به گزارش ایسنا، میزان ظرفیت جدید نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر در سال گذشته بیش از میزان ظرفیت نصب شده نیروگاههای فسیلی جدید در جهان بوده علاوه بر این نیز در سال گذشته (۲۰۱۵) ظرفیت نیروگاههای فتوولتائیک نصب شده بیش از کل ظرفیت فتوولتائیک نصب شده از ابتدا تا سال ۲۰۱۴ بوده که این موضوع نیز نشان دهنده تبدیل شدن انرژیهای نو در آینده به انرژیهای اصلی در دنیا است.
از سوی دیگر هم اکنون بیش از ۲۲ کشور جهان بیش از یک درصد از کل برق مورد نیاز خود را از سامانههای فتوولتائیک تامین میکنند چراکه اگر هزینههای اجتماعی و زیستمحیطی را محاسبه کنیم، هزینه تولید انرژیهای خورشیدی و بادی کمتر از انرژیهای فسیلی است در این بین ایران نیاز دارد در سال جاری حدود ۱۰۰ مگاوات به ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر قبلی خود که ۷۰ مگاوات آن فتوولتائیک بوده است، اضافه کند تا بتواند کمی به کشورهای جهان نزدیک تر شود.
در همین راستا طبق برآوردهای صورت گرفته قرار شده تا در سال ۱۳۹۶ به ظرفیت تجدیدپذیرها اضافه شود که حدود ۹۰ درصد از میزان ظرفیت تولید انررژی تجدیدپذیر در بخش بادی و خورشیدی خواهد بود و بقیه نیز به نیروگاههای زمین گرمایی، زیست توده و... تعلق خواهد گرفت.
عمده این نیروگاه در ظرفیتهای ۱۰، ۲۰ تا ۳۰ مگاواتی در سراسر کشور است و مزیت عمده احداث این نوع نیرگاه ها این است که تلفات چندانی در حوزه انتقال برق نخواهند داشت.
همچنین پنج نیروگاه تولید برق از زباله در کشور راه اندازی شده که در مجموع حدود ۹ مگاوات ظرفیت تولید برق خواهند داشت که عمده این نیروگاهها در شمال کشور قرار گرفته و تفاوت آن با سایر نیروگاهها وابستگی آنها با اقتصاد تأمین زباله است.
میزان درخواست سرمایهگذاری خارجی برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور حدود ۳ میلیارد دلار بوده که البته تاکنون تنها بخشی از آن محقق شده است.
ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر برای مدیریت بار تابستان ۹۶ حدود ۴۵۰ مگاوات است که حدود ۱۰۰ مگاوات آن خورشیدی است و در سه ماهه اول سال ۹۶ به بهرهبرداری میرسد.
انتهای پیام