به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این بازدید مایک پنس، معاون رئیسجمهور آمریکا از منطقه مرزی "پانمونجام "حاکی از تحلیل سیاست واشنگتن در قبال کره شمالی است.
مایک پنس در اظهاراتش در روستای پانمونجام واقع در منطقه حائل خلع سلاح شده در مرز دو کره گفت: واشنگتن میخواهد امنیت را با ابزارهای صلح آمیز و با مذاکره ایجاد کند اما ما همچنان شانه به شانه کره جنوبی ایستادهایم و همه گزینههای ما روی میز هستند.
مایک پنس در محل بنای موسوم به "خانه آزادی" واقع در فاصله چند متری خط نظامی تفکیک میان دو کره گفت: روابط آمریکا با کره جنوبی محکم و تغییرناپذیر است.
وی این محل را "مرز آزادی" خواند و گفت: "پیام مردم آمریکا این است که ما صلح میخواهیم. آمریکا همواره به دنبال آن بوده که صلح را از طریق قدرت به دست آورد و پیام من در اینجا این است که ما در کنار نیروهای کرهای ایستادهایم و ایستادگی ما در کنار سربازان شجاع جمهوری کره جنوبی یک پیام ناشی از اراده محکم است."
وی خاطر نشان کرد: "مردم و ارتش کره شمالی نباید اشتباهی درباره عزم آمریکا در ایستادگی کنار همپیمانانش مرتکب شوند."
پنس همچنین گفت: دوران صبر استراتژیک به پایین رسیده و امیدوارم که چین اقدامات بیشتری برای کمک به حل مساله انجام دهد.
این اظهارات مایک پنس در حالی مطرح شده که یک مشاور ارشد سیاست خارجه کاخ سفید هشدار داد که آمریکا اعمال فشار دیپلماتیک در کره شمالی را ترجیح میدهد اما اقدام نظامی آمریکا نیز کاملا مطرح است.
او خاطر نشان کرد: ما طیف گستردهای از ابزارها در صورتی که رئیسجمهور آمریکا تصمیم به استفاده از آنها بگیرد در اختیار داریم.
معاون رئیسجمهور آمریکا در کنفرانسی خبری به همراه هوانگ کیو آهن، رئیسجمهور موقت و نخست وزیر کره جنوبی همچنین تاکید کرد، واشنگتن در ارتباط با مساله کره شمالی به هرگونه استفاده از نیروی نظامی با پاسخی قاطع و موثر واکنش نشان داده و آن را شکست خواهد داد.
او در این کنفرانس خبری به کره جنوبی اطمینان داد که واشنگتن همچنان به تعهد امنیتی خود به این همپیمان آسیاییاش پایبند است.
پنس خاطر نشان کرد: کره شمالی بهتر عزم دونالد ترامپ یا قدرت نیروهای مسلح آمریکا در این منطقه را آزمایش نکند.
وی در این خصوص که تصمیم اخیر رئیسجمهور آمریکا برای استفاده از اقدام نظامی در سوریه و افغانستان اشاره کرد و گفت: ما امیدوار هستیم این هدف یعنی خلع سلاح هستهای کره شمالی را از طریق ابزارهای صلح آمیز حاصل کنیم اما همه گزینههای ما روی میز است.
او کره شمالی را خطرناکترین و فوریترین تهدید منطقه خواند و کوتاهی این کشور در عمل به تعهداتش به خلع سلاح هستهای را محکوم کرد.
پنس گفت: کره شمالی ابتکار عملهای ما را با فریبکاری عمدی، وعدههای نقض شده و آزمایشهای موشکی و هستهای جواب داد.
وی که مرد شماره دو دولت ترامپ است به ما صرف نظر از اینکه چه اتفاقی در انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی در تاریخ ۹ مه خواهد افتاد صددرصد در کنار کره جنوبی خواهیم بود. ما هرگونه حمله به خود را چه با استفاده از سلاحهای هستهای و چه با استفاده از سلاحهای متعارف باشد با پاسخی موثر و قاطع شکست خواهیم داد.
او تاکید کرد: آمریکا و کره جنوبی به طرح استقرار سیستم دفاع موشکی آمریکا در خاک کره جنوبی ادامه خواهد داد و این یک تغییر دفاعی برای ائتلاف آنها خواهد بود.
او با ابراز ناخرسندی از تلافی اقتصادی چین علیه سئول از بابت استقرار سامانه دفاعی موشکی "تاد" از چین خواست تا به تهدید کره شمالی که این استقرار را ضروری ساخته رسیدگی کند.
او اظهار کرد: اگر چین نتواند مشکل کره شمالی را مدیریت کند آمریکا و همپیمانانش این کار را انجام خواهد داد.
همچنین رئیسجمهور موقت کره جنوبی نیز هشدار داد: این دو کشور همپیمان در صورت تحریکهای بیشتر پیونگ یانگ دست به اقدامات تنبیهی قدرتمند خواهند زد.
وی خاطر نشان کرد: این دو کشور تلاشهایشان را برای تغییر محاسبات راهبردی کره شمالی درباره برنامه هستهایاش از طریق اجرای شدید تحریمهای بینالمللی افزایش خواهند داد.
هوانگ خاطر نشان کرد: ائتلاف آمریکا و کره جنوبی رکن صلح و موفقیت در شبه جزیره کره و شمال شرق آسیا است.
انتهای پیام