به گزارش ایسنا، «گاردین» نوشت: نویسندگان سرشناسی چون «مارگارت اتوود»، «کازو ایشیگورو» و «تریسی شوالیه» به منظور کمک به بودجه انجمن سلطنتی ادبیات انگلستان، دستنوشتههای دیدهنشده خود درباره رمانهای «جین آستین» ـ رماننویس کلاسیک انگلیسی ـ را در یک حراجی عرضه میکنند.
«اتوود» که سال ۲۰۰۰ با رمان «آدمکش کور» جایزه «من بوکر» را به خود اختصاص داد، درباره «غرور و تعصب» شاهکار ادبی «آستین» نوشته است: رمان «غرور و تعصب» برای من که دختر ۱۲ ساله بودم، نمونه بدی بود. «الیزابت» شخصیت مناسبی به عنوان قهرمان زن نبود، اما بعدها نه تنها برایم دوستداشتنی شد، بلکه به نظرم شخصیتی عمیق آمد و به شدت عاشقش شدم ... من به ویژه صحنهای را دوست داشتم که در آن الیزابت بنت، لیدی دو برگ را سر جایش مینشاند. آرزو داشتم چنین کاری را با معلم ورزشمان انجام دهم، اما موقعیتش هیچ وقت پیش نیامد.
«کازو ایشیگورو» نویسنده رمان ماندگار «بازمانده روز» به صحنهای از کتاب «منسفیلد پارک» اشاره میکند که در آن «فانی پرایس» از کوره درمیرود: من چیزهای زیادی درباره جزییات، کمبینی، تکنیک و ... از این رماننویس حرفهای یاد گرفتم. مساله تکاندهنده این است که اوایل قرن نوزدهم، پیش از این که راهآهن کشور را متحول کند، خیلی پیش از تلگراف، این صحنه دنیایی را فرامیخواند که خیلی به فضای رمان نزدیک و مرتبط است.
«تریسی شوالیه» نویسنده رمان معروف «دختری با گوشواره مروارید» در متنی که درباره کارهای «آستین» نوشته است، توضیح میدهد که آشنایی «آستین» با یک کابینتساز چطور زمینه نگارش «مخلوقات عالی» را در سال ۲۰۰۹ فراهم کرد. او سپس مینویسد: «کلیسای نورتنگر» جین آستین به شدت بر رمان «تاوان» من تاثیر گذاشت.
علاوه بر این یادداشتها، چندین مطلب دیگر از جمله داستان کوتاهی از «هیلاری منتل»، طراحیهایی از «سارا واترز»، «کوئنتین بلیک»، «پوزی سیموندز» و «گریسون پری»، فیلمنامه «غرور و تعصب» با حاشیهنویسیهای «دبورا ماگوچ» و ... در این حراجی به نفع یک موسسه ادبی به فروش گذاشته میشوند.
«جین آستین» نویسنده انگلیسی است که روز شانزدهم دسامبر سال ۱۷۷۵ به دنیا آمد. آثار او ادبیات غرب را بسیار مورد تأثیر قرار داده است. شناخت «آستین» از زندگی زنان و مهارتش در گوشه و کنایهها، او را به یکی از مشهورترین رماننویسان عصر خودش تبدیل کرد. او از سال ۱۸۱۱ تا ۱۸۱۶، با نگارش چهار رمان «عقل و احساس»، «غرور و تعصب»، «منسفیلد پارک» و «اما» اعتبار یک نویسنده شناختهشده را به دست آورد.
«جین آستین» که هیچگاه ازدواج نکرد، دو رمان دیگر به نامهای «کلیسای نورثانگر» و «ترغیب» نیز نوشت که هر دو در سال ۱۸۱۸ پس از مرگش به چاپ رسیدند. او کار نگارش اثری دیگر با عنوان «سندیشن» را نیز آغاز کرد، اما عمرش به اتمام آن کفاف نداد.
کتابهای او در زمان زندگیاش شهرت مختصری نصیبش کرد، اما با انتشار «خاطرات جین آستین»، کتاب خواهرزاده «جین» درباره او در سال ۱۸۶۹، این نویسنده بزرگ به مخاطبان بیشتری معرفی شد و تا دهه ۱۹۴۰ در جوامع دانشگاهی و ادبی به عنوان یکی از بزرگترین رماننویسان کشورش شناخته شد.
انتهای پیام