به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، کمپانی غیرانتفاعی الون ماسک که "هوش مصنوعی باز"(OpenAI) نام دارد، با سرمایه یک میلیارد دلاری مالک خود در حال ساخت رباتهایی است که با دیدن فعالیتها در واقعیت مجازی نحوه انجام دادن آنها را میآموزند.
محققان در این شرکت قصد دارند رباتها را قادر کنند تا بتوانند صرفا با نگاه کردن کارها نحوه انجام صحیح انها را با استفاده از سامانه هوش مصنوعی یادگیری ماشین، یاد بگیرند.
در آزمایشهای این شرکت متخصصان موفق شدند به ربات هوشمندشان نحوه چیدن قطعات رنگی روی هم را یاد بدهند. این ربات فقط یک بار نحوه چیدن قطعات را در واقعیت مجازی مشاهده کرده بود.
این ربات دو شبکه عصبی مجزا دارد. یک شبکه مختص مشاهده و دیگری برای تقلید حرکات.
الون ماسک
شبکه مشاهده با استفاده از مشاهده هزاران عکس آموزش داده میشود و شبکه تقلید تلاش میکند که با استفاده از مشاهدات مرحله بعدی را حدس بزند و پس از انجام هر مرحله آن را تست کند که به درستی انجام شده یا خیر.
در ساختار یادگیری مغز انسان نیز تقلید قدرت زیادی دارد و محققان در حال تلاش هستند که این توانایی را در رباتها بهبود دهند.
"جان توبین"(Jhon Tobin) یکی از مسئولان این شرکت گفت: ربات با استفاده از دوربینهای خود محیط اطراف را درک میکند و ساختاری که باید بسازد را مشاهده میکند و سپس در محیط واقعی با قطعات واقعی کار میکند.
وی افزود: ممکن است وضعیت قطعات در ابعاد و وضعیت نور محیط متفاوت با وضعیتی باشد که ربات در واقعیت مجازی مشاهده کرده است اما در عمل این ربات توانسته با موفقیت مراحل را انجام دهد.
احتمالا در آینده نمونههای قدرتمندتری از رباتهای مالک شرکت تسلا یعنی الون ماسک دیده خواهد شد.
در ادامه نحوه یادگیری و عملکرد این ربات را مشاهده میکنید.
انتهای پیام