نشست ویژه کشورهای قاره آمریکا به منظور رسیدگی به بحران ونزوئلا

شورای دائمی سازمان کشورهای قاره آمریکا قرار است روز دوشنبه به منظور گفت‌وگو درباره شرایط ونزوئلا پس از دستور دادگاه عالی این کشور برای انحلال شورای ملی (پارلمان) آن تشکیل جلسه دهد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، پیش از این در روز چهارشنبه دادگاه عالی ونزوئلا با انتشار حکمی اعلام کرد، قدرت پارلمانی شورای ملی را که در حال حاضر تحت کنترل اپوزیسیون این کشور است، خود به عهده می‌گیرد و دستور به انحلال این مجلس می‌دهد.

در همین حال شورای دائمی سازمان کشورهای آمریکایی روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای با اشاره به این تحول در ونزوئلا اعلام کرد، هدف از تشکیل نشست کشورهای آمریکایی رسیدگی کشورهای آرژانتین، باهاما، باربادوس، بلیز، برزیل، کانادا، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، گواتمالا، گویان، هندوراس، جامائیکا، مکزیک، پاناما، پاراگوئه، پرو، سندلوئیز، آمریکا و اروگوئه به تحولات اخیر در ونزوئلا است.

تصمیم روز چهارشنبه دادگاه عالی ونزوئلا تاکنون مورد انتقاد چندین کشور آمریکایی قرار گرفته است. در این میان کشورهای کلمبیا، شیلی و مکزیک به شدت نسبت به این تصمیم ابراز نگرانی کرده، در حالی که کشور پرو سفیر خود در ونزوئلا را فرا خوانده است.

در حالی که نیکولاس مادورو، رییس‌جمهور ونزوئلا در سخنرانی روز جمعه خود تاکید کرده بود که این اختلاف به طور قطع باید از طریق گفت‌وگو حل شود، امروز (شنبه) با انتشار بیانیه‌ای در این باره گفت که " مناقشه میان دادگاه عالی و شورا ملی این کشور به پایان رسیده و ونزوئلا بر این درگیری فائق آمده است." وی اشاره‌ای بیشتر به جزئیات این امر نکرد.

این بیانیه اوایل صبح امروز توسط معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا و پس از جلسه شورای امنیت این کشور قرائت شد. این در حالی است که پیش از این مادورو اعلام کرده بود، شورای امنیت ونزوئلا به منظور رسیدگی به این بحران روز سه‌شنبه تشکیل جلسه خواهد داد. 

در ادامه بیانیه مادورو آمده است: شورای ملی از دادگاه عالی خواست تا حکم اخیر خود را به منظور تداوم ثبات قانون و تعادل قدرت در ونزوئلا مورد بازنگری قرار دهد.  

در همین حال بلوک مبادلاتی منطقه‌ای "مرکوسور" همچنین امروز یکم آوریل نشستی فوق‌العاده را برای رسیدگی به شرایط بحرانی ونزوئلا تشکیل می‌دهد.

در همین حال شورای دفاعی ونزوئلا، از نهادهایی که به فرمان رییس‌جمهور تشکیل شده، نیز درخواست کرده که دیوان عالی این کشور درباره انحلال پارلمان تجدیدنظر کند.

تصمیم دیوان عالی ونزوئلا برای سلب اختیار قانونگذاری پارلمان باعث خشم و اعتراض عمومی شده است تا جایی که بعضی از متحدان اصلی رییس‌جمهور هم از این تصمیم انتقاد کرده و خواستار بازگرداندن ثبات سیاسی شده‌اند.

دیوان عالی به پیشنهاد نیکلاس مادورو از پارلمان این کشور که در کنترل مخالفان است، سلب اختیار کرده است؛ تصمیمی که به گفته منتقدان کشور را به سوی استبداد خواهد برد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96011202898
  • خبرنگار :