به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند نوشت: «لو رفتن سوالهای امتحان نهایی هنوز برای آموزش و پرورش محرز نیست. با این که به گفته رئیس مرکز سنجش این وزارتخانه، پلیس فتا سه نفر را در همین ارتباط دستگیر کرده اما سوالها تاریخ گذشته بوده و مربوط به سالهای قبل است. بر این اساس به گفته مسئولان این وزارتخانه هنوز سندی که نشان دهد، سوالها قبل از برگزاری امتحان بیرون آمده باشد، به دست نیامده است اما این توضیحها دانشآموزان را قانع نکرد. دانشآموزانی که نسبت به فروش سوالهای امتحان نهایی اعتراض دارند. همین هم سبب شد تا تعدادی از آنها دیروز مقابل آموزش و پرورش بروند، تجمع کنند و نسبت به این اتفاق اعتراض کنند. آنها همه تأکید داشتند که این سوالها قبل از برگزاری امتحان لو رفته. یکی از آنها که دانشآموز دبیرستان فرزانگان یک است، به مهر گفت: «خیلی از درسهای امتحانات نهایی لو رفته، سوالهای درسهای عربی، زبان فارسی، زیست، شیمی، فیزیک و دینی در شبکههای اجتماعی پیش از برگزاری امتحانات بازنشر شده است.» به گفته یکی دیگر از این دانشآموزان، با لورفتن سوالات امتحان نهایی دانشآموزان نصف کشور ۲۰ میشوند. آنها روز گذشته از مسئولان آموزش و پرورش خواستند تا تأثیر ٢٥درصدی درسها از کنکور سراسری را بردارند.
اما در کنار صحبتهای دانشآموزان، اولیای آنها هم نسبت به اتفاق افتاده معترضند. یکی از اولیا که فرزندش در سوم تجربی در منطقه ۶ تحصیل میکند، گفت: «قبل از امتحان زبان فارسی و عربی من خودم نمونه سوالات را پیش رئیس حوزه بردم و ایشان تأیید کرد، سوالاتی که دست من بوده دقیقا سوالات امتحان نهایی است. در ساعت ٧ و ١٥ یعنی ۴۵ دقیقه قبل از شروع امتحانات سوالات به دست ما رسیده و میتواند دال بر این باشد که سوالات لو رفته است. سوالات زیست تجربی نیز همراه با پاسخ سوالات به دست بچهها رسیده که واقعا قابل تأسف و حق بسیاری از بچهها ضایع شده است.»
یکی دیگر از اولیا که فرزندش در مدرسه فرزانگان منطقه ۶ درس میخواند، ادعا کرد، زمانی که با فرزندش به مدرسه میرفته، ساعت ۷ صبح که بقیه بچهها با اتوبوس میآمدند، داخل اتوبوس سوالات را میخواندند: «بچهها هر چقدر هم تیزهوش باشند، آن قدر سریع حوزه امتحانی را ترک نمیکنند، پس معلوم است که سوالات را داشتند.»
به گفته یکی از محصلان رشته ریاضی که در منطقه ۱۳ سکونت دارد، برای امتحان زبان فارسی به آنها گفتند، ساعت ۷ و۳۰ صبح سوالات پخش میشود. البته از شب قبل سوالات این امتحان بین بچهها در گروههای تلگرامی پخش شده بود. برخی از این دانشآموزان هم تأکید میکنند که سوالات ابتدا با قیمت ٥٠ تا ١٢٠هزار تومان به فروش رفته اما از یک ساعتی به بعد رایگان پخش شده است.
اما حاشیههای لو رفتن سوالها به همین جا ختم نمیشود. با وجود این میزان اعتراض، پلیس فتا چند روز پیش اعلام کرد که آموزش و پرورش هیچ شکایتی در ارتباط با شناسایی فروشندگان سوالات اصلی امتحانات نهایی نکرده است. با این حال گردانندگان سه کانالی که مدعی فروش سوالات اصلی امتحانات نهایی بودند، دستگیر شدهاند. در این میان هم رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش به عنوان تنها کسی که در این زمینه با خبرنگاران صحبت میکند، تأکید کرده بود که «سوالات منتشر شده از سوی افراد دستگیر شده، تاریخ گذشته و مربوط به سالهای قبل بود.»
با این که به گفته یکی از دانشآموزان معترضی که دیروز در کنار سایر همکلاسیهایش مقابل آموزش و پرورش تجمع کردند، قرار است با مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش ملاقات کنند اما میرشاهولد، در گفتوگو با «شهروند» این موضوع را رد کرد و گفت: «کسی تاکنون با من ملاقاتی نداشته است.»
به گفته او تاکنون هیچ شکایتی درباره لو رفتن سوالهای امتحان نهایی گزارش نشده است: «تا الان کسی شکایتی در این زمینه نکرده است؛ با این حال ماجرای لو رفتن سوالهای امتحان نهایی به مرکز سنجش آموزش و پرورش مربوط میشود.»
