وکیلی: ناطق نوری در جبهه روحانی فعال است

سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی با تاکید بر اینکه حسن روحانی نامزد قطعی جبهه اصلاحات است گفت که ناطق نوری در جبهه روحانی فعال است.

به گزارش ایسنا،  محمدعلی وکیلی ظهر امروز در یک نشست خبری  درباره برخی شبهه افکنی‌ها پیرامون نقش اسحاق جهانگیری و حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی یادآور شد: کسانی که این شبهه را مطرح می کنند پاسخ دهند که نقش آقایان رئیسی و قالیباف چیست؟

وی افزود: مردم معتقد بودند که تقسیم کاری صورت گرفته و هر کدام با یک کاراکتر حضور دارند. برخی سوال می کنند آقایان روحانی و جهانگیری چه نقش دارند؟ همانطورکه گفته شده مرجع داوری از گذشته تاکنون و در آینده شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان است که مشخص می‌کند نامزد جبهه اصلاحات کیست که این شورا از ابتدا تصریح کرده که آقای روحانی نامزد قطعی جبهه اصلاحات است.

روحانی - جهانگیری تیم واحدی هستند

وی افزود: اکنون هم بزرگان و شورا تاکیدشان این است که آقای روحانی است و همانطور که در مورد آقای جهانگیری گفتند ایشان در نقش مکمل آقای روحانی حضور دارند. به ویژه اینکه دسترسی خوبی به عدد، آمار و ارقام داشته اند و انتظار افکار عمومی هم این است که ایشان این آمار را اعلام کنند.

نقش این دو بزرگوار هم در طول هم تعریف شده و شبهه افکنی رقیب برای اینکه اختلافی در این اردوگاه وجود دارد درست نیست و به سرانجام نخواهد رسید. هشیاری ما ثابت شده و فریب شبهه افکنی رقیب را نمی خوریم . جریانات مختلف اصلاح‌طلب هم همواره نشان داده‌اند که انسجام‌شان را حفظ می‌کنند. اکنون هم می‌بینید که صدای آقایان روحانی و جهانگیری صدای واحدی است و در مسیر خاص جریان اصلاح طلبی و اعتدالی پیش می رود. لذا مردم فریب شبهه افکنی ها را نمی خورند.

وکیلی ادامه داد: شورای عالی اصلاح طلبان و فراکسیون امید، آقای خاتمی و بزرگان تصریح دارند که نامزد اول آقای روحانی است و حضور جهانگیری براساس توافقی صورت گرفته است. لذا این تردیدها به هیچ وجه متعلق به اردوگاه ما نیست بلکه مربوط به رقیب است و اردوگاه ما شنوای تردیدهایی که رقیب ایجاد می کند نخواهد بود .نامزد اولی و محوری آقای روحانی است و مرجع ما که با محوریت آقای روحانی اردوگاه اصلاح طلبی ر ا مدیریت می‌کند و حرف او حجت است و برایند اصلاح طلبان است، شورای عالی است.

روز گذشته در صحبت با آقای عارف و با مشورت ایشان بنای این جلسه خبری گذاشته شد و آخرین هماهنگی‌ها را با ایشان در مورد موضع شورای عالی داشتند که ایشان تصریح کردند نامزد محوری و اول آقای روحانی است و آقای جهانگیری براساس توافق نقش مکمل را در طول آقای روحانی ایفا می کند که طبیعی است به خاطر سابقه ایشان، دیدگاهش بیان کننده دیگاه اردوگاه اصلاح طلبی است. ولی مستقل نیست بلکه بیان دیدگاه اصلاح طلبی در پک تیم روحانی –جهانگیری است که تیم واحدی است که در تقسیم کار هرکدام نقشی ایفا می کنند.

سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی خاطرنشان کرد: بنابراین آقای روحانی گزینه قطعی سال ۹۲ و سال ۹۶ اصلاح‌طلبان است و دیدگاه‌های کلان را بیان می‌کند و معنایش این نیست که دیدگاه ایشان با دیدگاه اصلاح‌طلبان زاویه دارد. در عین حال دیدگاه‌های جزئی آقای جهانگیری با اصلاح‌طلبان هماهنگ‌تر است، اما در دیدگاه کلان بین این دو اختلافی وجود ندارد.

