سیدمحسن علوی در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی از عملکرد رسانه ملی در برگزاری مناظرههای تلویزیونی گفت: صدا و سیما این روزها تلاش میکند تا با حفظ بی طرفی مناظرات را برگزار کند، البته رسانه ملی به دلیل عملکرد گذشتهاش همچنان در معرض اتهام قرار دارد که اگر در گذشته استقلالش را حفظ میکرد این روزها کمتر به جانبگری متهم میشد.
وی ابراز امیدواری کرد که رسانه ملی بتواند دورههای بعدی مناظرات را به گونهای برگزار کند که با حفظ منافع ملی و عدالت در ایجاد هیجان انتخاباتی و شور و نشاط تاثیرگذار باشد.
علوی با اشاره به روند برگزاری دور اول مناظره گفت: در دور اول مناظره سوالات متعددی از کاندیداها پرسیده میشد که طبیعتا آنها نمیتوانستند در 5 دقیقه طوری به سوالات پاسخ دهند که مخاطب قانع شود. لازم است در دورههای بعدی حداقل یک سوال همچون برنامه کاندیداها برای حل مشکل ازدواج و اشتغال جوانان پرسیده شود تا آنها در وقتهای مساوی برنامههایشان را توضیح دهند.
وی ادامه داد: با این روند مناظره تنها نامزدها به یکدیگر میتازند و با بزک کردن برنامههای خود مواردی را ارائه میکنند که برای اجرایی شدن آن ابهاماتی وجود دارد. در این شرایط نیز مردم فقط به دنبال مغلوب کردن طرفین هستند و دیگر طرح و برنامه مهم نیست. حال اینکه رسانه ملی باید با فرهنگ سازی مردم را به سمت برنامه محوری و مطالبه گری از کاندیداها سوق دهد.
این عضو فراکسیون نمایندگان مستقلین ولایی با بیان اینکه «مشکلات امروز جامعه رکود، وضعیت اقتصادی و مشکلات جوانان است» گفت: قطعا نمیتوان در مناظره به تمامی مشکلات پرداخت. بهتر است برنامههای کاندیداها برای حل این مشکلات اساسی در مناظرهها پرسیده شود تا مردم با شناخت از برنامه آنها به جمع بندی برسند.
علوی همچنین با تاکید بر لزوم رعایت اخلاق از سوی کاندیداها گفت: امروز همه جناحهای سیاسی بر لزوم احیای اخلاق اسلامی تاکید دارند. اینکه در دور اول مناظره یکی از کاندیداها با فاصله گرفتن از اخلاق موضوعاتی مطرح کند، درست نیست. طبیعتا نتیجه این روند تبدیل عزت به ذلت میشود. فراموش نکنیم دنیا دار مکافات است، سنت این عالم بر این است اگر آبروی کسی را بریزیم تا آبرویمان نریزد از این دنیا نخواهیم رفت.
وی ادامه داد: کاندیداها در فعالیتهای خود آیه ۱۰ سوره فاطر را سرلوحه کارشان قرار دهند که خداوند میفرماید" مَن کانَ یُریدُ العِزَّةَ فَلِلَّهِ العِزَّةُ جَمیعًا ۚ إِلَیهِ یَصعَدُ الکَلِمُ الطَّیِّبُ وَالعَمَلُ الصّالِحُ یَرفَعُهُ ۚ وَالَّذینَ یَمکُرونَ السَّیِّئَاتِ لَهُم عَذابٌ شَدیدٌ ۖ وَمَکرُ أُولٰئِکَ هُوَ یَبورُ" بدان معنا که کسی که خواهان عزّت است (باید از خدا بخواهد چرا که) تمام عزّت برای خداست؛ سخنان پاکیزه به سوی او صعود میکند، و عمل صالح را بالا میبرد؛ و آنها که نقشههای بد میکشند، عذاب سختی برای آنهاست و مکر (و تلاش افسادگرانه) آنان نابود میشود (و به جایی نمی رسد).
علوی در پایان و در جمع بندی گفت: کاندیداها برای رضای خدا فعالیت کنند نه اینکه با زیر پا گذاشتن اخلاق و متوسل شدن به دروغ و افترا بخواهند مخاطبانشان را تحت تاثیر قرار دهند، که در چنین شرایطی نه تنها عزتی در جامعه پیدا نمیکنند که حب خداوند را از دست میدهند که پایان چنین عملکردی جز ذلت نیست.
انتهای پیام