صدراعظم‌نوری در میزگرد اصلاح‌طلبان شورای پنجم در ایسنا عنوان کرد

بررسی پرونده پلاسکو و املاک نجومی درشورای پنجم/ افزایش سهم زنان درساختار مدیریت شهری

کاندیدای زن اصلاح‌طلب شورای شهر پنجم تهران ضمن تاکید بر لزوم ارتقای جایگاه زنان در مدیریت شهری، گفت: این قابل قبول نیست که همه 9 معاون شهردار و تمامی مدیرکل و روسای شرکت‌ها و سازمان‌ها مرد باشند و در سطوح بسیار پایین همچون مدیر محله و یا شهردار یک ناحیه یک زن منصوب شود،یکی از مطالبات جدی ما ارتقای جایگاه زنان است.

به گزارش ایسنا، زهرا صدراعظم نوری در میزگرد "تبیین برنامه ها و اولویت‌های نامزدهای اصلاح طلب برای شورای پنجم شهر تهران" که امروز با حضور محمد جواد حق‌شناس، محمد مهدی تندگویان و علی نوذرپور در ایسنا برگزار شد، درباره عملکرد شورای شهر چهارم گفت: برای ارزیابی شورای شهر باید وظایف، برنامه‌ها و تکالیف شورای شهر را مرور و براساس برنامه‌های سالانه شورا عملکردش را ارزیابی کنیم و ببینیم که آیا شورا متناسب با وظایف و برنامه‌های سالانه‌اش عمل کرده است یا خیر؟ و آیا عملکردش خوب، بد و یا خنثی بوده است؟.

چالش شورای چهارم در انتخاب شهردار

 وی با بیان اینکه طبق قانون، شورای شهر 20 وظیفه دارد، افزود: بنابراین باید هریک از این وظایف را مرور کنیم و سپس براساس آنها عملکرد شورای شهر چهارم را بررسی کنیم. براین اساس اولین وظیفه شورا انتخاب شهردار است که با چالش‌هایی در این دوره مواجه بوده و انتخاب شهردار در جهت استمرار 8 سال گذشته بوده است و این به عنوان یک نقطه ضعف محسوب می‌شود. در عین حال استاندارد مدیریت یک مدیر خوب که می‌تواند تحول و پویایی ایجاد کند بین 4 تا 8 سال است. بنابراین مدیران در دنیا طی دو دوره چهار ساله انتخاب می‌شوند. متاسفانه یکی از اشتباهاتی که در شورای چهارم انجام شد و کاملا سیاسی بود، این بود که دوباره فردی به عنوان شهردار انتخاب شد که 8 سال در این سمت حضور داشت و نتیجه آن وضعیتی است که می‌بینیم.

این کاندیدای شورای شهر پنجم، وظیفه دوم شورای شهر را بررسی و شناخت کمبودها، نارسایی‌ها و نیازهای اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و... و تهیه طرح‌های اصلاحی و کاربردی دانست و گفت: باید ببینیم از این نظر شورای شهر چقدر کار کارشناسی انجام داده است؟ و اگر به این موضوعات پرداخته چرا آنها را منعکس نکرده و مردم از آنها مطلع نمی‌شوند؟ و اگر هم به این موضوعات نپرداخته، یعنی به یکی از وظایف مهمش عمل نکرده است.

شورای "شهر"، شورای "شهرداری" نیست

نوری با بیان اینکه ماموریت بعدی شورای شهر نظارت بر حسن اجرای مصوبات شوراست، گفت: سوالم این است که شورا چقدر بر اجرای مصوباتش نظارت داشته است؟ خود شورای شهر باید بگوید که از صددرصد مصوباتش چقدر از سوی شهرداری درست اجرا شده است؟. به نظر من شورای شهر چهارم نقش نظارتی خود را در این زمینه خوب ایفا نکرده و به همین دلیل شهرداری از مسیرش منحرف شده است.

وی از دیگر وظایف شورای شهر را همکاری با مسوولان اجرایی و مملکتی اظهار و عنوان کرد: شورا به دلیل ساختار و ترکیب نامتجانسش در این حوزه تعامل زیادی با دستگاه‌های مختلف نداشت. این در حالی است که باید توجه کرد که شورای شهر، شورای شهر است نه شورای شهرداری، اما بیشترین توجه در حوزه شهرداری بوده است.

