امکان ریاست بانوان بر ۱۰ فدراسیون ورزشی وجود دارد

سلطانی‌فر: ورزش نیاز به هوا، فضا و آدم‌های جدید دارد/ هیات مدیره استقلال تذکر گرفت

در روزهای پایانی سال ۹۵ به دفتر کار وزیر ورزش و جوانان رفتیم تا در گفت‌وگویی صمیمانه حال و هوای ورزش کشور را بیشتر از زبانِ مرد شماره یک ورزش ایران جویا شویم. مردی که چهره خندان او چیزی از صلابت و استواری‌اش در مدیریت کم نکرده است.

به‌ گزارش ‌ایسنا، در سال ۹۵ بعد از استعفای محمود گودرزی وزیر پیشین ورزش، مسعود سلطانی‌فر با رای اکثریت نمایندگان مجلس توانست هدایت ورزش  ایران را به دست بگیرد، مردی که در پرونده کاری خود، قائم مقامی ورزش  کشور را دارد و به گفته‌ی خودش در ۲۰ سال گذشته ارتباطات خوبی با روسای فدراسیون ها و مدیران ورزشی کشور داشته است و از فضای ورزش دور نبوده است. طبق قرار قبلی راس ساعت به وزارت ورزش  و جوانان رسیدیم و پس از دقایقی انتظار به اتاق وزیر هدایت شدیم.

وزیر خندان و با آغوش باز به استقبال ما آمد و در همان ابتدا با بیان خاطره‌ای ورزشی از المپیک ۱۹۷۶ نشان داد اطلاعات کاملی از ورزش  کشور دارد. سلطانی‌فر با اشتیاق فراوان به برنز نصیری در المیپیک ۷۶ اشاره کرد که او بعد از تثبیت برنز خود به رکودر ورونی، حریف روسی حمله کرد تا طلا را از چنگ او در آورد اما با کشیدن وزنه تا نزدیکی سینه نتوانست کار را تمام کند و وزنه را رها کرد و به همان برنز بسنده کرد. او حتی تیتر روزنامه‌ها پس از این اتفاق را به یاد داشت. "یک مویز و چهل قلندر".

در ادامه مسعود سلطانی فر از نیاز به هوا، فضا و آدم های جدید در ورزش  کشور، نیاز به آرامش در دو تیم فوتبال استقلال و پرسپولیس و این که هر گاه از بانوان استفاده کرده ضرر نکرده سخن گفت‌. او همچنین به هواداران استقلال و پرسپولیس وعده داد که هر جا که نیاز به تغییر در هیات مدیره دو باشگاه حس شود این کار را انجام خواهد داد.

متن کامل گفت‌وگوی گروه ورزش ایسنا با مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش‌ و جوانان را در ادامه بخوانید:

* سابقه ورزشی خانواده و ماجرای کارت عضویت در تیم والیبال

دو پسر و یک دختر دارم که همگی ورزش می‌کنند اما نه به صورت حرفه‌ای. علی پسر بزرگم در مقطع دکتری مشغول به تحصیل است، او در دوران تحصیل و دانشگاه فوتبال بازی می‌کرد و به لحاظ تکنیک نیز بسیار عالی بود. چند فیلم از دوران دبیرستان علی دارم که یک دفعه چیزی حدود ۷۰۰ روپایی می‌زند، البته او یک دوره هم پرتاپ دیسک تمرین می‌کرد که اگر حرفه‌ای ادامه می‌داد می‌توانست موقعیت خوبی را به دست آورد، اما  شرایط تحصیل و زندگی این اجازه را به او نداد. به طور کلی تمام اعضای خانواده من ورزش می‌کنند، گاهی اوقات هر ۵ نفر به دریا می‌رویم و بعد از طی مسافت چهار کیلومتر در دل دریا  به آب می‌پریم و خانوادگی تا ساحل شنا می‌کنیم.

پسرم علی ۲۷ سال دارد. یک روز در اتاق کارم خواستم با او بحث ورزشی و ورزشکاری کنم، گفتم، "علی تو به یاد نداری اما من ۳۲ سال پیش در تیم والیبال بودم" که پرسید چطور و من کارت والیبال خود را که در کشوی کارم بود به او نشان دادم. سریع از کارت عکس گرفت و در فضای مجازی منتشر کرد و من اصلا تصور نمی کردم تا این حد بازتاب داشته باشد.

