دکتر عباس شیخالاسلامی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به انتظارات دانشگاهیان و جامعه علمی از دولت دوازدهم، اظهار کرد: در بسیاری از کشورها، پژوهشها را دولت تعیین میکند، زیرا از مشکلات اصلی کشور مطلع است. ولی اکنون پژوهشها در کشور ما جهتدار نیست و اساتید بر روی موضوعاتی کار میکنند که هیچ مشکلی از جامعه را حل نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه برای تبدیل پژوهشها به ثروت نیاز به مداخله دولت است، افزود: اکنون حمایتهای مالی از پژوهشها وجود ندارد و وزارت علوم تنها رشته دایر کرده و دانشگاهها را مدیریت میکند، در حالیکه عنوان آن، وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری است، اما در بحث فناوری هیچ فعالیت موثری صورت نگرفته است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: انتظاری که از دولت طی چهار سال آینده میرود، این است که زمان بیشتری را به آموزش عالی و آموزش و پرورش اختصاص دهد، زیرا اگر مشکلات این دو وزارتخانه حل شود، بسیاری از مشکلات جامعه نیز رفع خواهد شد. حل مشکلات فرهنگی و اقتصادی تنها در وزارتخانههای مربوطه نیست، بلکه ریشه این مشکلات در وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
شیخالاسلامی با تاکید براینکه ما نیازمند تغییر کلان در مدیران وزارت علوم هستیم، تاکید کرد: من به عنوان یک مدرس دانشگاه از وضعیت دانشگاهها رضایت ندارم، زیرا توسعهای در دانشگاهها نداشتهایم و با دانشگاه آزاد اسلامی نیز همکاری خوبی صورت نگرفته است؛ بنابراین از دولت دوازدهم انتظار میرود که مدیران را در سطح کلان تغییر دهد.
دانشگاههای ایران باید نماد آزاداندیشی در جهان شوند
رییس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در پایان تصریح کرد: فضای سیاسی در دولت گذشته بازتر شد، اما هنوز به حد مطلوب نرسیده است تا آزادی اندیشه در دانشگاهها نهادینه شود. حرکتهایی آغاز شده است و انتظار داریم در دولت دوازدهم تندتر شود و دانشگاههای ما به عنوان نماد آزاداندیشی در جهان شناخته شوند. در بحثهای فرهنگی هم شاهد حرکت تازهای نبودیم و باید در این زمینه هم تلاش بیشتری شود.
انتهای پیام