علیرضا هریوندی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه سرمشقگیری منبع قدرتمند در دوران کودکی است، گفت: در دوران کودکی تقلید از رفتار بزرگسالان به عنوان مهمترین منبع یادگیری است.
وی ادامه داد: رفتارهای سالم و سازگارانه یا ناسالم و ناسازگارانه والدین میتواند باعث رفتارهای مذکور و به تبع آن شکلگیری شخصیت سالم یا ناسالم در فرزندان شود.
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی افزود: نوباوگی و نوپایی زمان شکلگیری اعتماد و امنیت و یا بیاعتمادی نسبت به دنیا است و چنانچه والدین محبت و توجه کافی به فرزند مبذول دارند احساس امنیت و آرامش و چنانچه بی توجه و سرد باشند اختلال ناامنی و خصومت، بنای روابط بعدی در دوران بزرگسالی است.
هریوندی اظهارکرد: ریشه مشاجرات والدین شامل مسائل مالی خانواده، تربیت فرزندان، برنامهریزی اوقات فراغت، مسائل زناشویی زوجین، چگونگی انجام دادن کارها در منزل، سبکهای ارتباطی است.
وی تصریح کرد: مشاجرات والدین تاثیر عمیقی بر ایجاد احساس ناامنی و اضطراب به ویژه اضطراب ناشی از آسیب والدین و به دنبال آن زمینه ایجاد ناراحتیهای روانی کودکان باشد.
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی افزود: کودکانی که در معرض مشاجرات روزانه والدین هستند آسیب روانی بیشتری از کودکان طلاق متحمل میشوند.
هریوندی گفت: با توجه به اینکه در دوران کودکی الگوبرداری مشاهدهای به عنوان مهمترین عامل یادگیری رفتارهای کودکان است رسانههای تصویری میتواند نقش عمدهای در تشکیل رفتارهای مختلف داشته باشد.
وی افزود: کنترل برنامههای مختلف ویدویی و تلویزیونی که دارای محتوای پرخاشگری است تاثیر بسیاری در کاهش رفتارهای پرخاشگرانه دارد.
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی اظهارکرد: تقویت و توجه به رفتارهای مثبت کودکان و به دنبال آن بیتوجهی به رفتارهای منفی و پرخاشگرانه از طریق قوانین مدیریت رفتاری، اهرمی اساسی در کنترل رفتارهای پرخاشگرانه است.
هریوندی تصریح کرد: کودکی که در منزل شاهد پرخاشگری والدین یا افراد بزرگتر خانواده است همین رفتار کتککاری را در خصوص فرزندان کوچکتر از خود استفاده میکند.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه پرخاشگری فرزندان در دوران کودکی مدیریت نشود احتمال ابتلا آنان در دوران بزرگسالی به اختلالات شخصیتی از قبیل اختلال کنترل تکانه و اختلال شخصیت ضداجتماعی است.
انتهای پیام