* بدون استراحت بیش از یک ساعت شنا می‌کنم

از دوران دبیرستان و دانشگاه همیشه مهم‌ترین سرگرمی من ورزش بوده است. بیشتر فوتبال بازی می‌کردم و در کنار آن والیبال، تنیس و شنا و هم اکنون نیز می‌توانم بدون استراحت بیش از یک ساعت شنا کنم چراکه بدنم عادت کرده است آن هم نه در استخر، بلکه دریا. شب‌های جمعه نیز ساعت ۱۰ تا ۱۲ به همراه دوستان تنیس بازی می‌کنم. در گذشته نیز به هرماه چند تن از کارکنان ایران‌خودرو تیم ایران‌خودرو را شکل دادیم و در مجموعه انقلاب هفته‌ای دو-سه جلسه تمرین می کردیم. در دوران تحصیلم در دانشگاه شهید بهشتی نیز در تیم دانشگاه بودم و در مسابقات دانشگاهی شرکت می‌کردم و قبل تر از آن نیز در تیم مجتمع تکنولوژی که بعد از انقلاب شد تکنولوژی انقلاب، قهرمان شدیم. مدال‌ها را دارم اما عکس ندارم چون آن زمان به دنبال عکس نبودم.

* اطلاعات ورزشی‌ام به واسطه پیگیری‌های دوران کودکی است

بسیار به ورزش علاقه‌مند بودم و همیشه مسایل ورزشی را دنبال می‌کردم و شاید به همین دلیل است که تاریخچه ورزش را به خاطر دارم. بسیاری از چیزهای ورزشی که در ذهن دارم به واسطه پیگیری‌های‌ ریزی است که در دوران کودکی و نوجوانی در ورزش داشتم. برای مثال تمام مسابقات بازی های آسیایی ۱۹۷۴ را به خاطر دارم. در کشتی فرنگی که در ۱۰ وزن برگزار می‌شد در آسیا کسی کشتی فرنگی را بلد نبود و تیم ایران در ۱۰ وزن ۸ طلا و یک نقره کسب کرد و کشتی آزاد نیز ۴ طلا، ۵ نقره و یک برنز.

* در ۲۰ سال گذشته ارتباط خوبی با مدیران ورزشی داشته‌ام

در ۲۰ سال گذشته به مدت دو سال قائم مقام ورزش بودم و نبست به بدنه و ساختار ورزش کشور شناخت داشتم. با بسیاری از مدیران و روسای فدراسیون‌ها ارتباط داشته‌ام برای مثال داورزنی همیشه با من در ارتباط بوده، از زمانی که من استاندار بودم او مدیر کل خراسان بود. در این ۲۰ سال گذشته هیچ گاه ارتباط من با روسای فدراسیون‌ها قطع نشده است. اینطور نبوده است که یک دفعه وارد ورزش شوم و چیزی خارج از تصورم را در ورزش شاهد باشم.

با ظرفیت‌ها، چالش‌ها و مشکلات ورزش  آشنا بودم و فکر می‌کنم یکی از دلایلی که من در ستاد ورزشی دکتر روحانی در چهار سال گذشته در مناظره ها و سخنرانی حضور داشتم همین علاقه، اشتیاق، سابقه و ارتباطی بود که با جامعه ورزشی کشور داشتم و دوستان من را به عنوان چهره ورزشی قبول داشتند. عکس من با هاشمی طبا که با مرحوم رفسنجانی است نیز مربوط به همان دوران قائم مقامی من بود.

* هرجا که لازم باشد مشورت می‌کنم

هنوز با هاشمی طبا در امر ورزشی مشورت می‌کنم و او را به عنوان یک انسان مطلع و صاحب نظر قبول دارم. در برخی از مواردی که لازم باشد از اطلاعات او استفاده می‌کنم نه تنها از او، بلکه من از مشورت همه استفاده می‌کنم. اعتقاد دارم هرچه انسان در موضوعات مختلف بیشتر مشورت کند و کانال های ارتباطی خود را متنوع‌تر کند تصمیم‌گیری درست‌تری خواهد داشت. با خیلی‌ها مشورت می‌کنم ممکن است لازم باشد در یک عرصه با آقای مهرعلیزاده هم مشورت کنم هرجا که لازم باشد.

