وضعیت صورت فلکی "شکارچی" در ۴۵۰ هزار سال آینده+فیلم

آژانس فضایی اروپا فیلمی از نحوه حرکت ستارگان صورت فلکی شکارچی در ۴۵۰ هزار سال آینده منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، این فیلم با استفاده از داده‌های ماهواره‌های "گایا"(Gaia) و هیپارکاس(Hipparcos) تهیه شده است.

ابعاد بخشی از کهکشان که در این فیلم به تصویر کشیده شده ۴۰ در ۲۰ درجه است. برای فهم بهتر می‌توان گفت که ابعاد یک ماه کامل در آسمان نسبت به این فیلم در حدود نیم درجه است.

"شکارچی" (Orion) صورت فلکی است که نیمی از آن در آسمان نیم‌کره جنوبی و نیم دیگر آن از نیم‌کره شمالی زمین قابل دیدن است. این صورت فلکی شاید شناخته‌شده‌ترین و زیباترین صورت فلکی در آسمان باشد. هیچ یک از صورت‌های فلکی دیگر تا این حد شباهت به نامش ندارد. این صورت فلکی شامل ستارگان درخشان بسیار است. ستاره‌های آن شباهت به یک شکارچی دارد که از هزارها سال پیش در جهان شناخته شده‌است.

این صورت فلکی در جنوب صورت فلکی "ارابه‌ران" و در شرق صورت فلکی دوپیکر قرار دارد. همچنین در شمال شرقی آن صورت فلکی گاو(صورت فلکی) قرار دارد. دست‌ها و بالاتنه شکارچی در نیم کره شمالی حاوی یکی از پرنورترین ستاره‌ها است.

در نیم کره جنوبی که پایین تنه شکارچی در آن قرار دارد صور تک‌شاخ و نهنگ قرار دارد، در جنوب و جنوب غربی شکارچی خرگوش و سگ بزرگ قرار دارد و به همین دلیل شکارچی را شکارگر سگ می‌دانند!

در جنوب شرقی شکارچی نیز صورت فلکی "جوی" (Eridanus) واقع است.

در اساطیر، اوریون(Orion) یک شکارچی قوی‌هیکل و غول‌پیکر بود که هفت‌خواهران (خوشه پروین) را تعقیب می‌کرد و سرانجام توسط آرتمیس(الهه ماه و شکار) کشته شد؛ و به عنوان یک صورت فلکی در آسمان قرار داده شد. نام عربی این صورت فلکی «جبّار» به معنای «تنومند و غول‌آسا» است؛ و نامی که در دهه‌های اخیر در فارسی به کار می‌رود، شکارچی است؛ چنان‌که در انگلیسی هم علاوه بر اوریون، به آن Hunter (شکارچی) گفته می‌شود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ / ۰۲:۴۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96032414169
  • خبرنگار : 71578