دکتر حمیدرضا حسینی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: عشایر استان سمنان معمولا در اواخر فروردین و اوائل اردیبهشت به سمت ییلاق کوچ میکنند اما امسال باتوجه به وجود پوشش گیاهی و علوفه کافی در مناطق گرمسیر و وجود برف در مناطق ییلاقی استان، کوچ بهاره با هماهنگی همکارانمان در منابعطبیعی استان با تاخیر 5 تا 10 روزه انجام میشود.
وی با بیان اینکه کوچ عشایر این استان امسال 5 تا 10 اردیبهشت انجام میشود افزود: حرکت عشایر ظرف یکی دو روز آینده از قشلاق به سمت مناطق ییلاقی شروع میشود.
مدیر امور عشایری استان سمنان از وجود پوشش گیاهی مناسب در مناطق میانبند خبر داد و تصریح کرد: با توجه به کیفیت بالا و بهبود پوشش گیاهی مناسب در میانبندها، عشایر استان میتوانند از مراتع میانبند برای چرای دامهای خود استفاده کنند.
وی از آمادگی اداره امور عشایری استان سمنان برای کوچ عشایر خبر داد و خاطرنشان کرد: بخشی از ایلراههای عشایری برای تسهیل در کوچ عشایر تیغکشی شده و مابقی ایلراهها نیز در اردیبهشتماه جاری برای کوچ عشایر آماده میشوند.
حسینی از برنامهریزی این اداره برای آبرسانی به عشایر در طول مسیر کوچ خبر داد و اظهار کرد: همکاران ما کار آمادهسازی مخازن و منابع آبی تعبیه شده در مسیر کوچ عشایر را آماده کردند و در مسیر کوچ روزانه به عشایر آبرسانی انجام میشود.
وی با بیان اینکه قنوات و چاههای مالداری واقع در مسیر کوچ لایهروبی شدند بیان کرد: آبرسانی در برخی از مناطق نیز از طریق آبرسانی سیار انجام خواهد شد.
مدیر امور عشایری استان سمنان با بیان اینکه بخش عمده عشایر استان که در مناطق قشلاقی بیارجمند و شاهرود مستقر هستند از عشایر ایل سنگسر هستند افزود: عمده این عشایر به مناطق ییلاقی شهرستان مهدیشهر کوچ میکنند، ضمن اینکه بخشی از عشایر استان نیز کوچ برون استانی داشته و در ییلاقات استانهای تهران، مازندران و گلستان مستقر خواهند شد.
این مقام مسئول از هماهنگیهای لازم برای کوچ بهاره عشایر این استان خبر داد و خواستار همکاری و همراهی عشایر استان سمنان با مسئولان و دستگاههای ذیربط شد.
انتهای پیام