ممکن است در حال‌ حاضر یک مدیری در عرصه ای مورد توجه ما قرار بگیرد، مثلا در زمان مهرعلیزاده و در زمان هاشمی طبا مدیر بوده است و من طبیعتا می‌پرسم راجع به توانمندی او، نقاط ضعف و قوت او پرس‌وجو می‌کنم. هرکجا و در هر عرصه که نیاز به مشورت باشد این کار را انجام می‌دهم، خوشبختانه همه دوستان نیز هم این لطف را نسبت به ما داشته اند و همراهی و همکاری لازم را می کنند.

*تاکید بر توجه به ورزش‌های پایه و پرمدال

رویکرد ما به ورزش‌های پایه و پرمدال رویکرد توجه و تمرکز ویژه‌ است. این را قبول ندارم که ورزش‌های پایه و پرمدال را جدا کنیم و در زیر مجموعه‌ی مشاور یا معاونت جداگانه  قرار دهیم. به غیر از ورزش همگانی، جدا شدن یک سری از فدراسیون ها خیلی منطقی نبود و در اصلاح ساختار خودمان ان‌شاء‌الله آن را نیز درست خواهیم کرد. ورزش کارگری، دانشجویی و نیروهای مسلح که تا حد زیادی به ورزش همگانی مرتبط است در جای خود باقی خواهند ماند اما دو – سه رشته دیگر به زیر شاخه معاونت قهرمانی باز خواهند گشت.

خرد شدن کارها را قبول ندارم و این باعث اتلاف منابع و کاهش ضریب بهروری می شود. این که باید تمرکز ویژه‌ای را روی ورزش‌های پایه و پر مدال داشته باشیم به شخص من، معاون ورزش  قهرمانی، مدت زمانی که برای فدراسیون ها اختصاص می دهیم، انتظارات خود از فدراسیون ها و امکانات مورد نیازی که باید فراهم شود ارتباط دارد که آن را نیز در جلسات چهار ماه گذشته با آن ها در میان گذاشتهایم.

* انتظارات به صراحت به فدراسیون‌ها اعلام شده است

به غیر از فدراسیون ژیمناستیک که هنوز تکلیف آن مشخص نیست، با صراحت راجع به مسائل مختلف و انتظارات خود با روسای فدراسیون هایی که جنبه مادر دارند مانند دوومیدانی و شنا و فدراسیون‌های پر مدال مانند تیراندازی، قایقرانی، شنا و شیرجه اعلام کرده‌ایم و سال به سال نیز باید ارزیابی های لازم بر روی آنها صورت گیرد که اگر نمی‌توانند برنامه های خود را انجام دهند یک تدبیری را بیندیشم چرا که انتظار دارم در مسابقات مختلف بین‌المللی سال‌های آینده روز به روز وضعیت‌شان بهبود پیدا کند و جایگاه بهتری را کسب کنند. البته فاصله شنا و شیرجه ما با دنیا زیاد است ولی باید از یک جایی شروع کرد. انتظار نداریم به یک باره مایکل فلپس بسازیم که در سه المپیک ۲۷ مدال کسب کند که ۲۲ تای آن طلا باشد اما باید آهسته پیش رویم و به این فکر کنیم که مانند دوومیدانی که تفتیان به نیمه نهایی المپیک صعود کرد بر روی یک تا دو مدال برنز بازی های آسیایی و یک برنز المپیک تمرکز کنیم.

* بسیار مشتاقم تلکلیف خود در تیراندازی را بدانیم

در رشته پر مدالی مانند تیراندازی که ۴۵ مدال المپیک در سال های گذشته توزیع شده است و ما هنوز نتوانستیم یک برنز را کسب کنیم، بسیار اشتیاق دارم تکلیف خود را در این رشته را بدانیم. به غیر از تک مدال حدادی در المپیک لندن، دوومیدانی نیز هنوز دستاوردی نداشته است. البته نتایجی که بعد در دوومیدانی کسب کردیم نشان داد خیلی موقعیت تثبیت شده‌ای نبوده است، دوومیدانی، تیراندازی، شمشیربازی و کاراته رشته هایی هستند که اگر برنامه ریزی خوبی روی آنها صورت گیرد، به ویژه‌ در کاراته حتما می‌توانیم در المپیک مدال کسب کنیم. ان‌شاء‌الله در شمشیر بازی در المپیک ۲۰۲۰  نیز خواهیم توانست مدال کسب کنیم و فکر می‌کنم اگر  یک مقدار در پرتاب ها و دوهای نیمه استقامت نیز تمرکز داشته باشیم احتمال تکرار یک - دو مدال که یکی را در لندن کسب کردیم وجود داشته باشد.

