تدارکاتی برای برپایی جشنواره تئاتر دانشگاهی

دبیر بیستمین دوره جشنواره تئاتر دانشگاهی از تلاش برای همکاری با تهیه‌کنندگان تئاتر و مدیران تالارها برای مشارکت در تولید اثر و اجرای آثار دانشگاهی خبر داد.

به گزارش ایسنا، در آخرین روزهای اسفندماه اولین نشست خبری جشنواره تئاتر دانشگاهی که به تأیید دبیر آن همه برنامه‌هایش با شتاب در حال پیگیری است در مجموعه تئاترشهر با حضور فضل الله ایرجی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دو معاون اجرایی و هنری جشنواره برگزار شد.

مهدی گمار دبیر این جشنواره که مدتی قبل پس از تأخیری قابل توجه حکم دبیری جشنواره تئاتر دانشگاهی را گرفت، بیان کرد: از همان جلساتی که با شورای سیاست‌گذاری داشتیم تا زمان افتتاحیه 100 روز زمان در اختیارمان بود و با ترس عظیمی مواجه بودم که آیا این اتفاق به درستی رخ می‌دهد یا خیر اما اکنون می‌توانم بگویم که بخش اعظمی از راه را رفته‌ایم و خبرهای مربوط به بازبینی آثار جشنواره و نتایج آن تا 25 اسفندماه اعلام می‌شود.

در این بخش ایرجی گزارشی آماری از حضور دانشگاه‌های مختلف در بیستمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ارائه کرد و گفت: دانشگاه هنر و تهران هر کدام با 67 و 66 نفر متقاضی سهم زیادی در این جشنواره دارند و دانشگاه سوره هم سهم 46 درصدی از مشارکت در جشنواره دارد، ضمن اینکه از دانشگاه آزاد هم 146 نفر متقاضی حضور هستند.

او افزود: تصور ما بر این است که جشنواره تئاتر دانشگاهی از نظر کیفی و کمی به قابلیت و وضعیت مناسبی رسیده است و علیرغم تأخیری که در معرفی دبیر وجود داشت اما روند به سمتی می‌رود که گروه‌ها و نهادهای دانشجویی را مشارکت دهد و ما حتی به این فکر می‌کنیم که جشنواره را در چند مرحله برگزار کنیم یعنی مثلا جشنواره منطقه‌ای هم داشته باشیم تا بعد به کشوری برسد.

وی اضافه کرد: البته در دوره بیستم هم چنین قصدی داشتیم اما موانع اداری مانع از عملی شدن آن بود. در این نشست همچنین اعلام شد که 12 روز زمان بازبینی آثار که به صورت حضوری و با فیلم انجام می‌شود در نظر گرفته شده است و از میان آثار رسیده 149 اثر متقاضی بازبینی حضوری و 167 اثر متقاضی بازبینی با فیلم هستند که البته این کار برای بازبین‌ها سخت است.

مهدی گمار در بخشی از این نشست در پاسخ به سوالی درباره وعده‌هایی که درباره اجرای آثار برگزیده دوره‌های قبل در تالار مولوی داده شده بود اما عملی نشده‌اند، بیان کرد: سال گذشته اتفاقاتی افتاده که به نظر ما دانشجویان در حق آثار اجحاف شد به همین دلیل امسال می‌خواهیم سعی کنیم محوریت اجراها را از تالار مولوی برداریم و تلاش می‌کنیم با تهیه‌کنندگان و مدیران تالارها صحبت کنیم تا آن‌ها کارها را انتخاب و حتی در تولید آن‌ها مشارکت کنند.

وی خاطر نشان کرد: امیدواریم تالارهای خصوصی به این شرایط آگاه باشند و همکاری لازم را داشته باشند. ضمن اینکه هر قولی که امسال دهیم را در قالب یک تفاهم‌نامه مکتوب می‌کنیم تا به صورت قانونی قابل پیگیری باشد. البته بخشی از این مسئله به آقای ایرجی مربوط می‌شود که باید به ما وعده دهند تا تالار مولوی که زیرمجموعه وزارت علوم است به درستی آثار نمایشی را اجرا کند چون در آنجا زیرساخت‌های لازم وجود دارد.

در این باره مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم توضیح داد: در طول برگزاری جشنواره اختلالاتی میان برخی دانشگاه‌ها و فضای دانشگاهی تئاتری بوجود آمد که به تدریج تلاش می‌کنیم امسال آن‌ها را حل کنیم. ما به دنبال این هستیم که مشکل عدم تطبیق با تالار مولوی را برطرف کنیم و این گونه مسائل معمولا با تدبیر و گفت‌وگو به نتیجه می‌رسند.

ایرجی گفت: تالار مولوی یک کمیته انتخاب دارد اما علیرغم وعده‌ای که برای پذیرش سه اثر از میان آثار برگزیده در جشنواره دوره قبل و اجرای آن‌ها داشتیم مشکلاتی بوجود آمد.

در این بخش خبرنگاران حاضر در نشست یادآوری کردند که مدیریت تالار مولوی با وجود اجرایی نکردن وعده‌های داده شده طبق گفته خودش در حال تنظیم سند چشم‌انداز جشنواره تئاتر دانشگاهی است که ایرجی تأکید کرد: من از این مسائلی که می‌گویید اطلاعی ندارم و مأموریتی در این راستا به ایشان ندادم.

او همچنین در مقابل برخی از وعده‌های دیگری که در نشست خبری جشنواره قبل هم داده بود از جمله اجرای آثار برگزیده دوره هجدهم در تالار ارغنون و موارد دیگر فقط اظهار بی‌اطلاعی کرد.

با این حال حسین عبداللهی معاون اجرایی جشنواره تئاتر دانشگاهی اظهار کرد:‌ در این دوره دو تالار هنر و حافظ همکاری خوبی با جشنواره دارند ولی این نکته را نباید فراموش کرد که تالار مولوی باید برای دانشجویان باشد چون این موضوع را خود مدیریت تالار به عنوان یک رسالت معرفی کرده است.

او یادآور شد: البته تالار مولوی در برگزاری جشنواره تئاتر تجربه تعامل خوبی را داشت و امیدوارم مدیریت این تالار و مجموعه دانشگاه تهران با جشنواره تئاتر دانشگاهی هم همکاری کند چون می‌دانم آن‌ها دوست ندارند این پایگاه دانشجویی را از دست بدهند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: قرار است کارگاه‌های آموزشی این دوره از جشنواره در دانشگاه‌ها برگزار شود، ضمن اینکه امیدواریم سالن‌های دانشگاه‌ها در برپایی جشنواره مشارکت کنند و مدیران به تجهیز آن‌ها اقدام کنند چون درست نیست جشنواره تئاتر دانشگاهی در حال رفتن به سمت سالن‌های خصوصی باشد.

عبداللهی  در پایان تأکید کرد: تالارهایی که ادعای حمایت از تئاتر دانشگاهی را دارند خوب است که در تمام ضرر و زیان آن هم شریک باشند چون این نوع از تئاتر براساس تجربه اجرا می‌شود و اتفاق خوبی نیست که یک دانشجو پس از پایان اجرایش با برگه چکی که حاکی از بدهی او به سالن اجراست مواجه شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 95122315041
  • خبرنگار : 71219