رئیس دانشگاه امیرکبیر خبر داد

راه‌اندازی واحد دانشگاه امیرکبیر در کیش تا دو ماه آینده

رئیس دانشگاه امیرکبیر از تصمیم این دانشگاه برای راه‌اندازی واحد در شهرهای مختلف خبر داد و گفت: در واقع با راه‌اندازی این واحدها دنبال ایجاد پردیس نیستیم چراکه تجربه موفقی در این زمینه وجود ندارد اما وجود واحدهای دانشگاه در شهرهای مختلف به ساماندهی فعالیت بخش‌های مختلف دانشگاه کمک بزرگی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر معتمدی در مراسم تقدیر از اساتید نمونه دانشگاه امیرکبیر که امروز در این دانشگاه برگزار شد، گزارشی از عملکرد سه سال اخیر این دانشگاه در عرصه‌های مختلف آموزشی و پژوهشی ارائه داد و گفت: یکی از ویژگی‌های دانشگاه امیرکبیر این است که همواره این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه سیاسی در کشور شناخته می‌شود اما با کمک دانشجویان و اساتید سعی کردیم فضای سیاسی این دانشگاه تا حدودی بدون تنش و حاشیه باشد و آرامش و امنیت در این فضا حاکم باشد. ضمن اینکه هیچ محدودیتی برای انجام فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اعمال نشد.

براساس برنامه راهبردی رسیدن به 100 دانشگاه برتر جهان تا سال 1404 و حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرین دو چشم‌انداز اصلی و آتی دانشگاه امیرکبیر است که سعی می‌کنیم این دو هدف در سال آینده با تلاش بیشتری پیگیری شود. اگرچه این دانشگاه در اکثر شاخص‌های ملی رتبه اول منطقه را از آن خود کرده است اما برنامه ما این است که در سطح جهانی نیز جایگاه قابل قبولی به دست بیاوریم.

وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه امیرکبیر از نظر ترکیب دانشجویی تلاش کرده که نسبت دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد مساوی یعنی 50 به 50 باشد. در گذشته 60 درصد دانشجویان در دوره تحصیلات تکمیلی و 40 درصد آنها در دوره کارشناسی مشغول تحصیل بودند که البته با اصلاح این ترکیب وضعیت تغییر پیدا کرد و در حال حاضر این نسبت برای دانشجویان دوره کارشناسی از 40 به 45 رسیده است.

رئیس دانشگاه امیرکبیر با تاکید بر اینکه 13 هزار و 500 دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های بسیار مهم دانشگاه این است که نسبت دانشجو به استاد تنظم شود و اگرچه تا حدودی این شاخص طی سال 95 اصلاح شد اما برای اینکه بتوانیم استانداردهای لازم را به دست بیاوریم باید در این زمینه نیز نسبت دانشجو و استاد را کاهش بدهیم.

دکتر معتمدی یادآور شد: طی دو سال و نیم اخیر 50 نفر به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه امیرکبیر استخدام شدند و در حال حاضر تعداد 552 نفر عضو هیات علمی در این دانشگاه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی انجام می‌دهند.

وی همچنین ادامه داد: برای ارتقاء شاخص‌های کیفی لازم بود نسبت استاد به دانشیار کاهش یابد که در این زمینه مقاله اجرایی بر سر راه بود که برای استاد تمام شدن از دانشیاری باید حداقل هر فردی 120 امتیاز را کسب می‌کرد که خوشبختانه بسیاری از این موانع نیز برطرف شد و در این مدت دو ساله بیش از 50 نفر از دانشیاران این دانشگاه به رتبه استادی ارتقاء پیدا کرده‌اند و در حال حاضر 285 نفر استادتمام و دانشیار، 237 نفر استادیار و 30 نفر نیز به عنوان مربی در دانشگاه امیرکبیر مشغول فعالیت هستند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر ارتقاء رتبه علمی دانشگاه در عرصه‌های بین‌المللی را از دیگر موفقیت‌های این دانشگاه عنوان کرد و گفت: براساس رتبه‌بندی‌های آی‌اس‌ای دانشگاه امیرکبیر رتبه اول را در بین دانشگاه‌های صنعتی از آن خود کرد و در رتبه‌بندی لایدن نیز توانستیم رتبه نخست را کسب کنیم و برای اولین بار دانشگاه امیرکبیر وارد رتبه‌بندی‌های شانگهای شد و براساس رتبه‌بندی تایم نیز جزء سه دانشگاه برتر کشور قرار گرفتیم. اگرچه این رتبه‌بندی‌ها در سطح جهانی رضایت‌بخش نیست اما با توجه به پتانسیل‌های بسیار بالای دانشگاه امیرکبیر سعی بر این داریم که در سال آینده جایگاه بین‌المللی خود را بیش از گذشته تقویت کنیم.

