نماینده عالی دولت در استان زنجان:

توجه به توانمندی داخلی، راه رسیدن به اقتصاد منهای نفت است

استاندار زنجان گفت: توجه به توانمندی‌های داخلی سبب رسیدن به اقتصاد بدون اتکا به نفت است.

به گزارش ایسنا، «اسدالله درویش‌امیری» در نشست هم‌اندیشی و بررسی مشکلات صنایع استان، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، اظهار کرد: امروز روز کارگر است که شما صاحبان صنایع با سرمایه خود سرپناهی را برای تولید و کارگران ایجاد کرده‌اید، هم‌چنین فردا روز معلم است و معلمی شغل خطیری است که دانش و آموختن را در جامعه بر عهده دارد.

این مسئول با بیان این‌که برخی از افراد در جامعه آمارها ارائه شده را می‌شنوند و آن را دروغ یا عمل انجام نشده می‌دانند، خاطرنشان کرد: این نوع تفکر صحیح نیست، چون نظام جمهوری اسلامی برای تحقق اهداف توسعه‌ای استان در 40 سال گذشته اقدامات ارزشمندی در استان انجام داده است که یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی برای استان، وجود دانشگاه علوم‌پزشکی با 7 دانشکده فعال است. هم‌چنین این دانشگاه دبیرخانه قطب شش کشور نیز معرفی شده است.

وی با اشاره به نام‌گذاری امسال از جانب رهبر معظم انقلاب به‌عنوان سال «اقتصاد مقاومتی، تولید ـ اشتغال»، ادامه داد: تولید و اشتغال را بخش خصوصی با برنامه‌ریزی صحیح دولت ایجاد می‌کند و امروز روح حاکم بر دولت و مدیریت کشور، حمایت از بخش خصوصی است. هم‌چنین توافق به وجود آمده در مدیریت کشور برای خروج از شرایط فعلی تکیه بر بخش خصوصی است و این فرصتی برای نظام و بخش خصوصی است.

استاندار زنجان ادامه داد: تلاش می‌کنیم در نظام مدیریت کشور، روح توجه به بخش خصوصی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های بخش خصوصی، تولید، اشتغال، رشد و توسعه اقتصادی بر مبنای برنامه‌ریزی حاکم باشد و تاکنون در این کشور ۵ برنامه عملیاتی شده است و اشتغال و تولید و سیاست‌های اجرایی اقتصاد مقاومتی باید بر مبنای برنامه ششم توسعه باشد و هر رشد و توسعه‌ای که بر این اساس نباشد ناپایدار خواهد بود.

نماینده عالی دولت در استان زنجان، توجه به توانمندی‌های داخل را راه رسیدن به اقتصاد منهای نفت و نهادینه شدن اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: دولت زمینه توجه به ظرفیت‌های داخلی را به وجود آورده که حضور جوانان در بخش‌های مختلف نشان از این مسأله مهم دارد. اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید و فراهم کردن زمینه افزایش ظرفیت که اشتغال را به همراه دارد و بر همین اساس بود که دولت در سال ۹۳ در حوزه تولید و واحدهای تولیدی، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را راه‌اندازی کرد.

وی افزود: هدف از تصویب و ابلاغ طرح رونق اقتصادی و ایجاد کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید در کشور، رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صیانت از اشتغال است. در استان زنجان نیز با برگزاری حدود 38 جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید طی سال گذشته از بیش از 8000 شغل متزلزل صیانت شده و 5000 شغل جدید نیز ایجاد شده است. رفع منازعات 10 ساله میان تولیدکنندگان و کارفرمایان با شبکه بانکی، امور مالیاتی و سازمان تأمین‌اجتماعی از دیگر دستاوردهای ستاد تسهیل در استان زنجان به‌شمار می‌رود.

درویش‌امیری خاطرنشان کرد: طی سال گذشته 55 میلیارد تومان از جرائم واحدهای تولیدی بخشوده شده و به میزان 385 میلیارد تومان از بدهی‌های تولیدکنندگان نیز تقسیط 2 تا 3 ساله شده و ۵۰۰ میلیارد تومان به بنگاه‌های کوچک زودبازده زیر ۱۰۰ نفر شغل تسهیلات اعطا شده همچنین 2500 شغل خانگی توسط کمیته امداد برای افراد تحت پوشش و آسیب‌پذیر و نیز 1500 شغل توسط صندوق کارآفرینی امید ایجاد شده است.

درویش‌امیری با اشاره به مشارکت حداکثری در انتخابات آتی، افزود: شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی کشور به گونه‌ای است که مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و میزان آرای مأخوذه به ویژه در انتخابات ریاست‌جمهوری از اهمیت بالایی برخوردار است و دشمنان نظام به میزان حضور مردم و اقبال عمومی از نظام جمهوری اسلامی در کشور چشم دوخته‌اند.