این کاندیدای شورای شهر پنجم، برنامه‌ریزی شورای شهر  در جهت مشارکت مردم برای انجام خدمات عمرانی، آموزشی و فرهنگی را یکی از مسوولیت‌های شورا دانست و گفت: مردم نمایندگان‌شان را به شورا می‌فرستند و نمایندگان‌شان باید پلی میان شورا و نهادهای مختلف بزنند. سوالم این است که در این دوره لایه‌های مختلف مردم چه نقشی در شورا داشتند و چقدر می‌توانستند در وظایف شورا و شهرداری مشارکت کنند؟. اصلا چقدر در اقدامات شورا نقش مردم تعیین شده بود؟ به نظر من هیچ‌گاه حضور مردم در شورای شهر حفظ نشده است.

نوری ادامه داد: حتما باید در شورای شهر پنجم این اتفاق بیفتد؛ چراکه مردم نقش تعیین کننده دارند و می‌توانند برای شهر و مردم‌شان نظر دهند و حتی می‌توانند از پتانسیل عظیم مردمی در جهت سازماندهی و اقدامات نظارتی استفاده کنند؛ چراکه بسیاری از ناظران شورا، مردم هستند.

وظایف شوراها در تشکیل انجمن‌ها و نهادهای اجتماعی

وی با بیان اینکه یکی دیگر از وظایف شوراها اقدام در جهت تشکیل انجمن‌ها و نهادهای اجتماعی، امدادی و آموزشی است، گفت: باید پرسید در شورای چهارم این انجمن‌ها چقدر از بودجه‌ای که برایشان در نظر گرفته شده بود، برخوردار شدند؟. ما به عنوان بخشی از جامعه مدنی می‌بینیم که ارتباط انجمن‌ها با شورای شهر قطع شده است. اتفاقی که در شورای چهارم افتاد این بود که این بودجه در اختیار خانم «راستگو» قرار گرفت و ایشان براساس اینکه چه سمنی همسو و هم جهت باشد و یا خودی و یا غیرخودی باشد این اعتبار را به آنها تخصیص می‌داد.

نوری ادامه داد: انعکاس کار اصلاح‌طلبان شورا باید قوی‌تر در اختیار مردم قرار داده شود تا افکار عمومی در جریان اقدامات قرار گیرند. بنابراین ما باید گزارش دهیم و در این صورت می‌توانیم از اقدامات‌مان به عنوان اصلاح‌طلب دفاع کنیم و بگوییم که به دنبال اصلاح  تغییر وضعیت بوده‌ایم و توانسته‌ایم این تغییرات را اجرا کنیم تا جامعه امیدوار شود.

به گزارش ایسنا، صدراعظم نوری در ادامه درباره نظارت بر شوراها گفت: ما برای اینکه به یک روند بهتر و مطلوب‌تر دست یابیم تا بتوانیم به بالا بردن کیفیت زندگی مردم کمک کنیم، باید شاخص‌هایی را داشته باشیم. اگر بخواهیم در یک نظام سلامت حرکت کنیم که پاکدستی و شفافیت حرف اول را در آن می‌زند، باید با فساد نهادینه شده در شهرداری مبارزه کنیم.

شورای شیشه‌ای نداریم

وی ادامه داد: امروز هم شهرداری و هم شورا شفاف نیستند و شورای شیشه‌ای نداریم؛ به این معنا که مردم به عنوان ولی نعمتان اصلی در جریان مسائل و موضوعات قرار بگیرند. چرا باید با گذشت چهار دوره از عمر شوراها هنوز یک جلسه در هفته پشت درهای بسته برگزار شود؟. چرا مردم نباید همانند مجلس شورای اسلامی در جریان مذاکرات تمام اعضاء قرار گیرند؟.  چرا وقتی قرار است درباره عمرانی و آبادانی صحبت کنیم و تصمیم بگیریم، مردم نامحرم می‌شوند؟.

