به گزارش ایسنا، یک مسئول فلسطینی نزدیک به سازمان آزادیبخش فلسطین به سایت میدل ایست آی گفت: این پیشنهاد شامل قدس نیست و به نظر میرسد در راستای طرح ایهود اولمرت، نخستوزیر سابق اسرائیل برای حل و فصل میان فلسطین و اسرائیل است.
به گفته این مسئول، طرف فلسطینی در جریان دیدار با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا دیدگاه جدید و بسیار متفاوتی با دیدگاه اکثریت مردم فلسطین ارائه خواهد کرد و این دیدگاه بر تبادل اراضی بیشتر مبتنی است.
این مسئول گفت: مذاکرات قبلی درباره حل و فصل بحران میان فلسطین و اسرائیل درخصوص تبادل ۱.۹ درصد از اراضی بود اما اکنون درباره سه برابر این میزان صحبت میکنیم.
روزنامه "تایمز آو" اسرائیل نیز نوشت: محمود عباس با پیشنهاد اولمرت در جریان مذاکرات صلح ۲۰۰۸ برای عقبنشینی کامل از کرانه باختری مخالفت کرده بود. المرت پیشنهاد کرده بود که اسرائیل ۶.۳ درصد از اراضی را در کنترل داشته باشد تا بتواند بر شهرکهای اصلی یهودی سیطره داشته باشد.
عباس اوایل مه ۲۰۱۷ با ترامپ در واشنگتن دیدار کرد. به نوشته روزنامه هاآرتص، عباس در این دیدار ترامپ را به ازسرگیری مذاکرات صلح براساس پیشنهادی که المرت داده بود، ترغیب کرد.
مسئول فلسطینی مذکور گفت: ما درباره مسئله تبادل اراضی صحبت کردیم اما در مذاکرات صلح ۲۰۰۸ فلسطینیها با تبادل بین ۱ تا ۲ درصد از اراضیشان موافقت کردند.
براساس گزارش تایمز آو، المرت به فلسطینیها پیشنهاد مبادله ۵.۸ درصد از مساحت کرانه باختری را داده بود.
از سوی دیگر، روزنامه "وال استریت ژورنال" آمریکا نوشت که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس قبل از سفر ترامپ به منطقه اتخاذ اقدامات چشمگیر برای برقراری بهترین روابط با اسرائیل را پیشنهاد دادهاند. آنها اتخاذ این اقدامات را به پیشرفت اسرائیل در ازسرگیری مذاکرات صلح مشروط کردهاند.
براساس گزارش این روزنامه، تعدادی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس آماده ایجاد خطوط ارتباطی با اسرائیل و آغاز مذاکرات تجاری و اجازه دادن به هواپیماهای اسرائیل برای استفاده از حریم هوایی آنها هستند. در مقابل اسرائیل باید شهرکسازی در کرانه باختری را متوقف کرده و محدودیتهای تجارت با نوار غزه را کاهش دهد.
انتهای پیام