وکیلی در بخش دیگری از نشست خبری خود اظهار کرد: ماراتن کنونی نامزدها بین چهار نفر از کسانی است که در طول سه دهه گذشته به اشکال مختلف مسئولیت اجرایی داشته‌اند و اینها افراد ناشناخته‌ای نیستند که جامعه از آنها ارزیابی نداشته باشد و صرفاً ادعاهای آنها در زمان انتخابات مبنا قرار گیرد. یکی از شاخص‌های راستی‌آزمایی این ادعاها این است که آیا این ادعاها در ظرف عملکرد نامزدها در مسئولیت‌های اجرایی امکان‌پذیر است یا خیر.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: هر چهار بزرگوار چه نامزدهای ما آقایان روحانی و جهانگیری و چه آقایان رییسی و قالیباف عملکردی در گذشته داشتند که مبنای داوری قرار می‌گیرد و میزان صداقت آنها در ارتباط با برنامه‌های پیشنهادی با آن رزومه قابل سنجش است. کسی که تفکیک ۴ درصد و ۹۶ درصد می‌کند از یک جامعه دیگری نبوده و سابقه حضورش در مدیریت‌های کلان ۳۰ سال است. مردم می‌پرسند خودش جزو کدام دسته بوده است و شیوه عملکرد مدیریتی او منطبق با کدام اردوگاه است. باید توجه داشت که طرح این ادعاها در فضای بده و بستان و اطلاعات مستند امکان فریب و اغواگری افکار عمومی را به حداقل رسانده و ما با داوران و قاضیانی چون افکار عمومی مواجه هستیم.

وکیلی تصریح کرد: طرح مدل‌هایی که با جامعه ما سنخیت ندارد به خصوص از سوی مدعیان ارزش‌ها سوال ایجاد می‌کند که چه تطبیقی وجود دارد که عده‌ای می‌خواهند تشبیه جنبش وال استریت را داشته باشند؟ آیا مدعیان تفکیک ۴ و ۹۶ درصد معتقدند جامعه ایران به لحاظ ساخت سیاسی و اقتصادی در ساحت جامعه آمریکایی است و یا منطبق بر جامعه‌شناسی آمریکایی است؟ پس مدعیان ارزش‌ها کجا هستند و فریاد دلواپسان کجاست؟ آیا تجویز جنبش‌های غربی و آمریکایی خدای نکرده تجویزی برای جنبش‌های غربی در جامعه ایران نیست؟

وکیلی ادامه داد: طرح ادعاها در ساختار مناظره‌ای که امکان تبیین ندارد ممکن است افکار عمومی را حساس کند اما در مسیر کنجکاوی حوزه رسانه این ادعاها در فضای شیشه‌ای باقی نمی‌ماند و قابل سنجش است.

سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی با اشاره به طرح ادعای حمایت مالی بابک زنجانی از ستاد حسن روحانی خاطر نشان کرد: سخنگوی قوه قضاییه در اظهاراتی آنچه را که آقای روحانی گفتند تائید کردند و مشخص شد ادعای متهم مفسدی که در دادگاه صالحه اثبات نشده قابل استناد نیست و طرح این ادعا از یک تریبون رسمی یک اقدام غیراخلاقی بود. همچنین شاهد بودیم که سعی داشتند با شیوه‌ای منسوخ سال ۸۸ و با نشان دادن یک کاغذ از دور ادعایی مطرح کنند تا در حالی که وعده آقای روحانی برای ایجاد چهار میلیون شغل مشروط به جذب ۱۰ میلیون گردشگر بوده و اگر این شرط محقق شود ایجاد ۴ میلیون شغل عملی شد اما موانعی برای جذب گردشگر از جمله تحریم‌ها وجود داشته که باعث شده محقق نشود. پیش فرض جذب گردشگر موضوع برجام بود. قبل از برجام بر اساس آمار رسمی ظرفیت گردشگری در سقف نهایی ۶۵ هزار نفر بود که بعد از برجام تا کنون به ۳ میلیون نفر رسیده است.

وی ادامه داد: ما در سال ۹۵ شاهد ایجاد ۷۰۰ هزار شغل جدید بودیم اما فقط برجام پیش شرط تحقق  ۱۰ میلیون گردشگر نیست بلکه مهمترین شرط تحقق آن این است که فضای داخلی برای جذب گردشگر امن باشد. اگر بنا باشد در داخل معلو م نباشد چه کسی دولت است و امنیت داخلی دست کدام نهاد و سازمان است و با حرکت خودسرانه و تصرف سفارت بهانه به دست دشمن بدهیم و امکان ایران هراسی را در عرصه بین‌المللی را فراهم کنیم این کار باعث ریزش گردشگر خواهد شد. بنابراین جذب گردشگر تابع متغییرهایی است که یکی از آن‌ها موضوع برجام بود که دولت توانست  آن را به نتیجه برساند. اما دلواپسان باید در داخل فضا را برای جذب گردشگر خارجی فراهم کنند و اجازه دهند گردشگر به کشور وارد شود. نمی شود خراسان یک والی داشته باشد و گوشه‌ای دیگر از کشور والی دیگری داشته باشد یا نظامات قانونی در یک جا جاری باشد و در جای دیگر جاری نباشد. باید اجازه دهند کشور زیر لوای قانون یکسان ارائه شود و با این شرط است که مطالبه ۴ میلیون شغل محقق می‌شود.

وکیلی با بیان این که توسل به وعده‌های ناممکن توسل به شیوه‌های غیراخلاقی است ابراز عقیده کرد: ماموریت آقای قالیباف تخریب روحانی و گلخانه‌ای کردن آقای رئیسی است.

این عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه برندها و نیروها و عقلای اصولگرایی پشت سر روحانی هستند یادآور شد، آقای ناطق هم تصریح دارد که در جبهه آقای روحانی فعال است و شاخص ها و مشاهیر اصولگرایی در اردوگاه ایشان حضور دارند. برداشت من این است که در اردوگاه مقابل تقسیم کاری وجود دارد و اینکه نهایتا به چه سرانجامی برسد. در تیم ما آقای روحانی مسئول بیان دیدگاه‌های کلان و راهبردها و آقای جهانگیری مسئول بیان جزئیات آمار، ارقام و دفاع از عملکرد دولت است.

وکیلی درباره وعده برخی کاندیداها برای پرداخت یارانه نقدی نیز گفت:‌ ظرفیت قانونی دولت‌ها در ارائه لایحه بودجه سالیانه در برنامه ششم تعریف شده است. در این برنامه چنین ظرفیتی برای دولت‌ها پیش بینی نشده است و آن‌ها باید در چارچوب بودجه مجلس اقدام کنند.  رئیس‌جمهور و دولت هم چنین اختیاری ندارد که یارانه را اضافه کند یا آن را به نام کارآنه پرداخت کند. مردم باید بررسی کنند که چقدر این اظهارات تبلیغاتی و کارشناسی است و آیا با اختیارات دولت سازگاری دارید یا خیر. به نظر می رسد چنین سازگاری وجود ندارد و منابع کشور باید پاسخگوی این ادعاها باشد.

این نماینده مجلس با اشاره به مصوبه برنامه ششم برای سه برابر کردن دریافتی کمیته امداد و بهزیستی و همچنین افزایش ضریب حقوق و دستمزد و توجه به اقشار آسیب پذیر تاکید کرد . اینها نشان می‌دهد که آیا دولتی شعار می‌دهد یا تبلیغ می‌کند و یا برنامه دقیق و حساب شده ای دارد. دولت متعهد به توانمند سازی دو سه دهک اول در امر اشتغال و مسائل این چنینی است اما شکل این کار همانند ادوار گذشته و شعار برخی رقبا امدادی و صدقه ای نیست زیرا ما این شکل را زیبنده نمی بینیم و معتقدیم حتما با حفظ  عزت و کرامت طبقات پایین باید استمرار یابد.

سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی با بیان اینکه مردم میزان تحقق وعده های کاندیداها را ارزیابی می‌کنند تاکید کرد: برخی از وعده‌ها فراتر از ظرفیت های قانونی و اختیارات دولت ها و منابع کشور است که ادعای درستی نیست. یکی از وظایف کمیسیون ناظر هم همین است . متاسفانه ساختار مناظره هم تاثیرگذار نیست و وقت ها جوری تنظیم شده که فقط برای طرح ادعا کفایت می‌کند و به شکل تبیینی و چالشی نیست ممکن است نامزدی ادعا کند که به هر کدام از ملت ایران ۱۵۰ میلیون تومان می‌دهد این کجا باید ثابت شود که ادعا فراتر از ظرفیت قانونی است؟ این شیوه اداره مناظره فضا را برای طرح ادعاها فراهم کرده در حالیکه باید فرصت تبیین باشد نه تهیج تا امکان سنجی و توان سنجی شود . با این شیوه مردم صرفا فنون کلام کاندیداها را متوجه خواهند شد.

وکیلی با اشاره به اعتراض و انتقاد حسن روحانی به ساختار مناظره تاکید کرد:‌ متاسفانه اتهاماتی طرح می‌شود اما فرصتی برای دفاع طرف مقابل نیست در حالی که باید از اصول جزئی سیاست مناظره این باشد که ا گر اتهام طرح شد فراتر از زمان مقرر فرصت دفاع پیش بینی شود و برای اینکه در چارچوب موازین اخلاقی مناظره شود باید برای داوطلبی که طرح ادعای قابل اثبات می‌کند جریمه درنظر گرفته شود و از فرصت او کاسته و به فرد مورد اتهام افزوده شود.

وی یادآور شد : ما از مسیر نمایندگان مرتبط اعتراضات را به کمیسیون منتقل کردیم اما اینکه چقدر شنوا هستند یا انعطافی وجود دارد که ساختار مناظره تغییر کند بعید است که چنین باشد .

این نماینده مجلس با تاکید بر ضرورت گرم تر شدن فضای انتخابات یادآور شد: امیدواریم بعد از مناظره دوم و روشن شدن شعارها،‌ برنامه‌ها و ایده‌ها فضا انتخاباتی‌تر شود و مشارکت حداکثری مدنظر رهبری اتفاق بیفتد. صدا و سیما به عنوان رسانه ملی و نخبگان نیز باید بدانند که این بخشی از استراتژی اصلی نظام است و اقتدار نظام در گرو مشارکت حداکثری است اگر چه متاسفانه برخی از مشارکت حداکثری واهمه دارند و به نظر می رسد ساختار معیوب مناظره و شیوه منسوخ آن در راستای کاهش مشارکت تعریف شده که اگر چنین باشد مصداق به آتش کشیدن قیصریه برای یک دستمال است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96021106375
  • خبرنگار : 71132