* چرا دختران ما نتوانند بسکتبال بازی کنند؟

با وجود تمام ملاحظات فرهنگی و اعتقادی که داریم، بانوان ورزش کار در رشته های مختلف ورزشی به ویژه‌ مسابقات قهرمانی و بین‌المللی بیش از آن چیزی که ما در حال حاضر شاهد آن هستیم می‌توانند حضور داشته باشند، چراکه در بسیاری از رشته‌ها نشان داده‌اند که با پوشش اسلامی توانسته‌اند در سطح قاره کهن موفقیت‌هایی را کسب کنند، در بسکتبال نیز با همین تصور به جلو رفتم. زمانی که بانوان ما با پوشش اسلامی می توانند فوتبال، والیبال و هندبال بازی می‌کنند چرا نتوانند بسکتبال بازی کنند؟

البته در بسیاری از رشته های دیگر نیز این بحث وجود دارد که ما باید  استارت بزنیم و شرایطی را به وجود آوریم که حضور بانوان در مسابقات  بین‌المللی گسترده تر و چشم گیر تر شود یا این که مجموعه ای را با کشورهای اسلامی راه اندازی کنیم که با رعایت ملاحظات شرعی، فرهنگی و مذهبی بتوانیم بین این کشورها مسابقه برگزار کنیم. در بسیاری از رشته ها نیز این پوشش مشکلی را ایجاد نمی‌کند و بالاخره بانوان رزمی کار ما این امکان را دارند که با داشتن پوشش اسلامی بروند و حتی در میدان المپیک هم نیز شرکت کنند.

* باید دروازه‌های جدید در ورزش بانوان راه‌اندازی شود

پیش بینی من این است که در المپیک ۲۰۲۰ در رشته‌های مختلف به خصوص رزمی و احتمالا تیراندازی می‌توانیم شاهد اتفاق های خوش در ورزش بانوان باشیم. جلسات ستاد بازی‌های  ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ مستمرا در حال‌ برگزاری است و در هر جلسه یک تا دو فدراسیون برنامه های خود را اعلام می‌کنند و بسیار نیز با این برنامه‌ها چالشی برخورد می‌کنیم یعنی این گونه نیست یک چیزی را بگویند و ما نیز با تعریف بگذریم خیر این‌طور نیست، خیلی صریح به برخی از روسای فدراسیون‌ها  گفته‌ام که برنامه را قبول ندارم و باید یک تجدید نظر اساسی را انجام دهید و یک هدف گذاری کمی را ارائه دهید برای مثال کسب چهار مدال در بازی‌های آسیایی جاکارتا و نیز کسب سهمیه  و مدال در المپیک ۲۰۲۰.

باید یک برنامه عملیاتی داشته باشیم و از کلی گویی به جزئیات برسیم. باور من بر این است که ظرفیت بانوان ما بسیار بیشتر از آن چیزی است که شاهد آن هستیم، تغییری را نیز که در این حوزه ایجاد کردم و استفاده از نیرویی که تحصیلات مرتبط، سابقه ریاست فدراسیون ها، علاقه و انگیزه بسیاری دارد به همین دلیل بود تا بتوانیم در عرصه بانوان یک شرایط جدیدی را به وجود آوریم و در حقیقت دروازه‌های جدیدی را در بخش همگانی و  قهرمانی ورزش بانوان باز کنیم. در هر عرصه‌ای که شرایط مساوی بین مردان و زنان فراهم کردیم شاهد بودیم که بانوان گوی سبقت را ربوده‌اند.

