سیدمهدی مقدسی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مناظرهها فرصتی برای بیان دیدگاهها و برنامههای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری است، افزود: ماهیت اصلی مناظره بیان توانمندی و ارائه راهکار برای برطرف کردن مشکلات و مدیریت در دستگاه اجرایی است که با بیان استدلالات و نقطه نظرات انجام میشود.
وی با تاکید بر فرصت کوتاه مناظره برای طرح مسایلی خارج از نقطهنظرات، توانمندیها و راهکارها اظهار کرد: در دو مناظره گذشته شاهد بودیم که برخی از رقبا اقدام به طرح مسائل ابهامآمیز و شائبهافکن کردند که اولا ناپسند است و ثانیا در آن فرصت کوتاه نمیتوان با مستندات و مدارک به فرد مطرحکننده مسائل ابهام آمیز پاسخ داد.
وی تصریح کرد: البته باید برای افراد یا دستگاههایی که در جریان روند برگزاری مناظره اتهاماتی علیه آنان مطرح میشود، فرصتی فراهم شود تا بتوانند پاسخگوی اتهامات و رفع شائبه ایجاد شده باشند.
این نماینده مردم در خانه ملت در ادامه با اشاره به وظایف و اختیارات رئیس جمهور در نظام اسلامی اظهار کرد: نامزدها در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور فقط موظف به اجرای قوانین هستند در حالی که برخی از مسائلی که مطرح می کنند، در اختیار رئیس جمهور و قوه مجریه نبوده و به قوه مقننه برمیگردد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال وعده افزایش یارانه در اختیار دستگاه اجرایی کشور یا شخص رئیس جمهور نیست بلکه باید هر گونه افزایش در یارانه با مصوبه مجلس صورت بگیرد و در اختیار قوه مقننه است.
مقدسی با انتقاد از وعدههایی که توسط نامزدها بر خلاف برنامه ششم توسعه داده میشود، گفت: یکی از نکاتی که باید کاندیداها در مناظرات مطرح کنند این است که میزان پایبندی خود را نسبت به برنامه ششم توسعه کشور اعلام کنند.
وی افزود: برنامه ششم توسعه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و دولت مکلف به اجرای آن است و نباید وعدههای خارج از این برنامه که از ید اختیار قوه مجریه خارج است، داده شود. از طرفی وعدههای دستنیافتنی که منابع آن موجود نیست و بدست نخواهد آمد نیز نباید داد چراکه بیان اینگونه وعدهها کشور را دچار مشکل خواهد کرد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت در ادامه افزایش پنج برابری یارانهها که در جریان مناظره مطرح شد را امکانپذیر ندانست و افزود: چنین وعدههایی در اختیار رئیس دولت نبوده و اجرای آن بدون مصوبه مجلس امکانپذیر نیست.
وی تاکید کرد: همه ما در فضای مقدس جمهوری اسلامی ایران تنفس میکنیم و به مانند یک کشتی در اقیانوس پرتلاطم معادلات جهانی و دشمنیهای مستکبران عالم با هدایت مقام معظم رهبری در حال حرکت هستیم. از این رو نباید با طرح مسائل شبههانگیز در خصوص عملکرد دولت، عملکرد همه ارکان و بخشهای مختلف نظام را زیر سوال ببریم.
مقدسی تصریح کرد: طرح مسایل شبههانگیز و زیر سوال بردن عملکرد نظام بازتاب منفی در عرصه بینالمللی ایجاد خواهد کرد و کاندیداها باید به این نکته دقت کافی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه دولت یازدهم کشتی به گل نشسته اقتصاد کشور را تحویل گرفت، افزود: با وجود مشکلات اقتصادی که در ابتدای این دولت به بحران رسیده بود، دولت تدبیر و امید توانست تا حد قابل ملاحظهای این مشکلات را کاسته و رونق اقتصادی را شکل بدهد، گرچه هنوز مشکلات به طور کامل برطرف نشده است.
وی ادامه داد: باید با نگاه منصفانه مناظره کرد به طوری که هم کاستیها و مشکلات را مطرح کرد و هم به نقاط قوتی که در این دولت شکل گرفته شده است اشاره کرد و حداقل انتظار ملت ایران از کاندیداها این است که میزان پایبندی خود را نسبت به برنامه ششم توسعه اعلام کنند.
مقدسی در ادامه گفت: ضمن احترام به سایر رقبای انتخابات ریاست جمهوری باید اعلام کنم که دولت یازدهم قطار اقتصاد کشور را به ریل واقعی خود برگرداند و برای ادامه این مسیر نیاز به حمایت و اعتماد مجدد است و استمرار حرکت دولت یازدهم در دوره دوازدهم به مصلحت کشور است، گرچه، میزان، رای مردم است و هر آنچه مردم انتخاب کنند مقبول همگان خواهد بود.
انتهای پیام