ویرایش جدید نظام رتبه‌بندی QS منتشر شد

در جدیدترین رتبه‌بندی QS سال 2018، دو دانشگاه صنعتی شریف و تهران به عنوان تنها دانشگاه‌های ایرانی توانستند در میان 1000 دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند.

به گزارش ایسنا، در جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه‌های دنیا توسط موسسه QS برای سال 2018، دانشگاه صنعتی شریف با رتبه 480 – 471 و دانشگاه تهران با رتبه 650 - 601 بعنوان تنها نمایندگان ایران در این رتبه‌بندی هستند.



بر اساس این رتبه‌بندی که موسسه QS منتشر کرده است، موسسه فناوری ماساچوست (ام‌آی‌تی) رتبه اول بهترین دانشگاه‌های دنیا را به خود اختصاص داده است. سه دانشگاه استنفورد، هاروارد و موسسه فناوری کالیفرنیا (کال‌تک) به ترتیب رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. رتبه پنجم از آن یک دانشگاه انگلیسی شده است. دانشگاه کمبریج، جلوتر از دانشگاه آکسفورد در رتبه پنجم است. رتبه‌های هفتم و هشتم را هم یوسی‌ال و کالج سلطنتی، دو دانشگاه لندن تصاحب کرده‌اند. آخرین کرسی تک‌رقمی بین بهترین‌ها را باز هم یک دانشگاه آمریکایی، دانشگاه شیکاگو، تصاحب کرده است.

تنها کشوری که جز آمریکا و انگلیس در میان 10 دانشگاه برتر نماینده دارد، سوئیس است. موسسه فناوری فدرال سوئیس (ای‌تی‌اچ) دهمین دانشگاه برتر دنیا است. اولین دانشگاه آسیایی دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور است که رتبه‌ یازدهم را به خود اختصاص داده است و در بهترین جایگاه یک دانشگاه آسیایی از زمان مرسوم شدن این رتبه‌بندی‌ها تاکنون ایستاده است. دانشگاه لوزان سوئیس، دانشگاه‌های پرینستون و کورنل آمریکا، دانشگاه ملی سنگاپور، دانشگاه‌های ییل، جان هاپکینز، کلمبیا و پنسیلوانیا باز هم از آمریکا و دانشگاه ملی استرالیا در رتبه‌های بعدی زیر 20 دنیا قرار دارند.



در آسیا، بعد از دو دانشگاه سنگاپوری، دانشگاه شین‌هوا قرار دارد که در رتبه 25 دنیا است. کرسی‌های بعدی هم در اختیار کشورهای شرق آسیا قرار دارد. دانشگاه هنگ‌کنگ در رتبه 26 جهانی، دانشگاه توکیو ژاپن در رتبه 28 جهانی، دانشگاه علم و فناوری هنگ‌کنگ در رتبه 30، دانشگاه کیوتو ژاپن و ملی سئول کره‌جنوبی در رتبه 36، دانشگاه‌های پکن و فودان چین در رتبه‌های 38 و 40 قرار دارند.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه شریف، ایران در این رتبه‌بندی معتبر دانشگاهی دو نماینده دارد. دانشگاه صنعتی شریف بین 471 تا 480 و دانشگاه تهران بین 601 تا 650 رتبه‌بندی شده‌اند.

بر اساس اعلام روابط عمومی ایرانداک، اشتهار علمی، اشتهار شغلی، نسبت دانشجو به هیات علمی، سرانه استناد به هر عضو هیات علمی، نسبت اعضای هیات علمی بین‌المللی، و نسبت دانشجویان بین‌المللی 6 سنجه کلیدی نظام رتبه‌بندی «کیو.اس.» برای ارزیابی مؤسسه‌ها هستند. منابع گردآوری داده برای اندازه‌گیری این سنجه‌ها پیمایش‌های جهانی، نمایه استنادی اسکوپوس و پرسشنامه تکمیل‌شده توسط مؤسسه‌ها هستند. در جدول زیر رتبه‌های ملی، آسیایی، و جهانی مؤسسه‌های ایرانی در این نظام رتبه‌بندی آمده است.

رتبه موسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی «کیو.اس.»

نام مؤسسه

رتبه ملی

رتبه در آسیا

رتبه جهانی

دانشگاه صنعتی شریف

1

108

471-480

دانشگاه تهران

2

165

650-601

انتهای پیام
 

  • شنبه/ ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96032010684
  • خبرنگار : 30057