* هر جا از بانوان استفاده کردم، ضرر نکردم

استفاده از توان و پتانسیل بانوان در ورزش حرف کاملا درستی است و این حرف را قبول داریم. در حال‌ حاضر ریاست سه فدراسیون بر عهده بانوان است و فکر می‌کنم تا حدود ۱۰ فدراسیون این فضا وجود دارد که به واسطه محتوای رشته ها و نیز به واسطه توانمندی که وجود دارد ریاست فدراسیون ها بر عهده بانوان باشد. این باور و رویکرد جدی من است،

تاکید رئیس جمهور نیز  استفاده از بانوان بوده است. بنده نیز چه در مدت حضورم در وزارت ورزش و جوانان و چه در مدت زمان سه سالی که در  میراث فرهنگی بودم انصافا هر کجا که از بانوان استفاده کردم ضرر نکردم، خانم ها بسیار بادقت عمل می‌کنند و من حتی در انتخاب معاونین خود در عرصه های مختلف اگر بتوانم نیرویی را از بین بانوان انتخاب کنم که بتواند یکی از معاونت ها را تصدی کنند حتما استفاده خواهم کرد. باید جای بانوان باز شود. ان‌شاء‌الله فکر می‌کنم در ۱۶ انتخابات فدراسیون ها که سال آینده برگزار خواهد شد امیدوار هستم در چند فدراسیون از وجود بانوان استفاد شود، البته دست ما نیست و بانوان باید کاندیدا شوند و مجمع نیز به آنها رای دهد.

* بانوان باید در فعالیت های صف و ستاد شرکت کنند

با وجود تمام ملاحظات فکر نمی‌کنم امکانات مانع عمده‌ای برای بانوان باشد، برای مثال  اگر امکانات در اختیار داشته باشیم می‌توانیم یک استخر را به بانوان و یکی را به مردان اختصاص دهیم و اگر امکانات نبود یک استخر را در طول روز بین بانوان و مردان نوبت بندی کنیم. اگر اراده و باور مدیران ما نسبت به بانوان وجود داشته باشد با وجود تمام موانع و محدودیت ها این امکان وجود خواهد داشت تا بانوان در عرصه مدیریت وارد شوند. اینکه بگوییم سال آینده یک اعتبار ویژه‌ برای بانوان در نظر خواهیم گرفت، این مشکلی را حل نخواهد کرد. بانوان باید در فعالیت های صف و ستادی شرکت کنند.

چند وقت اخیر در یکی از استان ها یکی از بانوان کاندیدای مدیرکلی بود و ما بسیار تلاش کردیم تا از وجود او استفاده کنیم چرا که او معاون اداره کل ما بود و علاوه بر این که سابقه بسیاری خوبی داشت، آشنایی و اطلاعات خوبی نیز داشت اما نتوانستیم با مسئولان استان به یک جمع بندی دست یابیم. زمانی که بانوان وارد عرصه مدیریتی شوند خود به خود می‌شود از منابع استفاده کرد در غیر این صورت اگر منابع را در اختیار قرار دهیم و از بانوان در سمت های کلیدی استفاده نکنیم نتیجه‌ای نخواهد داشت. این که بانوان متخصص کم داریم را قبول ندارم بر عکس بانوان متخصص  بسیار هستند که  شناسایی نشده اند. در کشوی میز من رزومه بانوان زیادی موجود است، چیزی حدود ۴۰ خانم که دکتری مرتبط با ورزش و تربیت بدنی دارند و می شود از آنها استفاده کرد. حالا اگر من ندیدم یا نمی شناسم دلیل بر عدم وجود بانوان متخصص نیست.

