به گزارش ایسنا، احمد شجیراتی در این باره اظهار کرد: اقداماتی که پارسال برای کاهش حوادث محیط کار در این استان انجام گرفت منجر به کاهش 25 درصدی حوادث کارگری نسبت به سال 1394 شد.
وی افزود: در سال 94 بیش از 730 مورد حادثه در محیط کار در خوزستان رخ داد که این آمار در سال 95 به 580 مورد کاهش یافت.
شجیراتی تصریح کرد: حوادث منجر به فوت در خوزستان نیز در سال95 حدود 21 مورد نسبت به سال پیش از آن کاهش یافت.
وی عنوان کرد: این آمار نیز زیاد است و قابل قبول نیست اما میتوان با ادامه دادن برنامههای پیشگیرانه برای کاهش هر چه بیشتر حوادث اقدام کرد.
شجیراتی اظهارکرد: کارگاهها و صنایع زیادی در خوزستان فعال و کارگران زیادی در این بخشها مشغول به کار هستند. به همین منظور رسیدگی و بازرسی شرایط محیط کار تمامی این بخشها بسیار سخت است.
وی عنوان کرد: در کل 59 بازرس از اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کار بررسی ایمنی محیطهای کار را انجام میدهند که این تعداد بازرس با وجود تعداد زیاد کارگاه و صنایع در خوزستان بسیار کم است.
سرپرست معاونت روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان ادامه داد: طبق مصوبه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید یک نفر به عنوان مسئول ایمنی در کارگاه و محیط کار مستقر شود و همچنین بر اساس این مصوبه کارفرما، محیط کار و مسئول ایمنی باید صلاحیت ایمنی را دریافت کنند.
وی افزود: کارگران کارگاههایی که ایمنی محیط کار را رعایت نمیکنند میتوانند با مراجعه به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و یا مراجع قضایی از محیط کار خود شکایت کنند.
شجیراتی همچنین با اشاره به پدیده گردوغبار در خوزستان بیان کرد: در این شرایط کارفرمایان باید برای حفظ سلامتی کارگران از فعالیت آنها در محیط ناسالم جلوگیری کنند.
وی افزود: در صورتی که کارگری در محیط کار دچار صدمه شد با وجود مستندات پزشکی و هزینه های درمانی که انجام داده، در صورت حمایت نکردن کارفرما میتواند با مراجعه به دادگستری و یا اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی شکایت کند و هزینه درمان از کارفرما گرفته میشود.
سرپرست معاونت روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اظهارکرد: بیشترین حوادث کار در کارگاههای ساختمانی است که بازرسی از این کارگاهها بیشتر در حال انجام است که در صورت رعایت نکردن ایمنی تعطیل میشوند.
انتهای پیام