دکتر معتمدی با بیان اینکه دانشگاه امیرکبیر در عرصه ارتباطات بین‌المللی چندان موفقیت‌آمیز نبوده است، اظهار کرد: از سال 2015 حدود 2018 مقاله از اساتید دانشگاه امیرکبیر در سطح بین‌المللی منتشر شده است. این در حالی است که بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان که جزو 100 دانشگاه‌های برتر هستند از جهت تولید مقاله نتوانسته‌اند همانند دانشگاه امیرکبیر موفق باشند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر در ادامه افزود: خوشبختانه میزان تولیدات علمی این دانشگاه در کنار رشد کمی از نظر کیفی ارتقا پیدا کرده است. به طوری که میزان استنادات به مقالاتی که اساتید این دانشگاه در عرصه‌های بین‌المللی منتشر می‌کنند حدود 3.8 درصد است که این میزان در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است. همچنین هفت نفر از اساتید دانشگاه امیرکبیر از نظر تولید علم جزء یک درصد اساتید برتر دنیا قرار گرفتند.

وی همچنین با اشاره به رشد قراردادهای صنعتی دانشگاه امیرکبیر در مقایسه با سال‌های گذشته اظهار کرد: حجم قراردادهای این دانشگاه از سال 90 به دلایل بیرونی (وضعیت اقتصادی کشور) و مسائل داخلی دانشگاه نظیر تکیه‌ای بیش از حد به تولید مقالات کاهشی داشته است اما در حال حاضر مجدداً رشد خوبی در این عرصه صورت گرفته است. به طوری که جذب بودجه از طریق قراردادهای صنعتی در سال 95 افزایش یافته است.

دکتر معتمدی درخصوص سایر قراردادهای صنعتی دانشگاه امیرکبیر نیز گفت: قرارداد بالادستی نفت از دیگر قراردادهای صنعتی این دانشگاه است که براساس آن تعدادی از چاه‌های نفت در اختیار دانشگاه امیرکبیر قرار گرفته و دانشگاه موظف است بهره‌وری چاه‌ها را بالا ببرد و خوشبختانه دانشگاه امیرکبیر اولین دانشگاهی در کشور است که وارد چنین قراردادهایی شده است و این قرارداد از نظر مبلغی نیز در مرحله اول حدود 8 میلیارد تومان برآورد مالی دارد.

رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: قراردادهای «پایین‌دستی» از دیگر قراردادهای صنعتی منعقدشده در دانشگاه امیرکبیر است که این قرارداد در فاز اول حدود 70 میلیارد تومان بودجه به خود اختصاص داده است بنابراین خوشبختانه ساختار دانشگاه امیرکبیر به سمتی پیش می‌رود که بتوانیم در جهت دانشگاه نسل سوم و کارآفرین حرکت کنیم.

دکتر معتمدی یادآور شد: در حوزه روابط بین‌المللی اقدامات خوبی نظیر راه‌اندازی معاونت بین‌الملل در دانشگاه امیرکبیر صورت گرفته است و تعداد دانشجویان این دانشگاه از 50 به 200 نفر افزایش یافته است که البته براساس هدف‌گذاری‌هایی که در برنامه ششم توسعه انجام گرفته باید بتوانیم تعداد دانشجویان خود را به 1000 برسانیم. همچنین تعداد اساتید خارجی که به عنوان اساتید همکار در دانشگاه فعالیت می‌کنند نزدیک به 10 نفر است.

دکتر معتمدی ایجاد فضای بانشاط و شاداب در دانشگاه را لازمه موفقیت در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌ها دانست و گفت: یکی از اولویت‌های اصلی دانشگاه امیرکبیر این است که در حوزه فعالیت‌های فرهنگی بتواند فضایی برای دانشجویان فراهم آورد که دانشجو در آن فضا احساس نشاط و شادابی کند و اگرچه ضوابط و قوانین نیز در این زمینه وجود دارد که مورد اعتراض برخی دانشجویان است اما دانشگاه امیرکبیر تا جایی که قواعد اجازه می‌دهد در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است.

رئیس دانشگاه امیرکبیر همچنین از برنامه این دانشگاه برای راه‌اندازی واحد در سایر شهرهای کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر واحدی را در پیش گرفتیم که البته دنبال راه‌اندازی پردیس در این دانشگاه نیستیم اما در اختیار گرفتن این واحدها فرصت‌های زیادی را در اختیار بخش‌های مختلف دانشگاه قرار می‌دهد که فعالیت‌های این بخش‌ها را در آن واحد ساماندهی کند. به طوری که این واحد تا دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد و در نظر داریم در شمال کشور نیز واحدی را راه‌اندازی کنیم که جزئیات آن در آینده اعلام خواهد شد.

وی در پایان مهمترین خواسته خود از اساتید را مطرح کرد و گفت: نگرانی ما این است که بسیاری از اساتید و افراد در دانشگاه‌ها از وضعیتی که در آن قرار دارند، رضای هستند و سعی در ارتقاء جایگاه خود ندارند و متاسفانه این تفکر به فرهنگ تبدیل شده است. در حالی که اساتید باید بدون در نظر گرفتن وضعیت بخش یا گروه هدف کلی دانشگاه را در نظر بگیرند و برای ارتقای آن تلاش کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 96021106455
  • خبرنگار : 71567