تهدید چین به سرکوب "فعالیت‌های جدایی‌طلبی" در سالروز قیام تبت

همزمان با راهپیمایی مردمی در خرج از چین در یادبود قیام ۱۹۵۹ تبتی‌ها علیه حکومت چین، پکن هشدار داد "قاطعانه" مقابل "فعالیت‌های جدایی‌طلبانه حامیان دالایی لاما" خواهد ایستاد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز،‌ فرماندار تبت تاکید کرد: موضع دولت پکن در برابر جدایی‌طلبی کاملا شفاف است و فعالیت‌های تخریبی و جدایی‌طلبانه حامیان دالایی لاما (رهبر معنوی بوداییان) قاطعانه هدف قرار می‌گیرد.

این مقام محلی دولت کمونیست پکن بر حفظ تمامیت ارضی چین تاکید کرد و نسبت به تلاش‌ها برای جدا کردن "حتی یک سانتیمتر" از آن هشدار داد.

نیروهای ارتش چین در سال ۱۹۵۰ وارد تبت شدند و در اقدامی که پکن آن را "آزادسازی مسالمت‌آمیز" توصیف می‌کند، کنترل تبت را به دست گرفتند. قیام ۱۹۵۹ تبت یا شورش ۱۹۵۹ تبتی‌ها در اعتراض به سلطه چین بر تبت آغاز شد. پیشتر درگیری‌هایی میان جدایی‌طلبان تبتی و ارتش چین در ۱۹۵۶ آغاز شده بود که به برخی اصلاحات سوسیالیستی انجامید. پس از شکست تحرکات ۱۹۵۹ دالایی لاما به هند گریخت.

گروه‌های بین‌المللی و حقوق بشری گاهی آنچه را که "حکومت ظالمانه چین در مناطق تبت" می‌خوانند، محکوم می‌کنند. به گفته آنها، نظارت فراگیر و قدرت‌نمایی با هدف ایجاد رعب و وحشت و ساکت کردن مخالفان در تبت صورت می‌گیرد.

سوفی ریچاردسون، مدیر دیده‌بان حقوق بشر در چین گفت، مقام‌های پکن مجددا مسیرهای ارتباطی را بسته‌اند و رژه‌های نظامی برگزار می‌کنند و "تلاش دارند تا با قلدری، ساکنان تبت را ساکت کنند." او افزود: پیشرفت در وضعیت حقوق بشری تنها زمانی رخ می‌دهد که دولت چین روش‌های ارعاب خود را با یک رویکرد باز اطلاعاتی و بیان آزادانه و صلح‌آمیز اعتراض‌ها جایگزین کند.

 خبرنگاران خارجی بدون تایید دولت اجازه سفر به تبت را ندارند. البته به صورت کلی، به تمام خارجی‌ها در برهه‌های زمانی حساس اجازه سفر داده نمی‌شود.

روز جمعه ۲۰۰ معترض در سیدنی استرالیا مقابل کنسولگری چین علیه "نقض حقوق بشر در تبت" تجمع اعتراضی برگزار کردند. همچنین راهپیمایی‌هایی برای لندن و تایوان نیز در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95122113414
  • خبرنگار : 71402

برچسب‌ها