توقف نمایش «ادوارد آلبی» به خاطر تعصب نژادی

بنیاد «ادوارد آلبی» به خاطر بازی یک هنرپیشه سیاه‌پوست از اجرای نمایش اقتباسی «چه کسی از ویرجینیا وولف می‌ترسد؟» جلوگیری کرد.

به گزارش ایسنا، «گاردین» نوشت: با مخالفت بنیاد «ادوارد آلبی» با بازی یک هنرپیشه سیاه‌پوست در نقش «نیک» در اقتباس نمایشی «چه کسی از ویرجینیا وولف می‌ترسد؟»، از اجرای این اثر در اورگان جلوگیری شد.

«مایکل استریتر» مدیر یک کمپانی تئاتر در اورگان که قصد داشت این اثر را به روی صحنه ببرد، در فیسبوک خود نوشته پس از منع شدن از این کار به شدت عصبانی است و زبانش بند آمده است.

او در این‌باره نوشت: بنیاد «ادوارد آلبی» باید به قرن بیست‌و بکم بپیوندد. دلایل معتبری برای بازی نکردن بازیگر سیاه‌پوست در نقش «نیک» وجود دارد. من معتقدم دلایل مثبت بیشتر از منفی‌هاست. بنیاد «آلبی» اما موفق نیست.

این در حالی است که «سم رودی» به نمایندگی از بنیاد «آلبی» درخواست ساخت این نمایش با یک بازیگر سیاهپوست را خلاف توافقات استاندارد می‌داند و توضیح می‌دهد: باید خاطر نشان کرد که آقای «آلبی» شخصیت «نیک» را به عنوان یک مرد اروپایی سفیدپوست با موهای بلوند و چشمان آبی نوشته است. این مشخصه‌ها بارها در متن نمایشنامه تکرار شده است و حتی «نیک» شبیه به نژاد آریان نازی‌ها توصیف شده است.

با این حال، «استریتر» معتقد است انتخاب یک بازیگر سیاه‌پوست به عمق نمایش «چه کسی از ویرجینیا وولف می‌ترسد؟» کمک می‌کند.

او اعلام کرده که به او گفته شده تنها در صورت تغییر این بازیگر می‌تواند اجرای خود را از این اثر «آلبی» به روی صحنه ببرد.

این کارگردان در پایان گفت: من انگیزه‌های کسانی که چنین تصمیمی گرفته‌اند را زیر سوال نمی‌برم. فکر می‌کنم یک نوع حس وفاداری به خواست «ادوارد آلبی» وجود دارد اما امیدوار بودم جنبه‌های منفی «آلبی» با خودش مرده باشد.

«ادوارد آلبی» آخرین بازمانده نسل نمایشنامه‌نویسان بزرگ قرن بیستم بود که نامش در کنار «یوجین اونیل»، «آرتور میلر» و «تنسی ویلیامز» ذکر می‌شد.

از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین آثار «آلبی» که در طول دوران فعالیتش برنده سه جایزه پولیتزر شد می‌توان به «چه کسی از ویرجینیا وولف می‌ترسد؟»، «رویای آمریکایی» و «داستان باغ وحش» اشاره کرد.

«نمایشنامه چه کسی از ویرجینیا وولف می‌ترسد؟» در سال ۱۹۶۲ توسط «ادوارد آلبی» نوشته شد و غوغایی در تئاتر جهان به راه انداخت و او را به شهرت جهانی رساند. این نمایشنامه پس از کسب موفقیت در صحنه تئاتر توسط کارگردانان سینمایی به صورت فیلم هم ساخته شد.

او رابطه‌ای دوستانه با «تورنتون وایلدر»، از نمایشنامه‌نویسان مشهور آن دوران داشت که باعث تشویقش به نوشتن نمایشنامه معروف «داستان باغ‌ وحش» شد.

آلبی این نمایشنامه را به عنوان هدیه تولد ۳۰ سالگی به وایلدر تقدیم کرد. این نمایشنامه‌نویس برجسته‌ آمریکایی که در سپتامبر ۲۰۱۶ درگذشت، بیشتر برای نگارش در سبک ابزورد شهرت داشت و با آثارش جامعه آمریکا را به نقد می‌کشید.

  

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 96023019512
  • خبرنگار : 71413