یک مسئول:

حدود ۹۰ درصد جمعیت کشور در معرض حوادث ناشی از سیلاب و زلزله قرار دارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: در ایران حدود ۹۰ درصد از جمعیت کشور در معرض حوادث ناشی از سیلاب و زلزله قرار دارد.

‌‌به گزارش ایسنا منطقه لرستان، در پی اخطارهای شماره ۸ و ۹ ۲۶ فروردین  سازمان هواشناسی کشور و اعلام دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران مبنی بر احتمال بروز بارش‌های رگباری و آب‌گرفتگی معابر و سیلابی شدن رودخانه‌ها و مسیل‌ها در استان‌های شمال غربی و غرب کشور جلسه مدیریت بحران در شرکت آب منطقه‌ای لرستان تشکیل شد.

رضا میرزایی در این جلسه ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های جانباختگان سیلاب 26 فروردین‌ماه استان‌های سیل‌زده اظهار کرد: کشور ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی شرایط زمین‌شناسی و اقلیمی یکی از ۱۰ کشور آسیب‌پذیر و بلاخیز دنیاست، به طوری که بر اساس آمارهای موجود، از حدود ۴۰ مورد بلای طبیعی شناخته شده در دنیا، حدود ۳۱ مورد آن در ایران اتفاق می‌افتد.

وی افزود: سیل بزرگ‌ترین بحران اقلیمی در دنیاست که خسارات ناشی از آن بیش از سایر سوانح طبیعی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان بیان کرد: بر اساس آمارهای موجود از کل تلفات جانی ناشی از وقوع بلایای طبیعی در جهان بیش از ۵۰ درصد آن مربوط به سیلاب است و در ایران حدود ۹۰ درصد از جمعیت کشور در معرض حوادث ناشی از سیلاب و زلزله قرار دارد.

میرزایی در خصوص وضعیت سیل‌خیزی استان اظهار کرد: استان لرستان به لحاظ قرارگیری در زاگرس میانی و شرایط توپوگرافی، وضعیت زمین‌شناسی و گسترش سازندهای ریزدانه و همچنین شرایط اقلیمی و میانگین بالای بارش‌ها که در بسیاری مواقع به صورت رگبارهای محلی شدید و کوتاه‌مدت بوده، یک استان سیل‌خیز می‌باشد، به طوری که در طی سال‌های گذشته در استان بارها شاهد وقوع سیلاب‌های شدید همراه با تلفات جانی و خسارات مالی فراوان بوده‌ایم.

وی گفت: با توجه به قرارگیری مراکز جمعیتی به ویژه شهرها و روستاهای پرجمعیت در حاشیه رودخانه‌ها و عدم رعایت حریم رودخانه‌ها و همچنین نبود اعتبارات کافی جهت انجام اقدامات آبخیزداری به منظور کنترل و مهار سیلاب، در آینده وقوع حوادث ناگوار ناشی از سیلاب در همه شهرستان‌های استان لرستان محتمل است.

میرزایی در رابطه با کاهش اثرات زیانبار سیلاب در استان یادآور شد: ما می‌توانیم با تعقل و تفکر، برنامه‌ریزی و رعایت اصول و آثار زیانبار ناشی از سیلاب را کاهش دهیم و خسارات را به حداقل برسانیم.

این مسئول ادامه داد: راه‌های مقابله با سیلاب متنوع و شامل روش‌های ساختمانی و غیرساختمانی و مدیریتی ازجمله پیش‌بینی سیلاب و نصب سیستم‌های هشداردهنده، تعیین حریم و بستر رودخانه‌ها، پهنه‌بندی اراضی سیل‌گیر، برقراری بیمه سیلاب، آموزش مردم و اطلاع‌رسانی صحیح و به‌موقع است.

وی افزود: در این جلسه محوریت بحث نحوه اطلاع‌رسانی در خصوص وقوع سیلاب‌های احتمالی و نحوه مراقبت و مدیریت مخازن و تخلیه ایمن سیلاب در سدهای ایوشان خرم‌آباد، مروک دورود، خان‌آباد، حوضیان و کزنار الیگودرز و سد هاله کوهدشت بود که در مورد آنها تصمیم‌گیری شد.  


انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 96012812266
  • خبرنگار :