به گزارش ایسنا،شهیندخت مولاوردی امروز در جمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اهمیت تحقق تعادل و توازن جنسیتی، گفت: تلاش کردهایم برنامهها و احکام پیشنهادی خود را برای برقراری توازن جنسیتی در برنامه ششم توسعه بگنجانیم.
وی با بیان اینکه در دوره گذشته با افت شدید سرمایه اجتماعی مواجه بودیم،اظهارکرد: ما برای متعادل کردن سرمایه اجتماعی نیازمند برنامهریزی دقیق و درستی بودیم و در این راستا تدوین اطلس وضعیت زنان و خانواده و برنامه ششم توسعه در دستور کار قرار گرفت. در این دولت تلاش کردیم مسایل زنان و خانواده را اولویتبندی کنیم، در برنامه ششم توسعه احکام لازم را ارایه دهیم و چارچوب دقیقی در این برنامه مد نظر قرار دادیم.
مولاوردی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در زمینه ارتقای سرمایه اجتماعی گفت: ارتقای اعتماد به نفس زنان، اعتماد دولت و نظام به شایستگی زنان و ارتقای اعتماد زنان به نظام و برنامههای دولت از مهمترین برنامههای دولت در این زمینه بوده است و میتوانیم ادعا کنیم که در این سه سطح توانستهایم موفقیتهای خوبی به دست آوریم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه اظهارکرد: رویکرد دولت یازدهم در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این بوده است که موضوع زنان و خانواده را به مسایل و گروه خاصی از اقشار جامعه تقلیل ندهد و تلاش کرده مشکلات تمام قشرها را مورد توجه قرار دهد و با این نگاه زیرساختهای لازم را فراهم کردیم و در صورت اجرای دقیق برنامه ششم توسعه امیدواریم در تحقق اهداف مورد انتظار جامعه قدمهای جدی برداشته شود.
مولاوردی در ادامه گفت: مأموریت ساختاری معاونت امور زنان و خانواده شناخت مسایل، آسیبها، ایجاد حساسیت و جلب توجه و مشارکت برای رفع مشکلات است و در کنار آن شناخت ظرفیتها و مدیریت آنها را برعهده دارد. در این مدت توانستیم در سطح دولتی ۲۷ موافقتنامه با دستگاههای اجرایی منعقد کنیم ضمن اینکه از سازمانهای مردم نهاد در راستای رفع مشکلات و آسیبهای مربوط به زنان و خانواده، حمایتهای لازم انجام شده است و امروز شاهد تحولی مهم در ارتقای مشارکت اجتماعی زنان هستیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: مشارکت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی زنان در طول دولت یازدهم از رشد خوبی برخوردار بوده است و امیدواریم روندی که در پیش گرفته شده با شتاب ادامه یابد. برای ترمیم اعتماد و سرمایه اجتماعی نیازمند اقدامات چند وجهی هستیم و لازم است مجموعه قوا، در کنار یکدیگر مشارکت و هماهنگی داشته باشند.
وی افزود: شناختی که از جامعه و روند اجرایی شدن برنامههای توسعهای به دست آمده نشان میدهد که نیازمند تعادل و توازن در همه عرصههای مربوط به زنان هستیم و از این رو در برنامه ششم توسعه، احکام و موضوعات پیشنهادی مورد توجه قرار گرفته و تلاش شده است عملکرد و ساختار زنان و خانواده به عملکردهای مورد انتظار نزدیک شود و از عملکردهای کلیشهای فاصله بگیرد.
مولاوردی تأکید کرد: برای اولین بار پیشبینی کردهایم که دستگاههای اجرایی در آثار تصمیمات خود، موضوع زنان و خانواده را مورد ارزیابی قرار دهند و اطمینان داریم که با اجرای درست برنامه ششم توسعه، عدالت جنسیتی در حوزههایی که پیشبینی شده تا حدود زیادی محقق میشود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه این جلسه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره اقدامات انجام شده برای حمایت از مهاجران افغانستانی، گفت: در پی دستور رهبر معظم انقلاب، تحصیل و آموزش کودکان افغان مورد توجه جدی قرار گرفت همچنین به منظور تعیین تکلیف تابعیت فرزندان ناشی از ازدواج زنان افغانی با مردان ایرانی، لایحهای را ارایه دادیم که در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است.
مولاوردی در پاسخ به سوال دیگری درباره مؤلفههای عدالت جنسیتی و رعایت این عدالت در تمام نقاط کشور اظهارکرد: عدالت جنسیتی از وجوه عدالت اجتماعی است. همینطور که جامعه نیازمند عدالت اقتصادی و آموزشی است، به عدالت جنسیتی هم نیاز دارد. در این دولت تلاش شده است در تمام نقاط کشور این عدالت، مورد توجه قرار بگیرد ضمن اینکه دولت برنامهها و حمایتهای متعددی از زنان و خانوادهها در نقاط محروم کشور داشته است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به پرسشی درباره حضور زنان در ورزشگاهها، گفت: باید ساز و کارهای قانونی و شرعی حضور زنان و دختران در اینگونه اماکن با رعایت تمام ملاحظات مورد توجه قرار بگیرد و ظاهراً وزارت ورزش و جوانان اعلام کرده که مقدمات این موضوع در حال فراهم شدن است؛ ضمن اینکه در منشور حقوق شهروندی نیز این موضوع مطرح شده است.
مولاوردی در پاسخ به پرسشی در زمینه ازدواج کودکان زیر سنین قانونی، گفت: برای مقابله با این پدیده گزارشهای لازم به مراجع ذیربط ارایه شده است و در حال بررسیهای قانونی آن هستیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: قانون و فرهنگ مکمل یکدیگر هستند و موضوع خشونت علیه زنان نیازمند مجموعهای از تدابیر قانونی، حمایتی و حفاظتی است.
به گزارش سایت معاونت امور زنان و خانواده، مولاوردی تصریح کرد: رییس جمهور همواره بر جایگاه و حضور برابر زنان در عرصههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، تأکید دارند.
انتهای پیام