میرکوهی:

آیین‌نامه تعزیرات حکومتی با حجم اختیارات سازمان تناسبی ندارد

سرپرست پیشین سازمان تعزیرات حکومتی گفت: مواد آیین‌نامه سازمان تعزیرات باید به صورت قانون تدوین و تصویب می شد، به همین دلیل عده‌ای ایراد می‌گیرند و تقاضای ابطال مواد این آیین‌نامه را از طریق دیوان عدالت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، عبدالعلی میرکوهی در مراسم تکریم و  معارفه رییس سازمان تعزیرات حکومتی ضمن تبریک فرارسیدن میلاد امام حسن مجتبی (ع) گفت: مدت کوتاهی که به عنوان سرپرست سازمان تعزیرات بودم امروز به پایان رسید. آرزو دارم رییس جدید تعزیرات در این سازمان موفق باشند. آقای امیری‌اصفهانی از مدیران خوشنام و باتجربه هستند که ان شاءالله با همکاری شما در این عرصه خدمتگزاری هم موفق خواهند بود.

وی افزود: سازمان تعزیرات در دو بخش وظیفه دارد یک بخش حمایت از مصرف کنندگان و برخورد با متخلفین اقتصادی و بخش دیگر پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. ضرورت ها و مسایلی که باعث شد حضرت امام (ره) دستور تشکیل سازمان را بدهند، امروز پررنگ‌تر شده است، اما سازمان از جهت قوانین و مقررات با ابهام هایی مواجه است که مانع در راه رسیدگی به پرونده ها و اجرای حکم هست. در حال حاضر از جهت آیین دادرسی شعب تعزیرات با خلاءهایی مواجه هستند؛ از جمله موضوع ورود به منزل یا بحث قرار تامین. در این  زمینه نیاز به اصلاحات و رفع ابهام است.

وی افزود: ما در مورد پرونده‌های قاچاق کالا و ارز با اینکه قانون جدید است ولی ابهاماتی داریم که باید برطرف کنیم. مواد آیین نامه سازمان باید به صورت قانون تدوین و تصویب می شد و به همین دلیل عده ای ایراد می گیرند و تقاضای ابطال مواد این آیین نامه را از طریق دیوان عدالت می کنند. ما دو دادخواست در خصوص این آیین‌نامه داریم یکی بحث شعب سیار و دیگری موضوع وکالت رسمی است؛ لذا این آیین نامه با حجم اختیارات سازمان تناسبی ندارد و باید اصلاح شود. در بعضی موارد تبدیل حبس به جریمه نقدی مشکل ایجاد می کند. اگر آیین دادرسی برای مسائل تعزیراتی تصویب شود بخش زیادی از ایرادات برطرف می شود.

معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری با اشاره به موضوع ارتقای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان گفت: برخورد با تخلفات و گرانفروشی و کم فروشی و ... اقداماتی که در مورد سلامت و ایمنی مواد خوراکی انجام می شود با هدف حمایت از مصرف کنندگان است، ولی خروجی کار و تجربه نشان می دهد صرفا این کارها  کفایت نمی کند و هدف حاصل نمی شود و برخی اقدامات دیگر هم باید مورد توجه قرار گیرد از جمله بحث تسهیل در رقابت و مقابله با فعالیت های تجاری ضد رقابتی.

وی افزود: رقابت منفعت عمده فروش و مصرف کننده و تولیدکننده را متعادل می کند. این مساله در بازارهای ما تا چه اندازه رعایت می شود؟ متاسفانه برخی شبکه دلالی را در بازار ایجاد کردند که کم هم نیست. این اقدامات به اقتصاد کشور ضربه می زند و اگر ما با این فعالیت های ضدرقابتی و غیرمنصفانه مقابله نکنیم صرف اینکه تحت عنوان گران فروشی برخورد داشته باشیم، هدف حاصل نمی شود، البته ما شورای رقابت داریم ولی این شورا نه ظرفیت قانونی لازم را دارد و نه توان اجرایی؛ لذا در زمینه رقابت کار موثری صورت نمی‌گیرد و به نظرم با توجه به تجربه کشورهای دیگر که در اکثر کشورها بحث رقابت به یک نهاد واگذار شده، در بازار ما موضوع رقابت باید به سازمان تعزیرات محول شود.  

میرکوهی تصریح کرد: بحث اطلاع رسانی برای مشتری ها موضوع دیگری است  که در این زمینه ضعیف هستیم و نیاز است دستگاه‌های ذی‌ربط شورای اطلاع رسانی ایجاد کنند. باید به استفاده از سازمان های مردم نهاد نیز توجه کنیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 96032010889
  • خبرنگار : 71429