پروژه‌ای همگانی برای ۲۰۰ سالگی «امیلی برونته»

موزه «پرسوناژ برونته» به مناسبت دویستمین سالگرد تولد «امیلی برونته»، دست‌نوشته‌ای گم‌شده از این رمان‌نویس مطرح انگلیسی را بازنویسی می‌کند.

به گزارش ایسنا، «بی‌بی‌سی» نوشت: «امیلی برونته» از نویسندگان زن مشهور جهان است که رمان کلاسیک «بلندی‌های بادگیر» را از خود بر جای گذاشته است. گم شدن نسخه دست‌نویس این رمان تاکنون یکی از رازهای زندگی خانواده ادبی «برونته» باقی مانده و حالا موزه «پرسوناژ برونته» در انگلیس قصد دارد با کمک بازدیدکنندگان خود، دست‌نوشته این رمان را از نو به نگارش درآورد.

در این پروژه که برگزارکنندگان آن امیدوارند تا جولای ۲۰۱۸ (سال‌روز تولد «امیلی برونته») ‌به پایان برسد، هر یک از بازدیدکنندگان این موزه خطی از رمان «بلندی‌های بادگیر» را می‌نویسند و به تکمیل نسخه دست‌نویس جدید این اثر کمک می‌کنند.

موزه «برونته» برای انجام این پروژه طراحی و تهیه هزاران مداد را به «کلر تومی» هنرمند سپرده که روی آن‌ها نوشته شده «بلندی‌های بادگیر ـ نسخه دست‌نویس».  

«آن دینزدیل» مدیر این موزه، با نوشتن جمله آغازین رمان «بلندی‌های بادگیر»، پروژه ۲۰۰ سالگی «امیلی برونته» را کلید زده است.

»امیلی برونته»، دومین خواهر از سه خواهران «برونته» بود که سی‌ام جولای ‌۱۸۱۸ در یورک‌شایر انگلیس متولد شد. او کوچک‌تر از «شارلوت» و بزرگ‌تر از «آن» بود. «امیلی» بیش‌ترین شهرتش را به‌ واسطه‌ رمان «بلندی‌های بادگیر» به ‌دست آورد. پس از مرگ مادر، او در کودکی به همراه دو خواهر و برادرش، سرزمین‌های خیالی را خلق و در داستان‌های‌شان آن‌ها را ترسیم کرد.

در سال ‌۱۸۴۶، استعداد خانواده‌ «برونته» به انتشار مجموعه‌ شعر مشترک سه خواهر انجامید؛ اما آن‌ها برای جلوگیری از بی‌عدالتی‌ها نسبت به نویسندگان زن، نام‌های مستعاری برای خود انتخاب کردند که امیلی نام «الیس بل» را برای آثارش برگزید .«ویرجینیا وولف» درباره خواهران «برونته» گفته است: ما به‌عرصه‌ دنیایی آزاد گام می‌نهیم که خواهران «برونته» به‌ آفرینش آن قد برافراشتند.

در سال ‌۱۸۴۷، «امیلی» تنها رمان خود، «بلندی‌ها بادگیر» را به‌عنوان دو جلد از یک مجموعه‌ سه‌جلدی منتشر کرد. سبک خلاقانه‌ این رمان موجب تعجب منتقدان شد. اگرچه واکنش‌های متفاوتی نسبت به این رمان صورت گرفت، اما »بلندی‌های بادگیر» به یک اثر کلاسیک ادبی تبدیل شد.

وضعیت آب‌ و هوایی نامطلوب محل سکونت، «امیلی» را نیز مانند دیگر خواهرانش با مشکل جسمانی مواجه کرد. او پس از آن‌که در مراسم تدفین برادرش دچار سرماخوردگی شدید شد، از درمان پزشکی خودداری کرد و سرانجام در ‌۱۹ دسامبر ۱۸۴۸ در سن ‌۳۰ سالگی درگذشت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 96011906544
  • خبرنگار : 71413