به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان میراث فرهنگی، «زهرا احمدیپور»، معاون رئیسجمهوری روز شنبه (۲۰ خرداد) در دومین جلسه ستاد ملی «تبریز ۲۰۱۸» که با حضور معاونان این سازمان، اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجانشرقی، صادق نجفی شهردار تبریز، مرتضی آبدار بخشایش مدیرکل میراثفرهنگی این استان و نمایندگانی از دستگاههای عضو ستاد ملی این رویداد در سالن فجر سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری برگزار شد، با اعلام این خبر افزود: این نامه فردا یکشنبه ۲۱ خرداد به رئیسجمهوری ارسال میشود.
او با بیان اینکه براساس مصوبه دولت، دستگاههای استانی و ملی بخشی از اعتبارات این رویداد مهم و بینالمللی را تأمین میکنند، افزود: برای تأمین بخش دیگری از اعتبارات این رویداد مهم نامهای به رئیسجمهوری ارسال خواهیم کرد.
احمدیپور در ادامه به فعالیتهای ستاد استانی در رویداد «تبریز ۲۰۱۸» اشاره کرد و افزود: از استان خواستهایم که برشهای استانی و برشهای زمانی طرحهای ارائهشده را هرچه زودتر تعیین کند.
معاون رئیسجمهور گفت: در حال حاضر، پنج محور گردشگری در استان آذربایجانشرقی برای رویداد «تبریز ۲۰۱۸» تعیین شده که باید مشخص شود برای هر محور چه زیرساختهایی نیاز است. این پنج محور باید بهصورت دقیق بررسی و زیرساختهای آنها تعیین شود. پیشنهاد میشود برای هر محور یک اسم نیز درنظر گرفته شود.
رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری اضافه کرد: رویداد "تبریز ۲۰۱۸" در تاریخ ۱۰ دی سال جاری در تبریز بهصورت رسمی آغاز میشود و برای حضور در افتتاحیه این رویداد مهم و بینالمللی از رئیسجمهوری، اعضای کابینه، وزرا و سفرای خارجی دعوت شده است.
او با بیان اینکه هماهنگی با تورگردانان برای تعریف تورهای خارجی به مقصد تبریز یکی دیگر از اقدامات برای معرفی این شهر است، گفت: برنامهریزیها برای برگزاری هرچه مطلوبتر این رویداد در سال ۲۰۱۸ از ماهها پیش در دو سطح ملی و استانی آغاز شده و یکی از مهمترین کارهایی که در آینده انجام خواهد شد، برگزاری نشست معاونان گردشگری سراسر کشور با هدف برنامهریزی برای تعریف تورهای گردشگری بهمقصد تبریز است.
احمدیپور در بخش دیگری از صحبتهای خود به نقش تبلیغات اشاره کرد و افزود: قویترین کاری که باید برای این رویداد انجام داد تبلیغات و معرفی آن است. برگزاری همایشها و نمایشگاههای بینالمللی در تبریز یکی دیگر از اقدامات است؛ ضمن اینکه بهنظر میرسد معرفی ”تبریز ۲۰۱۸“ در خطوط پروازی، قطارها و اتوبوسهای برونشهری و... از دیگر اقداماتی است که میتواند در معرفی این رویداد مؤثر باشد.
معاون رئیسجمهور با طرح این پیشنهاد که وبسایتهای چند زبانه برای این رویداد تعریف شود و از ظرفیت شبکههای اجتماعای در این خصوص استفاده شود، افزود: لازم است بروشورها و دعوتنامههایی با موضوع ”تبریز ۲۰۱۸“ تهیه و در خطوط پروازی به مسافران عرضه شود تا هر مسافر ضمن مطالعه این بروشورها و دعوتنامهها خود را در مقام گردشگر به این رویداد دعوتشده ببیند..
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، یکی از مهمترین ویژگیهای آذربایجانشرقی و خصوصاً شهر تبریز را بُعد تاریخی آن دانست و بیان کرد: برای مثال، رویدادهایی مانند مشروطه در این استان میتواند کمک مهمی به معرفی تبریز کند و باعث برگزاری هر چه بهتر رویداد "تبریز ۲۰۱۸" شود.
تشریح برنامههای معاونتهای سازمان میراثفرهنگی
مرتضی رحمانیموحد، معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، نیز در این جلسه گفت: برای برگزاری هر چه بهتر رویداد ”تبریز ۲۰۱۸“ یک کارگروه تخصصی تشکیل شده و برنامههای ارائهشده در این کارگروه مرور میشود و این برنامهها بهعنوان وظایف سازمانی معاونتهای سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اجرایی میشوند.
