«تذکره اندوهگینان» در نمایشگاه کتاب

رمان «تذکره اندوهگینان» نوشته حسام‌الدین مطهری در سی‌امین نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود.

به گزارش ایسنا، در معرفی این کتاب عنوان شده است: «تذکره اندوهگینان» داستانی رازآلود درباره سفر از اندوه به شادی‌ است. مطهری در این رمان ۲۴۰ صفحه‌ای داستانِ جوانی افسرده و جست‌وجوگر در قرن چهارم هجری را روایت می‌کند. شخصیت محوری داستان -عبدالله- در مسیر سفر خود با پدیده‌ها و آدم‌هایی ژرف مواجه می‌شود.

«تذکره اندوهگینان» داستانی‌ است درباره انسان معاصر؛ انسانی در جست‌وجوی خویش. زبانِ داستان به فراخورِ حال زبانی نسبتاً کهن است. به‌عقیده نویسنده، مهمترین دستاورد این رمان برای خواننده «پرسش» است.

در پشتِ جلد کتاب آمده است: «اندوه را مَرکبِ شادی کن!
این داستانِ توست. داستانت را بخوان.
ورق بزن. در سرآغاز هزارتوی پرافسانه‌ای، در مسیر عبدالله را ملاقات می‌کنی. عبدالله تویی، عبدالله همذات توست.
به قرنِ چهارم می‌روی. در این سفر، از غم به شادی، در پیمودنِ جاده اندوه، با عبدالله همسفر می‌شوی، با خودت.
این داستانِ ما است.»

این رمان حاصل دو سال کارنویسنده از فروردین ۱۳۹۳ تا آذر ۱۳۹۵ است. دکتر فهیمه شانه ویراستاری اثر را بر عهده داشته و تصاویر کتاب اثر نگین یشمی است.

در بخشی از متنِ کتاب می‌خوانیم: «چون آتش می‌نشست، مردان به نزدِ شیخِ خود می‌شدند تا مجلسِ مصاحبت درخواهند. اما آتشِ جانِ عبدالله نمی‌نشست. آتشِ عشق و آتشِ اندوه که باز به هیزمِ کینۀ مردان شعله برخاسته بود.

چون بخسبید در رویا شد. معشوقۀ سیمتن‌ به بر داشت. سیمای فاطمه بی‌خلل بود: راست و آراسته، برون‌جسته از فراخنای خیال، نه به‌ خود که به‌ ناخود. بخسبیده بودند، در هم پیچیده. گو سپاهِ ملاحت به هزیمت آمده بود، با ساز و برگی از دو گویِ آبگون، لطیف‌کُرکِ درخشنده، لرزان بر گلگون گونه‌ها، ناوکِ مژگان سایه‌گستر بر افعیِ چشم‌ها و همه یک‌تن: نرمِ خردکنندۀ تن. و نوری جادوسرشت رجزخوانِ آن همه. فاطمه بر هماوردِ بی‌دفاع نشست.

سحر ندمیده، سِحرشده از جا بخاست. جامه تر بود و قلب بی‌قرار. گریست.»

«تذکره اندوهگینان» را انتشارات اسم با طرح جلدی از سعید ملک در سی‌امین نمایشگاه کتاب تهران (۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت در شهر آفتاب) عرضه خواهد کرد.

 انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 96020301632
  • خبرنگار : 71365