 6 خوشه صنعتی شناسایی شده و دو خوشه صنعتی فرش زنجان و کفش هیدج در مسیر توسعه فعالیت قرار دارند؛ همچنین چاقو، ملیله، مس و روی از دیگر خوشههای شناسایی شده در استان زنجان است که با توجه به برنامهریزیهای انجام شده و بر اساس اولویتها، امیدواریم همه خوشههای صنعتی شناسایی شده در استان را بتوانیم به سرانجام مطلوب برسانیم.
حمیدنیا با اشاره به تشکیل خوشه کفش هیدج یادآور شد: با توجه به اینکه در شهرستان هیدج بیش از 100 کارگاه تولید کفش با اشتغالزایی 1000 نفر مشغول فعالیت بودند و بهنوعی میتوان این شهر را قطب تولید کفش اسپرت و بچهگانه دانست، از اینرو شرکت شهرکهای صنعتی با همکاری و همراهی تولیدکنندگان کفش این شهر نسبت به تشکیل خوشه کفش هیدج اقدام کرد و هماینک این خوشه وارد سال دوم فعالیت خود شده است همچنین بازدید از نمایشگاههای مختلف، برگزاریی دورههای آموزشی و نیز برندسازی از جمله اقدامات صورت گرفته برای ذینفعان خوشه کفش هیدج است که امیدواریم این فعالیتها در سالجاری و آینده با جدیت دنبال شود.
انتهای پیام