/انتظارات جامعه علمی و دانشگاهی از دولت دوازدهم/

نگاه دولت دوازدهم به دانشگاه‌ها، اختصاصی و ماموریت‌گرا باشد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اراک گفت: یکی از انتظارات مهم دانشگاهیان از دولت دوازدهم این است که کیفیت‌بخشی در فعالیت‌های دانشگاهی جزو اهم برنامه‌های دولت در حوزه وزارت علوم قرار گیرد.

دکتر امیررضا مرادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ماموریت هر دانشگاه باید کیفیت‌بخشی به فعالیت‌های مربوطه باشد، در خصوص انتظارات جامعه دانشگاهی از دولت دوازدهم تصریح کرد: نباید دور دانشگاه‌ها خط کشیده شود. ما به طور کلی طی سال‌های مختلف شاهد این اتفاق بوده‌ایم و عمدتا یک نگاه کلی به دانشگاه وجود داشت.

مرادی گفت: اگر نگاه اختصاصی و ماموریت‌گرا نسبت به دانشگاه‌ها وجود داشته باشد، نقش آنها کاملا مشخص می‌شود. در این زمینه باید به هر دانشگاه وزن مشخصی اختصاص داده شود، به عنوان مثال اساتید دانشگاه صنعتی اراک تاکید دارند در حوزه ارتباط با صنعت، حل مشکلات جامعه در زمینه صنعت، همچنین اشتغال و کارآفرینی نقش آفرینی داشته باشند که تا حدودی این مهم مغفول مانده است.

آیین‌نامه‌ها انتظارات واقعی را برآورده کنند

وی در خصوص راهکارهای پیشرفت علمی و سرعت بخشیدن به اجرای برنامه‌ها در دانشگاه‌ها ادامه داد: جهت رسیدن به این هدف آیین‌نامه‌ها باید به گونه‌ای در وزارت علوم تنظیم شود که انتظارات واقعی و انتظاراتی که محور آنها کارآفرینی و اشتغال و ارتباط با صنعت است در کنار موضوعاتی همچون تولید علم و مقاله که طی سال‌های گذشته مطرح بوده است، قرار گیرد.

مرادی بیان کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر کشور در تولید علم و مقاله پیشرفت داشته‌ است، اما باید سعی شود در زمینه‌هایی که عقب بوده‌ایم از طریق اصلاح آیین‌نامه‌ها و انعطاف دادن به آنها شتاب بگیریم و پیشرفت علمی هرچه بیشتر را شاهد باشیم.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی اراک افزود: اگر ارتباط دانشگاه با بیرون از این محیط همچون صنعت و جامعه به شکل ساختاریافته‌ای توسعه داده شود، از دل آن اشتغال و کار بیرون می‌آید و این مهم موجب نشاط علمی در دانشجویان می‌شود؛ چراکه عمده نگرانی‌ دانشجویان مربوط به کار و آینده‌شان است و سخن امروز آنها این است که ما هرچه درس بخوانیم، امیدی به آینده نیست.

پیشبرد برنامه‌های علمی وابسته به سیاست‌هاست نه اشخاص

وی اظهار کرد: همچنین اگر نیازهای جامعه کاملا در ماموریت‌های دانشگاه دیده شود از درون آن کار و کارآفرینی و شرکت‌های دانشگاهی و در نتیجه نشاط دانشگاهی حاصل می‌شود. اگر کارآفرینی و ارتباط با بیرون دانشگاه و ارتباط با صنعت توسعه داده شود و آیین‌نامه‌ها به طور جدی به این موضوع توجه کنند، در ایجاد نشاط علمی نقش بسزایی خواهد داشت.

مرادی در رابطه با لزوم یا عدم لزوم تغییر مدیران خرد و کلان جهت پیشبرد برنامه‌های علمی و دانشگاهی گفت: در حال حاضر مدیران در حال انجام وظایف خود هستند و تا حدودی ممکن است اصلاحاتی در این زمینه لازم باشد، اما به طور کلی این سیاست‌هاست که بسیار حائز اهمیت هستند چراکه سیاست‌گذاری‌هایی که انجام می‌شود اگر به گونه‌ای باشد که مدیران تابع آنها باشند، به اهداف متعالی دست خواهیم یافت و این مهم چندان به اشخاص وابسته نیست.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ تیر ۱۳۹۶ / ۰۲:۲۰
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 96040401840
  • خبرنگار :

برچسب‌ها