"کنسرت‌های لس‌آنجلسی" هم ایرانی‌ها را با ترکیه آشتی نداد

«تعداد مسافران ایرانی که تعطیلات نوروزی امسال را در سواحل جنوبی ترکیه سپری کردند، بسیار کمتر از جمعیتی بود که هر سال به این کشور سفر می‌کنند. بیشتر هتل‌های آنتالیا خالی بودند و برخی با نصف ظرفیت خدمات‌رسانی کردند. حتی برگزاری کنسرت‌ها هم نتوانست جمعیت بیشتری را از ایران به ترکیه بکشاند.»

این‌ها بخشی از اظهارات بابک نعمت‌پور در گفت‌وگو با ایسنا است، راهنمای رسمی ایرانگردی و جهانگردی که بیش از ۱۲ سال در ترکیه به عنوان راهنمای تور فعالیت داشته و امسال نیز مسئولیت همراهی و راهنمایی مسافران ایرانی را در سواحل جنوبی این کشور بر عهده داشت. او براساس مشاهداتش و ظرفیتی که هتل‌های آنتالیا نوروز امسال به خدمت مسافران ایرانی گرفته بودند، تخمین می‌زند نیمی از جمعیت هر ساله، نوروز را در این منطقه سپری کردند.

این درحالی است که رسانه‌های ترکیه پیش از آغاز تعطیلات نوروزی با انتشار اخباری سعی در نشان دادن افزایش جمعیت مسافران ایرانی در این کشور داشتند.

«دیلی صباح» در آخرین روزهای اسفندماه ۹۵ خبری را منتشر کرد مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی سفر ایرانی‌ها به ترکیه و در گزارشی مثبت، مدعی روند صعودی ورود گردشگران ایرانی به ترکیه شد و نوشت: «انفجارهای انتحاری هم ایرانیان را از سفر به ترکیه باز نداشت!»

همزمان خبرگزاری آناتولی از پیش‌بینی‌های اتحادیه هتلداران ترکیه نوشت که افزایش ۲۰ درصدی سفر ایرانی‌ها به ترکیه را احتمال داده بود و انتظار سفر دو میلیون ایرانی را به این کشور می‌کشید.

اما محمدحسن کرمانی - رییس هیات مدیره انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران - پس از انتشار گزارش رسانه‌های ترکیه، به استناد اطلاعاتی که از وضعیت تورها و پروازها داشت، به ایسنا گفت، "فکر نمی‌کنم این خبر درست باشد، چون اطلاعات و شواهد گویای این است که وضعیتی غیر از آنچه رسانه‌ها ترکیه نوشته‌اند، حاکم است."

یکی از مقامات گردشگری کشور هم در واکنش به این اخبار گفت که این آمارِ خود ترک‌ها است.

 با پایان یافتن تعطیلات نیز مرتضی رحمانی‌موحد ـ معاون گردشگری کشور ـ‌ هم گفت که امسال سفر ایرانی‌ها به ترکیه دست‌کم ۳۰ درصد کاهش داشته است.

بابک نعمت‌پور ـ راهنمای رسمی ایرانگردی و جهانگردی ـ که تمام تعطیلات نوروزی در سواحل جنوبی ترکیه مستقر بود، درباره‌ی شرایط امسال سفر ایرانی‌ها به ایسنا توضیح داد: بیشتر هتل‌ها خالی بودند و برخی با نصف ظرفیت خدمات‌رسانی می‌کردند. قیمت‌ها هم بسیار کاهش یافته بود، مثلا هتل‌هایی که خدمات‌شان ۵ میلیون تومان قیمت داشت، امسال نرخ را به سه میلیون تومان رسانده بودند. حتی برگزاری کنسرت‌ها هم نتوانسته بود جمعیت بیشتری را از ایران به ترکیه جذب کند. هرچند بیشتر مسافرانی هم که به این منطقه سفر کرده بودند، انگیزه‌شان فقط حضور در کنسرت بود و عموما قصدی برای مسافرت طولانی در آنتالیا نداشتند.

او می‌گوید: شاید علت اصلی این کاهش جمعیت اخباری باشد که پیش از تعطیلات نوروزی از ناامنی در ترکیه مخابره شد. از طرفی مجوز پروازهای چارتری ترکیه یک ماه مانده به آغاز سفرهای نوروزی صادر شد، آن‌هم در شرایطی که تورهای بسیاری از مقاصد خیلی جلوتر به فروش رفته بودند. علاوه‌بر این، تعداد مجوز پروازهای این مقصد هم کاهش یافته بود، به طوریکه از سه پرواز، یکی از آن‌ها انجام شد و مسافران آن‌ها در یک پرواز تجمیع شدند.

وی اضافه می‌کند: تعداد پروازهای نوروزی آن‌قدر محدود بود که به سختی بلیت بازگشت به ایران پیدا می‌شد، حتی برخی مسافران که پروازهایشان تجمیع و یا زمان‌شان جابجا شده بود، در برگشت به کشور با مشکل مواجه شدند و خیلی‌ها مجبور شدند با پروازهای دیگر، غیر از آنچه خودشان قبلا بلیت‌اش را تهیه کرده بودند، برگردند.

نعمت‌پور معتقد است: تبلیغاتی که امسال روی مقاصد دیگر همچون ارمنستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان شده، باعث شد حجم قابل‌توجهی از مسافرانِ همیشگی ترکیه به این کشورها سفر کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ / ۰۰:۱۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96011906940
  • خبرنگار : 71021