این کاندیدای شورای شهر پنجم  با بیان اینکه معتقدم اگر مکانیسمی تعبیه کنیم که مذاکرات شورا، مذاکرات شفاف و مشخصی باشند مردم می‌توانند به کمک بیایند، گفت: درست است که با 21 یا 31 نفر نمی‌توانیم بر شهرداری‌ها به درستی نقش نظارتی ایفا کنیم، امانمی‌توانیم از بازوی نظارتی رسانه‌ها نیز غافل باشیم. شاهد بودیم خبرنگاری مساله ای را مطرح کرد و آن موضوع همانند بمب همه جا صدا کرد. باید به جای یک خبرنگار ده‌ها و صدها نفر این مسائل را در جامعه مطرح کنند و نظارت داشته باشند.

شهرداری تمام اقداماتش چراغ خاموش، غیرروشن و غیرعلنی است

صدراعظم نوری با بیان اینکه شهرداری تمام اقداماتش چراغ خاموش، غیرروشن و غیرعلنی است، گفت: کدام یک از اعضای شورای شهر و شهروندان می‌دانند که پروسه انجام مناقصه‌ها چیست؟ چه پیمانکارانی و با چه شرایطی در مناقصه‌ها شرکت می‌کنند؟ و در نهایت چه شخصی برنده می‌شود؟ چه کسی می‌داند قیمت تمام شده ساخت تونل صدر چقدر بود؟. لازم است هم شورا و هم شهرداری شفاف باشند و نقش مردم را در این تعامل در نظر بگیریم. از سوی دیگر باید شورای شهر به عنوان نماینده مردم با مابقی دستگاه‌های اجرایی تعامل داشته باشند تا مشکلات حل شوند. باید نقش مردم در نظارت پررنگ شود و این امر از حالت هیاتی خارج و حالت سیستماتیک و برنامه‌ای پیدا کنند.

این کاندیدای شورای شهر پنجم در پاسخ به اینکه در برابر افزایش نقش نظارتی شوراها همواره مقاومت‌هایی وجود داشته است، راهکار شما برای رفع این مقاومت‌ها و موانع چیست؟ گفت: اینکه مقاومت وجود دارد، طبیعی است. ساز و کار لازم در شورا تعبیه نشده است، اما اینطور نیست که محال باشد و نتوان به آن پرداخت. مگر ما شورای عالی استان‌ها را نداریم که می‌توانند همانند مجلس طرح‌هایی را تصویب کند؟ اما متاسفانه ساز و کار انتخاب افراد در شورای عالی استان‌ها مناسب نیست و آن شورا را جدی نمی‌گیرد و نتیجه آن می‌شود که از درون آن افرادی بیرون می‌آیند  که سال‌هاست بر شورای عالی استان‌ها ریاست کرده و چیزی از آن در نیامده است.

نوری افزود: گاهی راه‌هایی وجود دارند و ما آنها را جدی نمی‌گیریم. در جاهایی بود که شوراها می‌توانستند نقش فعال‌تری ایفا کنند اما آن را انجام ندادند، چرا باید اینگونه باشد؟.

لزوم ارتقای جایگاه زنان در شهر و مدیریت شهری

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قطعا در شورای شهر پنجم جایگاه زنان در شهر و مدیریت شهری ارتقا خواهد یافت، گفت: در بحث‌های توسعه منابع انسانی یکی از ارکانی که باید همواره مورد توجه قرار گیرد، زنان هستند که بیش از 50 درصد جامعه را تشکیل داده و قطعا اگر به پتانسیل و ظرفیت آنها بی‌توجهی شود، در حوزه مدیریت به مشکل بر می‌خوریم و باید از این افراد استفاده شود نه اینکه تنها در هنگامه انتخابات آنها را دعوت می‌کنیم که حضور پررنگ داشته و پای کار بیایند.

این کاندیدای شورای شهر پنجم با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در این چهار سال به ظرفیت‌های زنان توجه ویژه‌ای داشته است، گفت: شهرداری تهران در حوزه زنان عملکرد قابل قبولی نداشته و ظلم مضاعفی را به زنان بخصوص تحصیل‌کردگان روا داشته و به عنوان ذخیره‌های مدیریت شهری از آنها استفاده نکرده است.

