به گزارش ایسنا، «اسیر سیاست» نام کتابی است به قلم محمدطاهر شیراوند که به کنکاش در شعرهای این دو شاعر سرشناس معاصر از دو منظر انتقاد و اعتراض پرداخته است.
در این کتاب، پس از ارائه تصویری از احمد شاملو، انتقاد و اعتراض در آثار او، از منظر انتقاد و اعتراض سیاسی، انتقاد و اعتراض اجتماعی، انتقاد و اعتراض نسبت به سنت، انتقاد و اعتراض نسبت به تباهی ارزشها، و انتقاد و اعتراض نسبت به خویشتن خویش بررسی شده است.
همچنین در بخش دیگری از کتاب، پس از ارائه تصویری از فروغ فرخزاد، انتقاد و اعتراض در آثار این شاعر معاصر نیز از منظر انتقاد و اعتراض سیاسی، انتقاد و اعتراض اجتماعی، انتقاد و اعتراض نسبت به تباهی ارزشها، انتقاد و اعتراض نسبت به قدرت پدرسالار، و انتقاد و اعتراض نسبت به سنت، بررسی و تحلیل شده است.
در ابتدای کتاب «اسیر سیاست» که در ۲۹۵ صفحه ازسوی نشر آرادمان منتشر شده، آمده است:
« اگرچه نفس هنر، خود به خود در هنرمند تعهد ایجاد میکند، یعنی تعهد نسبت به خود هنر، اما در بعضی هنرمندان تعهد دیگری نیز ایجاد میکند که تعهد به اجتماع و انسان و انسانیت است و معمولاً هنرمند متعهد به این نوع هنرمندان اطلاق میشود. به عبارت دیگر بهقول روژه باستید، دیگر مدتهاست دریافتهایم که هنر یک بازی ساده شخصی بینتیجه نیست، بلکه بر زندگی جمعی انسانها اثر میگذارد و میتواند سرنوشت جوامع انسانی را دگرگون کند. اما این نکته یکی از جنبههای مسئله است. جنبه دیگر این است که باید از خود بپرسیم، آیا این رابطه دوسویه نیست و آیا هنر خود یک فرآورده زندگی جمعی انسان نیست و سرنوشت آن وابسته به سرنوشت جوامع انسانی نیست؟».
انتهای پیام