خبرنگار اعزامی ایسنا گزارش می‌دهد

«ایران؛ فرهنگ کهن بین آب و بیابان» رسما در بن گشایش یافت

چهار سال تلاش مسؤولان فرهنگی و میراث فرهنگی آلمان و ایران نتیجه داد و شب گذشته چهارشنبه ( 23 فروردین ماه) نمایشگاه «ایران؛ فرهنگ کهن بین آب و بیابان» موزه و تالار هنر و نمایش جمهوری فدرال المان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا، نمایشگاه «ایران؛ فرهنگ کهن بین آب و بیابان» که آثار متفاوت و شاخص از هزاره هفتم پیش از میلاد تا اغاز دوره هخامنشی از موزه ملی ایران را شامل می‌شود، با حضور «گونتر ویناندز» معاون وزیر فرهنگ و رسانه جمهوری فدرال آلمان، سعید حریری، رایزن فرهنگی ایران در آلمان و محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و جبرئیل نوکنده، مدیر کل موزه ملی ایران در ساختمان موزه و تالار هنر و نمایش جمهوری فدرال المان افتتاح شد.

در نمایشگاه «ایران؛ فرهنگ کهن، بین آب و بیابان» که به گفته مسئولان ایرانی و آلمانی مقدمات برگزاری ان حدود چهار سال طول کشیده است، ۴۴۶ قلم آثار باستان شناسی ایران از هزاره هفتم تا شروع امپراطوری هخامنشی به نمایش درامده است که علاوه براین، آثار ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی نیز در قالب عکس و فیلم در این نمایشگاه و در بخش «بهشت ایرانی» معرفی می‌شوند.

این نمایشگاه از حدود ۵۰ محوطه باستان شناختی ایران مانند سیلک، سنگ چخماق، شهر سوخته، جیرفت، چغامیش، شوش، حسنلو و مارلیک تشکیل شده و در چهار بخش «نوسنگی و مس سنگ»، «مفرغ»، «ایلام» و «آهن یا ایلام نو» که همزمان با امپراطوری هخامنشی در ایران است، تقسیم‌بندی شده‌اند.

نمایشگاه «ایران، فرهنگ کهن، بین آب و بیابان» سومین نمایشگاه موزه ملی ایران در کشور آلمان از سال ۲۰۰۲ تاکنون است. نخستین نمایشگاه در سال ۱۳۸۱ (۲۰۰۲) در همین تالار با عنوان «نمایشگاه هفت هزار سال هنر ایران» برگزار شد و دومین نمایشگاه نیز در سال ۲۰۰۴ /۱۳۸۳ با عنوان نمایشگاه شکوه پارسی در موزه بوخوم آلمان به نمایش درآمد.

این نمایشگاه از روز ۲۳ فروردین (۱۲ آوریل) تا سی‌ام مردادماه (20 آگوست) در شهر بُن آلمان و در موزه و تالار فرهنگ و نمایش جمهوری فدرال آلمان در معرض نمایش قرار دارد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96012409643
  • خبرنگار : 71191