به گزارش ایسنا، طیبه قدسالهی، مجری طرح، تولید دستگاه اسپکتروفتومتر چند منظوره را از دستاوردهای تیم تحقیقاتی خود نام برد و گفت: این دستگاه موارد گوناگون از جمله اندازهگیری و طیفسنجی ذرات کاربرد دارد.
وی افزود: دستگاه اسپکتروفتومتر به گونهای طراحی شده است که بازه وسیعی از کاربردها را از اندازهگیری کمی اسید نوکلئیکها و پروتئینها در حجم میکرونی گرفته تا تستهای پایه سلولی در میکروپلیتها و یا کووتهای استاندارد و حتی تستهای نانو بیوسنسوری در برمیگیرد.
وی با اشاره به جزئیات این دستگاه، خاطرنشان کرد: پدیده تشدید پلاسمون سطحی جایگزیده (LSPR)، ناشی از برانگیختگی مد ارتعاش جمعی الکترونهای آزاد در فصل مشترک نانو ذرات فلز و بیومولکولها است و بیو چیپ تشخیصی LSPR نانو ذرات طلا و نقره را شامل میشود.
قدسالهی با تاکید بر اینکه این روش تشخیصی بسیار پیشرفتهتر و دقیقتر است، یادآور شد: شناسایی بیومولکولها با دقت و سرعت بالا در غلظت کم و حجم پایین مواد مصرفی، آشکارسازی واکنشهای ضعیف بین بیومولکولها، قابلیت تشخیص همزمان عوامل بیولوژی مختلف، دوره ماندگاری بالای بیوچیپهای حالت جامد عرضه شده و مقرون به صرفه بودن از جمله مزایای این دستگاه است.
وی تولید نانو ذرات کلوئیدی طلا و نقره فعال برای واکنشپذیری با بیومولکولها را از دیگر دستاوردهای این تحقیقات ذکر کرد و ادامه داد: کلوئیدهای طلا و نقره در محلولهایی شامل نانو ذرات با اندازههای یکسان و همگن در اندازههای مختلف از 5 نانومتر تا 100 نانومتر ساخته شده است.
به گفته مجری طرح، با استفاده از ابزارهای تولیدشده چون دستگاهها، چیپها و کیتهای آزمایشگاهی امکان اندازهگیری کمی و طیفی در حوزه نانو زیست فناوری در کشور فراهم شده است.
انتهای پیام