مهم‌ترین توصیه‌های قرآنی انصاریان به جوانان

استاد و مفسر قرآن کریم گفت: به حق و حقانیت قرآن سوگند که من به این نتیجه رسیده‌ام که هر کس تمام خیر دنیا و آخرت را می‌خواهد باید تمام رشته‌های زندگی خود را با قرآن هماهنگ کند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان عصر روز پنجشنبه در مراسم تجلیل از شخصیت های قرآنی در نخستین روز برگزاری سی‌وچهارمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم که در مصلی تهران برگزار شد، با بیان این که یقینا حیات امت کتاب خداست، اظهار کرد: مرگ امت نیز به دلیل جدایی از کتاب خدا رخ می‌دهد. در سوره انفال می‌خوانیم «استجیبوا باالله» فعل امر «استجیبوا» دلالت بر وجوب می‌کند، یعنی بر تمام مردان و زنان امت واجب است که دعوت خدا و پیامبر خدا(ص) را اجابت کنند؛ چرا که این امر سبب زنده شدن آنها می‌شود. خداوند متعال و پیامبر عظیم‌الشان اسلام با قرآن مجید امت را زنده می‌کنند.

وی ادامه داد: کتاب خدا، حیات امت است و این کتاب سبب خیر دنیا و آخرت می‌شود. برای زنده ماندن امت لازم است به سه حقیقت قرآن یعنی قرائت، تلاوت و عمل به آن توجه کنیم. در روایات اسلامی وارد شده است که اگر می‌توانید در روز حداقل بیست آیه یا اگر توان بیشتری دارید، ۵۰ آیه را بخوانید. روخوانی قرآن سبب می‌شود که تعلیم قرآنی در جامعه افزایش پیدا کند.

این استاد و مفسر قرآن کریم خاطرنشان کرد: این سه وظیفه یعنی قرائت فهم و عمل را باید با خلوص نیت انجام بدهیم و تا پایان عمر مفاهیم قرآن پیوسته در قلب ما طلوع کند. این کتاب زیباترین کلام است که در تمام عالم هستی وجود دارد و رساترین موعظه‌ها نیز در آیات قرآنی وجود دارد. باید آیات کتاب الهی را بفهمیم؛ چرا که قرآن بهار دلهاست.

انصاریان در ادامه با بیان این مطلب که برای شفای بیماری‌های باطنی نیز باید از قرآن کمک بگیریم، عنوان کرد: بیماری‌هایی همچون حسد، کبر، بخل، نفاق، کینه و ... با قرآن معالجه می‌شود. راست‌ترین و وحدت‌آفرین‌ترین داستان‌های عبرت‌آموز در قرآن مجید وجود دارد. قبل از رسول خدا امتی که در عربستان زندگی می‌کردند، امت جاهلی بودند. در روم، ایران و سایر جاها نیز این گونه بود که قرآن زمینه‌ساز نورانی شدن امت را فراهم کرد.

وی همچنین افزود: در روزگار کنونی باید به قرآن اهمیت زیادی داده شود؛ در روزگاری که جوانان را در دریای فساد وارد کرده‌اند، بیش از دیروز نیازمند پرورش مفاهیم قرآنی هستیم. وظیفه‌ای که بر عهده پدران، مادران و اولیای مدارس است، آموزش قرآن به خانواده و نسل جدید است.

این استاد قرآنی در ادامه با توصیه‌ای به جوانان خاطرنشان کرد: به حق و حقانیت قرآن سوگند که من به این نتیجه رسیده‌ام که هر کس تمام خیر دنیا و آخرت را می‌خواهد، باید تمام رشته‌های زندگی خود را با قرآن هماهنگ کند. امام صادق(ع) تعبیری دارند که می‌فرمایند: قرآن شاقول بنایی است که همیشه باید همراهش باشد.

وی ادامه داد: خودتان را به آیات قرآن عرضه کنید و ببیند چقدر اعمال شما با قرآن هماهنگ است و اگر این گونه نبود، در رفتار خود تغییر ایجاد کنید و سبب شادی شیطان نشوید و برای فهم قرآن باید به خانه‌ای مراجعه کنیم که قرآن در آن نازل شده است، یعنی خانه اهل بیت (ع) که منبع علم و عدل هستند.

در این مراسم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی - نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه - از حاج شیخ حسین انصاریان و از نشریه «رایحه» ویژه استاد انصاریان به پاس فعالیت و خدمت در عرصه قرآنی تجلیل و رونمایی شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ / ۲۰:۳۲
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 96013114766
  • خبرنگار : 71461