* نیاز به هوا، فضا و آدم های جدید در ورزش  داریم

یک سری مشکلات خاص مدیریتی در فدراسیون ها داریم که نمی‌توانیم تعمیم دهیم به تمام عرصه بانوان. نفراتی هستند که سال ها در راس یک فدراسیون قرار گرفته‌اند و هیچ تحولی در دوره مدیریتی در رشته ورزشی خود ایجاد نکرده‌اند. حتی در بخش مردان چه برسد در ورزش  بانوان. نیاز به هوا، فضا و آدم های جدید در ورزش داریم. در جاهایی که در اختیار من باشد به دنبال تغییر و استفاده از نیروهایی هستم که با باورهای کلی من هماهنگی دارند، به ویژه‌  در عرصه استفاده از بانوان. ولی در یک جاهایی مانند انتخابات فدراسیون ها که مجمع انتخاب می‌کند در حیطه  اختیارات من نیست که رئیس فدراسیون را مشخص  کنم. با تغییر در باورها که سیاست و رویکرد دولت است باید تغییرات را اعمال کنیم تا در عرصه های مختلف خود به خود این تغییر را در افراد به وجود آید. باور جدی ما این است که زمینه حضور بانوان را در عرصه های مدیریتی و حضور هر چه بیش تر در میادین بین‌المللی فراهم کنیم. رویکر و باور ما این است. ان‌شاء‌الله باید روندها را اصلاح کنیم و بتوانیم در تصمیم گیری ها به گونه ای عمل کنیم که حقی را که بانوان از ورزش  دارند را با توجه به تمام ملاحظات و محدودیت ها روز به روز به مرزی که دارند برسانیم.

* هرگاه حال استقلال و پرسپولیس خوب بوده، تیم ملی خوبی داشته‌ایم

قبول دارم که هرگاه حال فوتبال در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خوب باشد حال فوتبال ملی نیز خوب خواهد بود. خوشبختانه در حال‌ حاضر نیز این اتفاق اقتاده است. ممکن است در هیات مدیره یکی از این دو باشگاه اختلاف نظرهایی وجود دارد که تذکراتی نیز دریافت کرده‌اند تا تفاهم کنند و آرامش نیز برقرار شود. اکنون هر دو باشگاه نتایج خوبی کسب می‌کنند. روندی که پرسپولیس در ابتدای فصل گذشته داشت و همیشه در انتهای جدول قرار داشت با یک جوان گرایی و کادر مربی گری خوب به جلو سوق داده شد و تیمی که در هفته نخست در انتهای جدول قرار داشت در روز آخر اگر با اختلاف دو گل پیروز می شد می توانست قهرمان لیگ شود. این اتفاق را نیز امسال در استقلال شاهد هستیم و جوان گرایی خوبی که انجام شد به همراه مربی دلسوز که با انگیزه قوی تیم را هدایت می کند.

* لازم باشد در هیات سرخابی‌ها تغییر خواهیم داد

در بدو ورودم به وزارت همه انتظار داشتند تغییرات اساسی را هیات مدیره و کادر فنی دو باشگاه انجام دهم ولی باور من این بود که اگر فرصت داده شود دو تیم نتیجه‌ خواهند گرفت و همان طور که شاهد بودید در نیم فصل دوم بسیار خوب نتیجه‌ گرفتند. در حال حاضر نیز تا پایان لیگ در حال‌ بررسی و ارزیابی کار هر دو هیات مدیره استقلال و پرسپولیس هستیم و هواداران مطمئن باشند هر زمان احساس کنیم نیاز به تغییرات است، این کار را انجام خواهیم داد.

در حال‌ حاضر هر دو تیم هم در لیگ و هم در لیگ  قهرمانان آسیا خوب نتیجه‌ میگیرند. چیزی که هم اکنون شدیدا به آن نیاز داریم ثبات، آرامش و دور بودن از جنجال ها و حاشیه ها است. این فضا را باید به وجود آوریم و همه کمک کنیم و کم تر به نکات اختلافی بپردازیم تا بتوانیم کار را جلو ببریم. اختلاف سلیقه ها در هیات مدیره استقلال نیز در حال حل شدن است.

* فدراسیون فوتبال را حمایت کرده و خواهیم کرد

نقش و جایگاه مدیریتی فدراسیون فوتبال و نقشی که در ارتباط با فوتبال ملی دارد نقشِ مهم، تعیین کننده، محوری و اساسی است و مهم ترین کار فدراسیون این است که این نقش ها  را ایفا می‌کند و کار را نیز خوب مدیریت می‌کند ما نیز هرکجا که لازم باشد، ضمن اینکه نظارت های دقیقی را در حال اعمال داریم، هرکجا و در هر مقطعی که نیاز به حمایت باشد، حمایت کرده و خواهیم کرد و همه این مسائل توسط فدرسایون فوتبال قابل حل است.

