به گزارش ایسنا، طبق پیش بینی این وام دهنده جهانی، تولید ناخالص داخلی واقعی ایران چهار درصد در سال ۲۰۱۷ رشد خواهد کرد. با اینهمه نرخ پیش بینی شده در مقایسه با گزارش ژانویه بانک جهانی به میزان ۱.۲ درصد کاهش یافته است.
همچنین در جدیدترین گزارش بانک جهانی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ایران در سال ۲۰۱۸ به میزان ۴.۱ و در سال ۲۰۱۹ به میزان ۴.۲ درصد پیش بینی شده است که نسبت به ارقام پیش بینی شده در گزارش ژانویه این وام دهنده، به ترتیب ۰.۷ درصد و ۰.۳ درصد کاهش داشته اند.
اما بانک جهانی نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۶ را ۶.۴ درصد برآورد کرد که نسبت به گزارش قبلی این وام دهنده ۱.۸ درصد بهبود نشان میدهد.
در گزارش بانک جهانی آمده است تحریمهایی که آمریکا در اوایل سال ۲۰۱۷ علیه ایران وضع کرد، ممکن است به اعتماد سرمایه گذاران خارجی لطمه بزند.
همچنین در ایران که دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه است، ظرفیت مازاد محدود در تولید نفت و دشواری در دسترسی به فاینانس بر رشد اقتصادی این کشور تاثیر میگذارد. اما عواملی شامل حساب جاری و موقعیت مالی قوی، عوامل جبران کنندهای هستند که از دورنمای رشد پایدار حدود ۴ درصد در فاصله سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ حمایت میکنند.
طبق گزارش بانک جهانی، فشار قیمتهای غذا به رشد تورم در ایران کمک کرد و موجب دو رقمی شدن نرخ تورم در مارس سال ۲۰۱۷ شد با این همه روند رشد تورم نسبت به نرخ سالانه حدود ۳۵ درصد در سال ۲۰۱۳ همچنان کاهش نشان میدهد.
انتهای پیام