او افزود: برای هماهنگی هر چه بیشتر و بهمنظور برنامهریزی برای این رویداد بینالمللی نشست تخصصی یکروزه اعضای ستاد ملی و اعضای ستاد استانی در تبریز برگزار میشود که این نشست همراه با برگزاری کارگاههای تخصصی است.
بهمن نامورمطلق، معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، نیز در این نشست اظهار کرد: برگزاری گالریهای ملی و استانی، احداث بازارچههای صنایعدستی، حضور هنرمندان صنایعدستی در نمایشگاه بینالمللی صنایعدستی در سال جاری، اتمام موزه فرش و... از مهمترین برنامههای این معاونت برای رویداد ”تبریز ۲۰۱۸“ هستند.
محمدحسن طالبیان، معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، نیز در این نشست، با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد بینالمللی، گفت: «خوشبختانه پرونده ثبتجهانی ارسباران به یونسکو ارسال شده و جلسه شورای ثبت یونسکو برای تصیمگیری درخصوص این پرونده تیرماه سال آینده، همزمان با رویداد ”تبریز ۲۰۱۸“، برگزار میشود که درصورت ثبتجهانی شدن ارسباران، تقارن آن با ”تبریز ۲۰۱۸“ از اهمیت ویژهای برخوردار است.»
او گفت: «همچنین براساس برنامهریزیها قصد داریم تا نمایشگاهی از اشیای موزهای در تبریز برگزار کنیم.»
عضویت ۳۰ دستگاه در ستاد رویداد «تبریز ۲۰۱۸«
اسماعیل جبارزاده، استاندار آذربایجانشرقی، نیز در این جلسه با بیان اینکه این رویداد از جهات مختلف دارای اهمیت است و درحالحاضر ۳۰ دستگاه عضو این ستاد هستند، بیان کرد: برگزاری هر چه باشکوهتر این رویداد میتواند به معرفی تبریز و توسعه گردشگری در این کلانشهر کمک کند.
او ادامه داد: برای برگزاری هر چه بهتر این رویداد، نیازمند همکاری رسانهها خصوصاً صداوسیما هستیم.
اجرای پروژههایی با اعتبار ۳۰۰میلیارد تومان بهمناسبت «تبریز ۲۰۱۸«
صادق نجفی، شهردار تبریز، نیز در این جلسه با تشریح برنامههای شهرداری تبریز برای این رویداد مهم گفت: درمجموع، ۳۰۰میلیارد تومان پروژه برای برگزاری این رویداد درنظر گرفته شده است.
او گفت: ساماندهی بازار تبریز، مرمت برخی از ابنیه تاریخی این شهر، ساماندهی ورودیهای شهر تبریز، احداث سرویسهای بهداشتی در ۲۰ نقطه از شهر، بهسازی پیادهروها، مرمت بخشهایی از مقبرةالشعرا، نصب مجسمه شهریار، تجهیز ۳۰۰ اتوبوس نو به ناوگان حملونقل درونشهری، نورپردازی ابنیه تاریخی و... از مهمترین فعالیتهای شهرداری تبریز درخصوص این رویداد است.
داود بهبودی، رئیس سازمان برنامهوبودجه آذربایجانشرقی، نیز در این نشست گفت: بهسازی بافت تاریخی برخی از روستاها، مرمت و ساماندهی تعدادی از آثار فرهنگیتاریخی تبریز، اتمام موزه فرش، تکمیل موزه منطقهای، مرمت، بهسازی و حفظ و احیای بازار جهانی فرش، برنامهریزی برای برگزاری آیین افتتاحیه رویداد ”تبریز ۲۰۱۸“، راهاندازی بازارچههای صنایعدستی، برگزاری تورهای گردشگری، تشکیل پلیس گردشگری از جمله اقدامات پیش بینی شده برای این اتفاق است.
او افزود: احداث اقامتگاههای ییلاقی، خدماتدهی خانههای بهداشتی روستا به گردشگران، برگزاری جشنوارههای فرهنگیهنری، تولید فیلمهای مستند، تولید تلهفیلم، لکهگیری آسفالت معابر، برگزاری نمایشگاههای تجاری، برگزاری نشستهای تخصصی تجاری، برپایی نمایشگاه صنایعدستی افراد تحتپوشش بهزیستی نیز از مهمترین برنامههایی هستند که بهمناسبت رویداد ”تبریز ۲۰۱۸“دستگاههای مختلف درحال اجرای آنها هستند.
انتهای پیام