پاسخ وزیر به خوب یا بد بودن کارلوس کی‌روش

تیم ملی فوتبال ایران در مجموعه مسابقات در مرحله رفت نتایج خوبی را کسب کرد و امیدوار هستیم در مرحله برگشت نیز همین نتایج را کسب کنیم.

تغییرات احتمالی در معاونت‌های وزارت ورزش

از همین لحظه تا هر زمانی که باشم ممکن است هر ماه و مقطعی یک تغییری را انجام دهم. این که بگوییم تغییری نخواهیم داشت اصلا نیست. این که بگوییم تغییر داریم نیز اکنون وجود ندارد. ممکن است چهار ماه آینده به این نتیجه برسم که مثلا یک معاونتی را تغییر دهم در حال حاضر نمی توانم بگویم. الان با همین ترکیب حاضر به سمت جلو می رویم تا ببینیم در آینده چه می شود.

البته ساختار خود را نیز در حال‌ اصلاح هستیم همه را مستند سازی می‌کنیم. در مستند سازی حرکت کلی وزارت خانه مشکلاتی داشتیم که خوشبختانه قانون اهداف، وظایف و اختیارات  که باید شش ماه بعد از تشکیل به مجلس داده  می شد، شش سال بود که داده نشده بود و ما یک ماه پیش به تصویب دولت رساندیم. در حال رایزنی با سازمان اداری و استخدامی هستیم تا ان‌شاءلله بتوانیم تعداد معاونت را قطعی کنیم که حدود شش تا است.

نصرالله سجادی - مدیر مورد اعتماد رییس جمهور - چرا و چگونه برکنار شد؟

سجادی بسیار فرد مطلع، صاحب نظر و متدینی است و می‌تواند همیشه برای ورزش کشور موثر و مفید باشد. در عرصه معاونت قهرمانی احساس نیاز تغییر را داشتیم تا یک مقدار فضا جدید شود و یک تحرک بیشتری به وجود آید، با توجه به تجربیات خوب سجادی اکنون نیز از او خواهش کردم همکاری خود را با ما ادامه دهد و او نیز پذیرفت به صورت پاره وقت کار کند. چون علاقه داشت از کارهای اجرایی فاصله بگیرد و به سمت فعالیت های دانشگاهی برود.

چند روز گذشته نیز با یکدیگر صحبت کردیم در چند روز آینده نیز قرار است ملاقاتی را با یکدیگر داشته باشیم. نه من، بلکه هر مدیری که در وزارت ورزش و جوانان باشد حتما نیاز دارد از تجربیات افراد صاحب نظری همچون سجادی استفاده کنند. در هر عرصه که نیاز داشته باشیم از وجود افراد استفاده می‌کنیم این کار را خواهیم کرد، چه در امور مدیریتی و چه در امور مشاوره‌ای، سجادی نیز برای ما عزیز است و من با او ارتباط دوستی داشته، دارم و کماکان نیز ارتباط ما بر قرار است و ان‌شاء‌الله امیدورام بتوانیم از خدمات او استفاده کنیم. توانستیم باهم کار کنیم باز هم می‌خواهیم با یکدیگر کار کنیم و در آینده نیز بیش تر کار خواهیم کرد.

خانه کاراته و تحقق قول وزیر سابق

ما موظف هستیم به همه قول هایی که مسئولان گذشته از جمله وزرا داده اند عمل کنیم البته با توجه به  امکانات و منابع است. اگر دست ما باز شود و گره‌های کاری گشایش یابد حتما قول های گودرزی را در عرصه‌های مختلف پیگیری خواهیم کرد. برای مثال دو هفته گذشته در مازنداران که قول سالن جویبار را داده بودند که خوشبختانه پیگیری کردیم و باوجود مشکلات فراوانی که داشتیم ولی عملیات اجرایی آغاز شد و من نیز بازدید کردم. این حق کاراته کاران است ولی محدویت های اعتباری نیز وجود دارد. درباره خانه کاراته نیز بررسی و اقدام خواهد شد.