حالا عبدالرسول عمادی، رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش در گفتوگو با «شهروند» توضیح بیشتری درباره حاشیهها و جزییات ماجرای لو رفتن سوالهای امتحان نهایی دانشآموزان میدهد.
پیش از این شما به صورت قاطعانه اعلام کرده بودید که هیچکدام از سوالات امتحان نهایی لو نرفته اما همین دیروز تعدادی از دانشآموزان مقابل آموزش و پرورش تجمع کرده و نسبت به ماجرای لو رفتن سوالات امتحان نهایی اعتراض کردند. الان تکلیف این دانشآموزان چیست؟
به طور کلی ماجرای لو رفتن سوالات امتحان نهایی مربوط به حوزه اجرا در شهرستانها و مناطق مربوط میشود. این موضوع در فضای مجازی مطرح شد و به دنبال آن حراست آموزش و پرورش و پلیس فتا وارد عمل شدند. آنها دنبال این بودند که تخلف انجام شده را کشف کنند. در بررسیهای آنها مشخص شد که برخی سایتها سوالهای تاریخ گذشته مثل سوالهای سالهای گذشته را به دانشآموزان فروختهاند. بنابراین سوالاتی که منتشر شده بود، مربوط به سوالات امتحان نهایی نبود.
اما اخیرا تعدادی از والدین این دانشآموزان اعلام کردهاند سوالهایی که شب قبل از امتحان منتشر شده، درست همان سوالهایی بود که در امتحان آمده و حتی معلمان با دیدن سوالها آن را تأیید کردهاند.
بله، این موضوع مطرح شد که قبل از شروع امتحان برخی از سوالها بیرون آمده اما ما اطلاعاتی نداریم که این موضوع را تأیید کند. حالا هم پلیس فتا و حراست آموزش و پرورش در حال بررسی موضوع هستند که آیا چنین خطایی رخ داده است یا خیر.
چرا از خود دانشآموزان برای کشف ماجرای لو رفتن سوالها کمک نمیگیرید؟
ما از دانشآموزان خواستهایم تا هر اطلاعاتی که درباره این موضوع دارند، به ما بدهند. روز گذشته هم چند دانشآموز به مرکز سنجش آمدند و ما به آنها گفتیم، هر مدرکی که دارند و نشان دهد که سوالها قبل از شروع آزمون منتشر شده، در اختیارمان قرار دهند تا ما تحقیقاتمان درباره این موضوع را آغاز کنیم.
تا الان سرنخی به دست نیاوردهاید؟
تا الان چیزی که این موضوع را ثابت کند، در اختیار نداریم.
مشخص نشده که بیشترین اعتراض دانشآموزان درباره لورفتن کدام درسهاست؟
خیر، این موضوع هم برای ما مشخص نشده است.
در سالهای گذشته هم ماجرای لو رفتن سوالهای امتحان نهایی مطرح شده اما هیچوقت به صورت مشخص از سوی وزارت آموزش و پرورش تأیید نشد.
بله، ما هیچوقت مشکلی در برگزاری امتحانهای نهایی نداشتیم. هیچوقت هم تخلفی در این زمینه به ما گزارش نشده است. بنابراین اگر امسال این موضوع تأیید شود، برای نخستین بار است که در امتحانات نهایی تخلفی اتفاق میافتد.
شما خودتان این احتمال را میدهید که تخلفی صورت گرفته باشد؟
به هر حال ممکن است تخلفی صورت گرفته باشد اما باید توجه داشت که سوالهای امتحان نهایی داخل پاکت است و رأس ساعت ٨ صبح باز میشود. ممکن است در مدرسهای این سوالها ٢٠ دقیقه زودتر باز شده باشد اما با توجه به این که دانشآموزان آن ساعت سر جلسه هستند، باز هم احتمال سوءاستفاده کم است. پیش از این با همکاری پلیس فتا و حراست آموزش و پرورش، افرادی در ارتباط با انتشار سوالهای تاریخ گذشته دستگیر شدند اما مشخص شد که آن سوالها واقعی نیستند و تنها در سربرگ امتحانات امسال به دانشآموزان فروخته شدهاند.
کسانی که دستگیر شدند، از کارکنان آموزش و پرورش بودند؟
برخی از آنها در بدنه آموزش و پرورش بودند و برخی خارج از آموزش و پرورش.
در ارتباط با لو رفتن سوالهای داخلی مدارس، چطور؟ تاکنون گزارشی به شما داده نشده؟
این سوالها میان معلم و شاگرد است و معمولا مسألهای به وجود نمیآورد. با این حال ما از همه دانشآموزان میخواهیم تا اگر اطلاعاتی دارند یا ردی از فروشندگان و منتشرکنندگان این سوالات در فضای مجازی دارند، به ما بدهند.»
انتهای پیام