استاندار زنجان تصریح کرد: 29 اردیبهشت‌ماه همه به تکلیف دینی، الهی، انسانی و اجتماعی خود عمل کرده و با حضور پای صندوق‌های رأی حضور داشته باشند و این حضور و مشارکت حداکثری یعنی حفظ امنیت آرامش در کشور و همه باید در این ایام به شدت مراقب سخنان خود باشند و از تربیون‌ها به‌درستی استفاده کنند تا مایه یأس و ناامیدی در میان مردم نشوند، چون ایجاد یأس و ناامیدی در کشور سبب کاهش مشارکت حداکثری مردم در انتخابات می‌شود.

در ادامه این جلسه، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان اظهار کرد: استان زنجان در همه شاخص‌های ارزیابی صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته نسبت به سال ماقبل افزایش و بهبود شاخص‌ها را داشته است و هیچ شاخصی نسبت به سال ماقبل برابری نداشته و در اکثر شاخص‌ها شاهد افزایش دوبرابری هستیم.

«ناصر فغفوری» ادامه داد: رهبر انقلاب سال گذشته را به‌عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام‌گذاری کردند که در این نام‌گذاری زمینه‌های اقتصادی از همه جوانب مدنظر بود و نام‌گذاری امسال تخصصی‌تر و محدودتر شده به اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید که برای تک‌تک این عبارات کار کارشناسی انجام شده و همه می‌دانیم که راه‌حل گذر از مشکلات موجود از تولید و اشتغال است.

وی با اشاره به اهم فعالیت‌های بخش خصوصی در کارخانجات و معادن و تجار،‌ ادامه داد: راه‌اندازی نخستین واحد پرمنگنات پتاسیم، راه‌اندازی بزرگترین واحد چاپ هفت رنگ در خدابنده، افتتاح بزرگ‌ترین واحد شمش چدن در ایجرود، افتتاح اولین واحد کنسانتره و گندله در قیطول زنجان، شروع به کار واحد تولید آهن اسفنجی، افتتاح کارخانه مدرن سیمان خاکستری، افتتاح واحد ضایعات کاغذ راشا کاسپین، ثبت سه نقشه فرش و راه‌اندازی اولین موزه فرش استان و ... از جمله فعالیت‌های بخش خصوصی در استان در سال گذشته است.

در ادامه این جلسه، رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان گفت: در هر بخشی که نیروی جوانی حاکم بر پیگیری امور بوده، اجرای این امر موفق خواهد بود، همان‌طور که شاهد این مسأله در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با وجود حجم سرمایه‌گذاری‌های مورد اعتنا در استان هستیم که در بازه زمانی کوتاه هم به بهره‌برداری رسیده است.

«غلامحسین جمیلی» ادامه داد: گذشته و عملکرد اتاق نشان داده که این بخش رویکرد سیاسی نداشته و باشگاهی سیاسی نیست.

وی از تفسیر و نگرش شخصی در اجرای قوانین به‌عنوان بزرگ‌ترین معضل در توسعه اقتصادی نام برد و خاطرنشان کرد: باید در اجرای قوانین فارغ از اعمال نقطه نظرات شخصی حامی تولیدکنندگان باشیم.

این مسئول، برگزاری جلسات شورای گفت‌وگو را از مهم‌ترین دستاوردهای قانون بهبود فضای کسب و کار دانست و گفت: جلسات شورای گفت‌وگو دستاوردهای خوبی در اتخاذ تصمیمات حامی تولید داشت هر چند ما از روند کند اجرای این قوانین در کشور نیز گله‌مندیم.

جمیلی با انتقاد از اجرای قوانین بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های کشور، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی قوانین مبتنی بر واقعیت‌های اقتصادی کشور نیست و در نحوه اجرای برخی از این قوانین نیز سخت‌گیری‌های غیرمنصفانه‌ای اعمال می‌شود، از اجرای سخت‌گیرانه و سلیقه‌ای قوانین در کشور گله‌مندیم و متأسفانه مالیات بر ارزش‌افزده با شرایط فعلی اقتصاد و فروش غیرنقدی متناسب نیست.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز گفت: صاحبان صنایع و کارگران، سربازان تولید و غواصان دریادل این روزگار هستند.

«سجاد نباتچیان» با اشاره به نام‌گذاری سال به‌عنوان اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید و مفهوم اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی بدین معنا است که اگر کشور در حصر و تحریم باشد بتواند با تولیدات خود بر روی پای خود بایستد و ادامه حیات دهد.

وی افزود: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را در کشور نهادینه کنیم باید خودمان به خودمان کمک کنیم که یکی از راه‌های رسیدن به این مطلوب این است که همه بخش‌ها در حوزه تولید به مصوبه کارگروه‌ها تمکین کنند و باید این کارگروه‌ها را قوی‌تر کرد، زیرا آنان دارای اختیاراتی هستند ولی با این وجود نتایج حاصل از این کارگروه‌ها را آن‌طور که باید، شاهد نیستیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 96021207024
  • خبرنگار :

برچسب‌ها