ورزش سال ۹۵ چگونه گذشت؟

 برای فرآیند توسعه کشور و حرکت کلی دولت با وجود همه محدودیت‌ها سال بسیار موفقی را ارزیابی می‌کنم. در عرصه ورزش  نیز همین طور، اگرچه در المپیک تعداد مدال‌ها نسبت به لندن کم تر بود ولی بهداد سلیمی، مجتبی عابدینی شانس کسب مدال را داشتند. حسن رحیمی می‌توانست طلا کسب کند و  در تکواندو نیز  می‌توانستیم نتایج بهتری کسب کنیم. تعداد مدال ها می توانست به ۱۲ -۱۳ برسد.

در مسابقات مقدماتی جام جهانی نیز یازده امتیاز را کسب کرده‌ایم و در صدر جدول قرا داریم. در لیگ قهرمانان آسیا نیز وضعیت هر چهار تیم ما خوب است و ذوب آهن نیز با بردی که کسب کرد دو باخت خود را جبران کرد. فکر می‌کنم همه یا حداقل سه تیم از مرحله گروهی صعود کنند و ان‌شاء‌الله بعد از بیست و دو سه سال امیدوار هستیم یکی از باشگاه‌های ما مجدد بتواند قهرمان آسیا شود. در رشته های دیگر نیز نتایج خوبی داشته ایم در فوتبال به ویژه‌  فوتبال ساحلی که قهرمان آسیا شد، تیم نوجوانان و جوانان به رقابت های جهانی راه پیدا کردند. فوتسال سوم دنیا شد.

سیاست سال ۹۵ چگونه گذشت؟

دولت نیز در ابتدای کار روحانی یک هدف گذاری ۵ درصدی در رشد اقتصادی کرده بود، خوشبختانه در ۹ ماهه نخست بر اساس گزارش‌های بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه به مرز رشد حدود یازده درصدی رسید که اگر در سه ماه پایانی سال نیز همین رشد باشد این نشان می دهد از وضعیت رکور خارج شدیم و به سمت رونق هستیم. این رشدِ حدود ۱۱ درصدی در سال های بعد از پیروزی انقلاب در دو، سه سال بیشتر اتفاق نیافته است. با گشایش‌هایی که در اثر برجام به وجود آمده ما حتما سال آینده را سالی بسیار پررونق توام با حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی و باز شدن گره ارتباطات با محافل مختلف مالی خارجی می‌دانیم. اگرچه برخی از طرف های ما در ۵+۱ بد عهدی و بداخلاقی می‌کنند ولی چون در حقیقت توافق نامه ما با یک کشور نبوده، بلکه با جامعه بین الملل بوده و همه نسبت به اجرای آن متعهد هستند. ما نیز بر اساس گزارشاتِ محافل مختلف بین‌المللی سیاسی و اقتصادی که انجام دادند، تمام تهعدات خود را انجام داده‌ایم.

در سال ۹۵ صادرات نفت ما به بیش از ۲.۲ میلیون بشکه رسیده است یعنی چهار برابر سال گذشته چون سال گذشته اگر یک میلیون بشکه بود اگر برجام اجرایی نمی شد هر شش ماه دویست هزار بشکه باید کم می شد. در آمد افزایش پیدا کرده و سال آینده ان‌شاء‌الله برای کل حرکت توسعه کشور سال خوبی خواهد بود. برای ورزش  کشور نیز با توجه به احکامی که درقانون برنامه ششم با همکاری مشترک مجلس به تصویب برسانیم ان‌شاء‌الله سال تحول در ورزش  نیز خواهد بود.

بودجه ۹۶ پاسخگوی نیاز ورزش نیست

بودجه ۹۶ پاسخگوی نیاز ورزش نیست. برای تکمیل ۴ هزار پروژه حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار میلیارد تومان پول می‌خواهیم که حدود هزار و دویست میلیارد تومان در حال‌ حاضر دریافت است که ۲۰ درصد برای بخش جوانان است و بقیه هم بخش های دیگر که به نسبت وضعیت فعلی بسیار وضعیت بهتر می‌شود ولی اینکه بگوییم سال آینده مشکلات حل می شود خیر. اگر این روند ادامه پیدا کند می توانیم بگوییم تا پایان برنامه پنج ساله ی ششم بخش عمده ای از مشکلات ما می‌تواند  در پنج سال آینده فروکش پیدا کند.

گفت‌وگو از خبرنگار ایسنا: ساناز سلیمان‌آبادی

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 95122516253
  • خبرنگار : 71563