نوری با بیان اینکه قطعا در شورای شهر آتی از شهرداری می‌خواهیم که جایگاه زنان در مدیریت شهری را ارتقا و سهم آنها را مشخص کند، گفت: در شهرداری پست‌های متعددی داریم که می‌توانست در اختیار زنان قرار گیرد، اما می‌بینیم که از 68 هزار نیرویی که در شهرداری است، تنها 13 درصد زن هستند و سهم آنها در ساختار مدیریت شهری کمتر از یک درصد است.

وی با بیان اینکه این قابل قبول نیست که همه 9 معاون شهردار و تمامی مدیرکل و روسای شرکت‌ها و سازمان‌ها مرد باشند و در سطوح بسیار پایین همچون مدیر محله و یا شهردار یک ناحیه یک زن منصوب شود، گفت: یکی از مطالبات جدی ما ارتقای جایگاه زنان است، نه اینکه شاهد باشیم در آستانه انتخابات، یک زن به عنوان شهردار منطقه انتخاب شود که این عمل کاملا شوی انتخاباتی بوده است.

و اما عملکرد اصولگرایان در شورای شهر چهارم

در ادامه این کاندیدای شورای شهر پنجم به نقش اصولگرایان در شورای شهر چهارم پرداخت و گفت: برای مردم باید تبیین شود که اصولگرایان چه عملکردی در شورای شهر داشته‌اند تا گروه خاکستری جامعه که فعلا در بلاتکلیفی هستند، پای به عرصه انتخابات گذاشته و با انداختن رای خود به سبد اصلاح‌طلبان اجازه ندهند که بار دیگر مدیریت هیاتی بر شهر حاکم شود.

نوری با بیان اینکه اتفاقاتی که امروز در سطح شهر تهران شاهد هستیم، بخشی ناشی از عملکرد اصولگرایان است؛ چراکه بسیاری از اقدامات اصلاح‌طلبان با موضع بد اصولگرایان خنثی شد، در عین حال به موضوع پلاسکو اشاره کرد و گفت: ریزش پلاسکو یکی از موضوعات غم‌انگیز کشور بود که چندین تن جوان ایثارگر در آن سوختند، اما می‌بینید وقتی دوستان اصلاح‌طلب می‌خواهند موضوعات قبل، حین و بعد پلاسکو را بررسی کنند، اصولگراها با لابی‌هایی که انجام می‌دهند، تحقیق و تفحص را مسکوت می‌گذارند و مانع افشای اطلاعات می‌شود در حالی که جلوگیری از افشای اطلاعات و پرداختن به دغدغه‌های مردم یک گناه نابخشودنی است.

تنها شهردار زن پایتخت با بیان اینکه امیدواریم با داشتن یک شورای یکدست در راستای رسیدن به آرمان‌هایمان موفق شویم، گفت: دوره شورای شهر چهارم به پایان رسیده، اما دوره کار و فعالیت در شورا به اتمام نرسیده است و امیدوارم شورای اصلاح‌طلب بعدی کارهای ناتمام بر زمین مانده را پیگیری کند. شورای شهر بعدی باید به موضوع املاک نجومی و سایر پرونده‌هایی که افکار عمومی را اغنا نکرده، پاسخ دهد و در راستای مبارزه با فساد باید تلاش کنیم که با شفاف‌سازی همه امور زمینه فساد و خلاف را به حداقل برسانیم.

نوری با بیان اینکه معتقدم باید درهای شورا به روی مردم باز شود و به راحتی تمامی مذاکرات در اختیار اصحاب رسانه برای انتشار قرار گیرد به جز موضوعاتی که به مصلحت نیست، گفت: اگر بتوانیم شورای یکدستی داشته باشیم، قطعا شهرداری کارآمد، متعهد و کارشناس که دغدغه شهرداری و نه ریاست جمهوری را دارد، انتخاب می‌کنیم و می‌توانیم به مردم نوید اداره بهتر شهر را بدهیم و یادمان نرود که شهردار تهران در حالی 12 سال مدیریت شهر را در اختیار داشت که سه بار کاندیدای ریاست جمهوری شد و در این مدت بسیاری از توان و هزینه‌های شهر را صرف کارهای انتخاباتی کرد و مطمئن هستیم که فردی باید مدیریت شهرداری را برعهده بگیرد که شهر را سکوی پرش نکند و با تعامل سازنده با دولت، به دغدغه‌های مردم و تهران پاسخ دهد.
انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 96022616949
  • خبرنگار : 71368