توصیف محمد حیدری از زبان هوشنگ اعلم

او اولین شکار داس مرگ در سال ۹۶ بود

هوشنگ اعلم از پیشکسوتان عرصه مطبوعات از محمد حیدری به عنوان روزنامه‌نگاری یاد کرد که به یاد ندارد در نوشته‌ها و آثارش حقیقت را رها کرده باشد و به نفع منافع شخصی‌اش بنویسد و معتقد است این روزنامه‌نگار پیشکسوت در طول حیاتش به وظیفه روزنامه‌نگاری‌اش به خوبی عمل کرد.

اعلم که پس از درگذشت محمد حیدری با ایسنا سخن می‌گفت، درباره‌ی ویژگی کار حرفه‌ای آن مرحوم که روز شنبه بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت نکاتی را مطرح کرد.

این عضو  انجمن پیشکسوتان مطبوعات اظهار کرد: مرحوم حیدری متولد ۱۳۲۳ بود. او از سال ۱۳۳۸ و در ۱۶ سالگی وارد حرفه روزنامه‌نگاری شد و در تمام سال‌های عمرش فقط مشغول کار مطبوعات بود و جالب است که تا آخرین نفس‌هایش در فضای مجازی و صفحه خود مشغول کارش بود.

او با اشاره به بیماری که محمد حیدری با آن دست و پنجه نرم کرد، گفت: محمد حیدری از سه سال پیش دچار بیماری سرطان شد و چندین بار تحت عمل جراحی قرار گرفت و به گفته خود جراحی که انجام شد درست نبود و ظاهرا جراح مجبور به تکرار عمل شد و کاری که باید انجام می‌شد، انجام نشد. البته نمی‌خواهم جامعه پزشکی را متهم کنم ولی این نکاتی بود که خود محمد حیدری می‌گفت. اما با این حال او همچنان مشغول کار مطبوعاتی بود و این نشان دهنده عشق و علاقه به روزنامه‌نگاری بود.

اعلم سپس درباره محمد حیدری و هم نسل‌های این روزنامه‌نگار پیشکسوت اظهار کرد: محمد و هم نسل‌های او کار روزنامه‌نگاری را عاشقانه شروع کردند و به عنوان حرفه به آن نگاه نمی‌کردند، بلکه روزنامه‌نگاری را یک عشق می‌پنداشتند. در شرایطی که هر کدام از روزنامه‌نگاران این نسل به راحتی می‌توانستند به پست‌های نان و آب‌دار برسند و به شیوه‌های مختلف درآمدهای بالا داشته باشند، این کار را نکردند و شرافت حرفه‌ای و قلم‌شان را نفروختند و عوض نکردند به همین دلیل محمد حیدری هم در دوران بیماری دشواری‌هایی برای هزینه‌های درمان داشت.

این روزنامه‌نگار همچنین در ادامه با اشاره به اینکه حیدری آخرین دبیر سندیکای مطبوعات بود، یادآور شد: ایشان هنوز هم دبیر سندیکای مطبوعات است؛ چرا که این سندیکا به طور رسمی منحل نشده است، به هر حال ایشان آخرین دبیر بودند و در یک دوره‌ای که به انقلاب ختم شد معاون سردبیر روزنامه اطلاعات بود و یکی از افرادی بود که در حفظ مشی روزنامه اطلاعات به عنوان یکی از دو روزنامه پرطرفدار آن سال‌ها نقش بسزایی داشت.

اعلم در ادامه درباره ویژگی‌های کار حرفه‌ای این روزنامه‌نگار پیشکسوت اظهار کرد: محمد حیدری روزنامه‌نگاری بود که از نوشتن درباره آنچه که آن را نادرست می‌دانست پروا نداشت و وامدار هیچ قدرتی نبود و آن چیزی را می‌نوشت که به عنوان روزنامه‌نگار احساس وظیفه به ملت می‌کرد. باور ما این است که ما نماینده مردم و چشم بیدار جامعه هستیم و نباید به مردم خیانت کنیم. به یاد ندارم محمد حیدری در نوشته‌ها و آثارش جایی جانب حقیقت را رها کرده باشد و به نفع منافع شخصی‌اش بنویسد. او به وظیفه روزنامه‌نگاری‌اش عمل کرد.

مدیرمسئول مجله آزما در ادامه با اشاره به مشکلات مالی محمد حیدری یادآور شد: مرحوم حیدری در این سال‌ها که بیمار بود با مشکلات مالی زیادی روبرو بود ولی هیچ‌گاه ندیدم که او غرور و شأن روزنامه‌نگارانه و شخصی خودش را زیر پا بگذارد و از مشکلاتش با کسی حرف بزند. به همین دلیل من به شخصه احترام زیادی برای او قائل هستم.

اعلم سپس یادآور شد: حیدری پس از انقلاب اسلامی سردبیر نشریات مختلفی از جمله ماهنامه مطرح «گزارش» بود و در مدتی که در آنجا فعالیت کرد، این نشریه از درخشان‌ترین دوره‌هایش را پشت سر گذاشت.  

هوشنگ اعلم در پایان یادآور شد: متأسفانه در سال ۹۵ مأمور مرگ متوجه مزرعه فقیر فرهنگی شد و در آخرین روزهای سال گذشته چهره‌های زیادی از اهالی فرهنگی عمرشان تمام شد و مرحوم محمد حیدری اولین شکار داس مرگ در سال ۹۶ بود.

به گزارش ایسنا، زنده‌یاد محمد حیدری در طول سال‌ها فعالیت مطبوعاتی دبیر سرویس‌های مختلف و معاون سردبیری روزنامه اطلاعات، سردبیری مجله گزارش و سردبیری نشریات مختلف را عهده دار بود. این روزنامه‌نگار نامدار همچنین شاگردان بسیاری را در عرصه‌ی مطبوعات تربیت کرد.

مراسم یادبود این روزنامه‌نگار نامی از ساعت ۱۵/۳۰ تا ۱۷ روز پنجشنبه، ۲۴ فروردین ۹۶ در مسجد کتابی واقع در خیابان شریعتی جنب پل همت ضلع شمال شرقی میدان کتابی برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 96012007219
  • خبرنگار : 71442