به گزارش ایسنا، دکتر کمال خرازی امروز در هفتمین همایش بینالمللی علوم شناختی که در مرکز بینالمللی همایشهای رازی برگزار شد، با اشاره به جزئیات این همایش افزود: در این همایش محققانی از کشورهای افغانستان، لبنان، عراق، مالزی، اندونزی، هلند، نیوزلند، انگلستان، آلمان و ایتالیا حضور دارند، ضمن آنکه با حمایت بانک توسعه صادرات از کشورهای اسلامی نیز دعوت به عمل آمده است.
وی ایجاد ارتباط میان دانشگاههای ایران با سایر دانشگاهها در حوزه علوم شناختی را از اهداف برگزاری این همایش نام برد و اظهار کرد: بر این اساس درصدد هستیم تا با دانشگاه عمان همکاری داشته باشیم، بهگونهای که گروهی از محققان ایرانی را برای شرکت در کارگاهی در حوزه علوم شناختی اعزام کنیم.
خرازی با اشاره به جایگاه ایران در منطقه یادآور شد: در میان کشورهای منطقه رقابت شدیدی میان ایران، ترکیه و رژیم اشغالگر قدس در حوزه علوم شناختی وجود دارد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی با تاکید بر اینکه علوم شناختی در ایران سابقه چهار ساله دارد، یادآور شد: علیرغم عمر کوتاه این رشته در ایران رشد خوبی را شاهد بودیم و امیدوارم تا سال 1404 بتوانیم به رتبه اول منطقه در این رشته دست یابیم.
خرازی همچنین به وضعیت ایران در میان کشورهای دنیا اشاره کرد و گفت: ایران در مراحل ابتدایی توسعه علوم شناختی است و دانشگاهها به تازگی وارد این علم شدهاند و اقدام به جذب دانشجو کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه برای توسعه نیروی انسانی در این رشته اقدام به اعزام دانشجو کردهایم، افزود: بر این اساس زمان زیادی نیاز است تا بتوانیم به سطح سایر کشورها در رشته علوم شناختی برسیم.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، در عین حال رتبه جهانی ایران در علوم شناختی را 27 ذکر و ابراز امیدواری کرد که در سالهای آتی با توسعه این رشته کشور بتواند به رتبههای بالاتری دست یابد.
خرازی ارتقای رتبه جهانی ایران را در گرو توسعه و تقویت زیرساختهای تحقیقاتی علوم شناختی و سیستمهای تصویربرداری مغز دانست و تصریح کرد: بر این اساس سال گذشته آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز را تاسیس کردیم که در حال حاضر محققان در این مرکز تحقیقات خود را اجرایی میکنند.
به گفته وی، محققان با تصویربرداری از مغز، کارکردهای شناختی مغز را مورد مطالعه قرار میدهند که این امر در توسعه این علم در کشور موثر خواهد بود.
خرازی توسعه تجهیزات و زیرساختهای آزمایشگاهی در دانشگاهها را از دیگر برنامههای ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن ضمن حمایت از شرکتهای دانشبنیان تجهیزساز در دانشگاهها نیز دورههای مختلفی برای آشنایی دانشجویان با این رشته برگزار خواهیم کرد.
انتهای پیام