عزت الله بهشتی فرد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به آتش سوزی جنگلها و مراتع استان افزود: علت اختصاص نیافتن بالگرد اطفاء حریق به استان صعب العبور کهگیلویه و بویراحمد که دارای 20 درصد جنگلهای زاگرس است، تامین اعتبار نشدن است. علاوه بر هزینه بالگرد، هزینه های آشیانه، کادر پرواز، خلبان و نگهداری و مراقبت بالگرد نیز باید مدنظر قرار گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد خاطرنشان کرد: تاکنون هر مسئول کشوری که به این استان سفر کرده در خواست اختصاص یک فروند بالگرد به این استان که سالانه بخشی از جنگلها و مراتع آن دچار آتش سوزی می شوند، را دادیم. اولویت استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه جنگلها و مراتع اختصاص یک فروند بالگرد متناسب با نیاز این استان است.
وی ادامه داد: در حال تلاش برای در نظر گرفتن یک فروند بالگرد جهت اطفاء حریق جنگلها و مراتع استان هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: سازمان جنگلها یک قراردادی با وزارت دفاع امضاء کرده است. بالگردهای وزارت دفاع بزرگ هستند و در این استان به علت کوهستانی بودن کاربری کمتری دارند چراکه باند فرود لازم دارند. در اکثر مناطق استان که آتش سوزی رخ می دهد صعب العبور و کوهستانی هستند و این گونه بالگردها کارایی ندارند.
وی در پاسخ به این سوال که برای مهار آتش سوزی جنگلهای استان چه امکانات و تجهیزاتی دارید؟ بیان کرد: فلس بک، آتش کوب، شن کش و یکسری تجهیزات و امکانات برای مهار و خاموش کردن آتش سوزی جنگلهای استان داریم.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد اضافه کرد: در هر کدام از هشت شهرستان استان یک دستگاه "روت فایر" که روی خودرو کمک دار نصب شده وجود دارد اما در بیشتر مواقع بعلت صعب البور بودن و نبود جاده دسترسی کارآیی ندارند و نمی توانیم از آنها استفاده کنیم.
انتهای پیام