رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم:

بدون سرمایه گذاری، اشتغال پایدار در صنعت کشاورزی امکان پذیر نیست

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: بدون سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت بانک ها تولید بهینه و اشتغال پایدار در صنعت کشاورزی امکان پذیر نیست.

محمدرضا طلایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به شعار سال مبنی بر "اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" افزود: لزوم تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به زیرساختهای تولید، کاهش هزینه ها و ایجاد اشتغال پایدار است.

وی ادامه داد: باید از کشاورزان و فعالان صنعت کشاورزی و تولید حمایت شود و با استفاده از روش های نوین در تقلیل هزینه های کشاورزی و باغداری و کاهش مصرف آب در روند تولید گام برداشت.

طلایی بیان کرد: در سال گذشته در سند اقتصاد مقاومتی قم با کاهش هزینه های تولید و افزایش عملکرد در سطوح زیرکشت به موفقیت های خوبی دست یافتیم که بیش از 90 درصد از تعهدات در عرصه اقتصاد مقاومتی عملیاتی شد.

به گفته وی؛  با اقدامات جهاد کشاورزی استان قم در سال گذشته 972 نفر اشتغال پایدار و ثابت ایجاد شد که 70 درصد آن در دو محور صنایع تکمیلی در حاشیه روستاها و بحث آب و خاک صورت گرفت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: در سال جاری نیز اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید و اشتغال محور فعالیت های جهاد کشاورزی استان قم مورد تاکید است.

طلایی با اشاره به پرداخت تسهیلات در حوزه کشاورزی در سال گذشته نیز گفت: در سال 95، متقاضیان پروژه های کشاورزی در حال اجرا، جهت دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی شدند که در این راستا 102 میلیارد تومان در کمیته بررسی مورد تائید قرار گرفت و در نهایت 53 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر مهم ترین دغدغه کمبود سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی و باغداری است که با توجه به پرداخت 53 میلیارد تومان تسهیلات در این بخش با رقم پایینی مواجه هستیم و باید این رقم حداقل به 5 برابر برسد.

وی بیان کرد: امید است در سال جاری پرداخت تسهیلات و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تقویت شود و بتوانیم از طریق جذب سرمایه گذار در حوزه کشاورزی و دریافت وام های مناسب، گامی در راستای افزایش تولید و اشتغال برداشته شود.

طلایی با اشاره به بخش تولیدات اظهار کرد: بر اساس آمار سازمان، در بخش تولیدات با توجه به محدودیت های آبی 10 درصد کاهش سطح زیر کشت و 4.6 درصد افزایش تولید داشته ایم.

وی گفت: یکی از فعالیت های شاخص در سال جاری اخذ پروژه توسعه اراضی شیب دار است در این بخش اعتبارات ملی خوبی تخصیص یافته است که به واسطه محدودیت های آبی این طرح در اولویت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در خصوص برخی از موانع نیز یادآور شد: محدودیت منابع به ویژه آب، کمبود اعتبارات و سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی ،عدم ثبات قیمت نهاده ها و فقدان بازاری مطمئن برای تولید کنندگان و ...از جمله موانع در مسیر تولید بهینه به شمار می رود.

طلایی گفت: کاهش واردات و تولید محصولات استراتژیک، ارتقای سطح تولید، بهبود وضعیت معیشت بهره برداران، افزایش بهره وری، حمایت از تولید کننده، مدیریت منابع، مبارزه اصولی با آفات و امراض و توجه به نوع کشت متناسب با اقلیم و شرایط آب و هوایی از جمله رموز موفقیت در عرصه کشاورزی و تحقق اقتصاد مقاومتی است. 


انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 96021005326
  • خبرنگار :