به گزارش ایسنا، بر اساس آمار به دست آمده از اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت، در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ تعداد کل فعالان شورای صنفی ۵۶ دانشگاه علوم پزشکی کشور ۲ هزار و ۱۱۱ نفر میباشد که از این تعداد ۳۸۱ نفر دبیران شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی کشور هستند و یک هزار و ۷۳۰ نفر به عنوان اعضای شورای صنفی دانشگاهها مشغول به فعالیت هستند.
آمار شورای صنفی دانشجویان در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ در دانشگاههای علوم پزشکی به شرح زیر است:
این در حالی است که در سال تحصیلی ۹۵-۹۴ در ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور جمع کل فعالان شورای صنفی یک هزار و ۹۶۷ نفر بود. خوشبختانه آمار اعضای فعال شورای صنفی دانشگاه های علوم پزشکی کشور و شمار اعضای آن و همچنین تعداد دبیران شورای صنفی دانشگاه ها رشد قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است.
آمار شورای صنفی دانشجویان در سال تحصیلی ۹۵-۹۴
اهمیت شورای صنفی دانشجویان در دانشگاه های علوم پزشکی کشور
عباس عطوف مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در گفتگویی با اشاره به اینکه مدیریت در حوزه دانشجویی کاری با حجم بالاست و نیاز به شیوه های نوین مدیریتی دارد، اظهار داشت: این امر تغییر در رویکرد مدیریتی این حوزه را می طلبد. همان طور که ما در قبال آموزش و پرورش دانشجو موظف هستیم باید در قبال این که دانشجو را فردی توانمند و اجتماعی نیز تربیت کنیم، مسئولیم.
وی در ادامه با اشاره به بند ۱۱ سیاست های کلی سلامت ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب، خاطر نشان کرد: به منظور افزایش آگاهی، مسئولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تامین، حفظ و ارتقای سلامت، باید در جستجوی راههای دسترسی به حضور پرشور و مشارکت بیشتر دانشجویان در امور صنفی– رفاهی بود.
عطوف همچنین اضافه کرد: مدیران باید نگاه ویژهای به این زمینه داشته باشند و با واگذاری کارها به دانشجویان، فرصتهای پیشرفت بیشتری را برای آنها فراهم آورند. این مهم را در نظر داشته باشیم که دانشجویان امروزی، فردا عهده دار مسئولیت های نظام سلامت خواهند شد و باید جهت توانمندی آنها بکوشیم و به آنها اعتماد کنیم.
مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت تشکیل شوراهای صنفی در دانشگاهها گفت: شوراهای صنفی به منظور ایجاد بستر مناسب برای تقویت زمینه های همفکری، مشارکت، تصمیم سازی، برنامه ریزی و همکاری دانشجویان در امور صنفی تشکیل شده است. همچنین حفظ، پیگیری حقوق و حریم دانشجویی و پررنگ کردن نقش مشورتی دانشجویان از دیگر اهداف راه اندازی شوراهای صنفی است.
شوراهای صنفی نقش پل ارتباطی میان دانشجویان و مسئولان دانشگاهها
وی با ذکر این مطلب که شوراهای صنفی نقش پل ارتباطی میان دانشجویان و مسئولان دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی را بر عهده دارند، اظهار داشت: شوراهای صنفی در راستای پیگیری مطالبات صنفی دانشجویان نقش ایفا میکنند، شورای صنفی، نهادی تزئینی نیست و هدف از احیای این شوراها مشارکت فعال دانشجویان در بهبود وضع معیشتی خود آنها است.
عطوف همچنین تاکید کرد: مسئولان و مدیران وزارت بهداشت و روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تنها در صورتی موفق به ارایه مطلوب امکانات به دانشجویان خواهند شد که خود آنان در قالب تعاملات سازنده با مسئولان و دانشجویان مشارکت فعالی داشته باشند.
به گزارش مفدا، مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به این نکته که نگاه وزارت بهداشت به شوراهای صنفی نگاه راهبردی است، گفت: آن چه که میتواند مشکلات معیشتی دانشجویان در حوزه مدیریت خوابگاهی را مرتفع کند، نگاه متفاوت و راهکارهای خلاقانه دبیران شوراها است.
انتهای پیام